Bu gün ömrü olan şanslı Müslümanların idrak edeceği Yüce Mabudumuz tarafından biz kullarına 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan´ı şerife günahlarımızdan tamamen arınarak girmemiz için sunulan Berat Kandili gerçekten de kıymetini bilen için değer biçilemeyecek müstesna bir zaman dilimidir!

   Bu güzel gece ile ilgili olarak Yüce kitabımız Kuranı Kerimde Yaratıcımız; ?Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur´an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir?´(Duhan Suresi 1-4. Ayeti kerimeler)
     İslam alimleri tarafından bu konuda verilen bilgide Ayette geçen, ?mübarek gecenin Berat Gecesi olduğu.

   Çünkü bu Kandil gecesinde Yüce Kitabımız Hz. Kuranın Yedinci gök semasından dünya semasına indirildiği gece olduğu için idrak ettiğimiz bu güzel gecede Dünya semasına indirilen Yüce Kitabımız Kadir gecesinde ise Cebrail(A.S.) aracılılığıyla Rabbimiz tarafından sebep sonuç ilişkisine göre Nebiler,Nebisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´e pey der, pey indirilmeye başlandı.
   Biz tüm yaratılmışların yapılan dualarının samimiyetine göre geçmiş bir yıllık günahlarımızın af edildiği gece olmasının yanında, gelecek bir yılımızın da  yine Alemlerin Yaratıcısı Rabbimiz tarafından kararlaştırıldığı gece olduğundan diğer mübarek gecelerle birlikte Berat kandiline de dinimiz tarafından önem verir.

    Bu güzel zaman diliminde çokça ibadet eder ve Yaratanımıza  Ümmeti için Niyazda bulunurdu.

     Biz ümmetine ise bu güzel kandilin gecesini ibadetle, gündüzünü ise oruçlu geçirmemizi  buyurdu.
   Yine tüm alemlerin yaratılış maksadı olan Peygamberimiz Sünen-i İbni Mecce?de bildirilen Mübarek Hadisi Şeriflerinde? Şabanın on beşinci gecesi güneş batınca Allâhü Teâlâ muhakkak fecir (sabah Namazının vakti) oluncaya kadar: ?Benden mağfiret dileyen yok mu?, onu mağfiret edeyim, benden rızık isteyen yok mu?, onu rızıklandırayım, belâya uğramış (ve benden âfiyet isteyen) yok mu?, ona âfiyet vereyim.? der.

    Mabudumuzun bu çağrısı Fecir doğuncaya kadar? Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?´? diye devam eder.

    Tüm Müslüman din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Yaratanımızın en edna kulununda bu kutlu geceden hakkıyla faydalanması dileğiyle tüm İslam aleminin Berat Kandilini en içten dileklerimle tebrik eder Yaratanımız tarafından planlanacak gelecek yılımızın özelde İslam alemi, genelde ise tüm insanlık alemi için maddi ve manevi olarak bu yıldan daha güzel olması dileğiyle tebrik ederim.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

  

(*)Bu yazımı yazarken?http://www.manevihayat.com/forum/konu/berat-kandili-ile-ilgili-hadis-i-serifler.18589/?sitesindeki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Rabbimiz razı olsun. Ali Genç


21.05.2016 08:49:36

Ali Genç

Kuran´ın dünya semasına indirildiği gece!

Kuran´ın dünya semasına indirildiği gece!