Küçük sanayi ve kentsel dönüşümde yeniden düzenleme yapılarak esnafların talepleri dikkate alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Cumartesi günü gün boyu beraber olduğumuz Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun ve Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile Aksaray meseleleri ile ilgili olarak sohbet edip Televizyona açıklamalarda bulundular. Daha sonra Gazetemiz Yeni Aksaray’a geçerek burada Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta ile beraber olduk. Bu beraberliğimizde nerede ise konu tamamen Yeni Sanayi kentsel dönüşüm ile ilgili konu konuşuldu.

        Kentsel dönüşümde Sanayici esnafımızın talepleri doğrultusunda görüşmeler yapılarak Toki ile yeni modüller oluşturulup esnafın şikâyet ettiği talepler doğrultusunda gelişmeler olmuş. Demek ki görüşerek konuşarak bazı şeyler hallediliyormuş. Kavga ve gürültü ile bir yere varılmadığı ve istismarın sonucunda da Aksaray’ın zarar göreceği anlaşılıyor.

      Ben Cuma günü yine sanayide idim burada görüşmelerim oldu, olumsuz yönde toplanan imzalarda bazı sanayici esnaf benim adımı yazmışlar ama benim imzam yok benim adıma sahte imza atmışlar dediler. Bunun dışında çok çirkin iftiralarında atıldığını duymak inanın beni son derece üzdü.

       %75 işyeri olmayan esnaflara bu sefer ödemede kolaylıklar getirilirken, işyeri olanlara da biraz daha imkânlar sağlandığını yetkililerimizden bizzat duymuş oldum. Ayrıca yapılan bu projeden dönüşün olmayacağını da yine yetkili ağızlardan duyduk. Yani Küçük Sanayinin kesinlikle yapılacağı ve sanayinin yeni yerine taşınacağı, sanayinin yerinin merkezde kaldığı ve arazinin Maliye Bakanlığından Sanayi yapımı için alınarak Toki’ye verildiğini söylediler, yani küçük sanayiden dönüş yok.

      Bu projenin hükümetin projesi olduğu ve birkaç ilde uygulandığı bunun birisinin de Aksaray’a nasip olduğu anlatıldı. Burada kimsenin kişisel çıkarının olmadığını Aksaray için gerekli olduğunu söylediler. Asıl bu proje kentsel dönüşümde hayata geçmezse mülk sahiplerinin mağdur olacağı konuşuldu. Bu projeye Aksaray kamuoyunun sahip çıktığını, ancak bundan yararlanmak isteyen bazı siyasilerin siyasi malzeme yapmaları ve esnafın da doğal olarak biraz daha fazla pay almak için gayret sarf ettiklerine bağladılar. Elbette mülkü olanlar haklarını arayıp biraz daha fazlasını almanın gayreti içinde olacaklar, işyeri olmayan esnaf da biraz daha ucuza dükkân sahibi olmanın hesabını yapacak.

       Milletvekili Alaboyun ve İl Başkanı Yıldırıcı sanayide kendileri için çıkarılan dedikodular için üzüldüklerini söyleyerek şunları söylediler: “ Bizim bu bölgeden arsa aldığımız ve bunu değerlendirmek için böyle bir çalışma içinde olduğumuz dedikodusu yayılmış, bunu yapanları Allaha havale ediyoruz. Burada bir tapumuz varsa getirsinler göstersinler, bunu çıkaranların seviyesine düşmek istemiyoruz, günahımızı alıyorlar. Aslında hakkımızı helal etmememiz lazım ama dedi koduyu çıkaranlara da hakkımızı helal ediyoruz. Nevzat Beyin Aratol da tarlası olduğu ve bundan dolayı kentsel dönüşümü yaptığı şeklindeki söylentiler de çok garip.

        Aratol ile sanayi arasında kaç km. mesafe var, birde Başkan buralı Babasından anasından miras kaldı ise Başkanım diye almasın mı? Bunlar çok yersiz ve çirkin iftiralardır, iftiranın ne kadar günah olduğunu ve ayetle sabit olduğunu herkes bilir. Böyle bir girişim için arsa alınmışsa ispat edip basına dağıtsınlar, bizde kabul delim. Ak Parti çıkar için hizmet yapmaz, ülke için yapar” dediler.

        Gerçekten bu tür dedikodular çok çirkin, elinde resmi belgesi olan bana getirsin buradan paylaşayım. Yoksa kul hakkı ve iftira çok çirkin ve ayıp.

     Küçük sanayinin yapımı için başlanacağını ve sanatkarların buraya taşınacağını kesin bir ifade ile söyleyen Milletvekili Alaboyun, dönüşü olmayan bir proje Sanayi buradan kesin taşınacak ifadelerini kullandı. Kimsenin mağdur olmasını istemediklerini, herkesin gelip işin aslını yerinden öğrenmesini söylerken, kendileri hakkında görüşme talep edip de görüşmediklerini söyleyenlere de, “ benden Ankara’ya gelip görüşmek için randevu istemişlerdir. Bende gelirlerse görüşeceğimi söyledim, kimseyi görüşmeye çağırmadım. Ben normalde kim olursa olsun bütün hemşerilerimle her zaman görüşürüm. Ama ben bu proje için kimseye ricada bulunmadım, neden ricada bulunacağım sanatkârlarımız için çalışıp Aksaray’ın geleceğini düşünerek bir hizmet için uğraşıyoruz” dedi.

       Görüldüğü üzere Sanayi esnafımızın lehine bir gelişme olmuş. Daha da diretilirse Sanayiyi yapıp sanat sahiplerini buraya taşıyacaklarını öğrenmiş bulunuyoruz. 



20.01.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Küçük Sanayiden Dönüş Yok

Küçük Sanayiden Dönüş Yok