Son iki haftadır Ak Partinin merkez ve yereldeki çalışmalarını takip ediyorum. Bir hafta önce Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ile kasaba ve içlere gittim. Bu hafa da İlknur İnceöz hanımefendi ile köy ve kasabalara gittim. Zaman buldukça da merkezde akşamları Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın gece toplantılarını takip etmeye çalışıyorum. Bu takiplerimde şahsımla ilgili sıkıntı çekiyorum ama en azından sadakat ve küsmeme adına buna devam ediyorum.

     Gittiğim kasaba ve köylerde sevenlerim tarafından genelde neden adaylıktan çıkarıldığım sorusu sorulup üzüntülerini belirtiyorlar. Tabi verecek çok net cevaplarım var, ama şu aşamada bunları anlatamıyorum. Anlatamayınca da bunun üzüntüsünü duymuyor değilim. Sadece 30 Marttan sonra beni takip ederseniz bunların net cevaplarını bulacaksınız diyorum.

     Hatta zorunlu olmadıkça bundan sonra merkezde kalmayı düşünüyorum. Sevenlerimin baskısından fazlası ile rahatsızım, hani bir atasözü var ya, “altına tükürsen sakal, üstüne tükürsen bıyık” misali. Bende bir süre daha sabretmek durumundayım, teknolojinin köylerde bile bir saat içinde insanlarla iletişim kurulduğunu buralarda görmüş bulunuyorum.

     Pazar günü Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz hanımefendi ile Hasandağı bölgesini gezdim. Nerede ise İl Genel Meclis adaylarının tamamı vardı. Hatta bu bölgeden 3 aday gezimizde idi. Sonlardaki adayın dışındaki adayları kendi bölgesinde bile bir Allah’ın kulu tanımıyor.

     Ama köylümüz son on yıl içinde Ak Parti iktidarı ile aldığı hizmetlerden son derece memnunlar. Hatta vatandaş Sayın Başbakanımızın haksızlığa uğradığı düşüncesinde hem fikirler. Gördüğüm o ki, yine alınacak oyları Sayın Başbakan alacak.

     Karataş köyünde teşkilatla ilgili söylenen sözler kameramda kayıtlı. Bunları saklayacağım, zamanı gelince okurlarla paylaşacağım. Allahtan vatandaş, Milletvekili İnceöz ve Alaboyun’un telefonlarına dönmelerinden memnunlar. Kendileri ile ilgilenmelerinden memnun olduklarını söylediler. Köylerin genelde bütün hizmetleri görülmüş ve çok ufak tefek istekleri var.

     Gördüğüm istekler ise, köylerin ara yolları ve çok küçük istekleri var. Bu kış günü yağan yağmura rağmen hiçbir köyde çamur yok, sanki şehir gibi olmuş. Ben zaman zaman tanıdık dostlarla Milletvekilimiz İnceöz konuşurken dışarı çıkıp sohbetler ettim. Bir ara Koçpınar köyünde başka ne isteğiniz var diye sorduğumda, doğalgaz istediklerini söylediler. Baktım artık köyler nereden nereye gelmiş. Köye dönüşen kasabalar üzülmesin köyler onlardan çok hizmetler almışlar. Bundan sonra onlarda güzel hizmetler alacağı kanaatindeyim.

    Gittiğimiz yerlerde Milletvekilimiz ile beraber mevcut İl Genel meclis üyelerinden Sönmez Özel ve Celalettin Kılıç’ın tanınıp ilgi görmesi de ayrı bir gözlemim idi.

      Karaören köyünde dışarda tanıdıklarla sohbet ediyorum. Son dönemlerde yaşanan olayları ve 17 Aralık hadiselerini bizim kadar takip ettiklerini yakinen gördüm. Herkes Sayın Başbakana haksızlık yapıldığını söylüyorlar. Köylü vatandaşlarımız bir şeyden anlamaz düşüncesi artık geride kalmıştır. Herkes her şeyi iyi takip ediyor ve Sayın Başbakandan yana tavır koyduklarını bizzat görmüş oldum.

     İşin en farklı yönü ise Sayın Başbakana katkı sağlayacak düşünceden uzak oldukları ve katkı sağlamadıkları görülüyor. Şimdiden söyleyim alınacak bu oyları kimse hanesine yazdırmaya kalkmasın. Kırsalda alınacak oyların tamamı Sayın Başbakanın şahsi oyu olduğunu bilsinler. Hiçbir adayın alınacak bu oylara katkısının olmadığı bilinmeli.

      Akşam Sağlık kasabasına gittik, burada coşkulu bir kalabalık vardı. Sayın İnceöz ise yaptığı konuşma ile topluluğu burada coşturdu. Edindiğim intiba ise Ak Parti adayı Mustafa Kepir dostumun durumunu iyi gördüğümü söyleyebilirim. Toplantıdan sonra büyük bir kalabalık ile kasaba sokaklarında konvoy yapıldı.

    Şunu tekrar söyleyebilirim kırsalda vatandaş Başbakana sahip çıkıyor ve gelen hizmetlerden de çok memnunlar. Bende bundan sonra mümkün mertebe kırsala gitmemeye çalışacağım. Şahsıma yapılan haksızlıklara cevap vermekten uzak durmam lazım. Çünkü tanıdıklar bana sürekli bunu soruyorlar. Bunların cevabını vermek yerine destek olmaya çalışıyorum, köstek olanlar ortalıkta olmasalar da. 30 Marttan sonra sorularının cevabını vereceğim.  

 

 


11.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Köylerde Erdoğan rüzgârı

Köylerde Erdoğan rüzgârı