Hakkıyla milletvekilliği yapacak birikimi olanlara hiç bir sözümüz yoktur.Devleti ve milleti için  heyecan duyan,vede umut sağlayacak projeleri olanlar,aday adayı olsa bizlerde onların birikim ve projelerini ilimiz hakkında neler düşündüklerini dinleyerek UMUDUMUZ olsa bari.
 
         Bende bir bilet alayım belki çıkar düşüncesiyle veya aldığım bilet bir gün herhangi bir meselede işime ya düşüncesiyle aday adayı olanlar sadece hak edenlerin önünü perdelemek ve onları karalamaktan başka bir işe yaramazlar.
 
         Aday adayları,dört satır geçmişlerini ve neler yaptıklarını yazsalar da öğrensek iyi olmaz mı? Yahu kardeşim sen in misin,cin misin,milletvekili olduğunda ilini,ülkeni,daha da önemlisi DEVLETİNİ temsil edebilecek misin?
 
         Senin bahsetmeye çalıştığımız taraklarda bezin yoksa inan önce partiyin,sonra,milletin ve daha önemlisi DEVLETİYİN başına binbir çorap örersin.Tabii olarak kendinide maskara edersin.
 
         Atalarımız milletvekili olmak için asgari ne şartlar koymuş beraber okuyalım ve lütfen kendimize gelelim.
 
         1-Milletvekili adayı,aday olacağı ilde uzun süreli oturmuş,yaşamış olmalı.HALKIN MIZACINI İYİ BİLMELİ.
 
         2-İline yarayacak her türlü kanunu ve o İL HALKININ SAADETİNİ GEREKTİREN ŞEYLERİ düşünüp,halkın isteklerinin önünde  fikir üretmeye,bilgi toplamaya muktedir olmalı.  
          
         3-DEVLETİN ŞAN VE ŞEREFİNİ düşünmeyecek kadar cahil olmamalı.Zevke ve eğlenceye aşırı ölçüde düşkün de olmamalı.Kendi malı kendine teslim edilemeyen eğlenceye düşkün bir adama bu gibi vazife verilmemeli.
 
         4-Hükümetin kanunsuz ve haksız işlerini yapanın yüzüne söylemek hususunda kimseden korkup çekinmemeli.Bu uğurda ölmekten bile kaçınmamalı.Dünya için kimseye minnet etmemeli.
 
        5-Parayı görünce her şeye boyun eğecek kadar,bağrı yufkalardan ve parayı çok sevenlerden olmamalıdır.Yoksa milletin menfaati zayi olmak ihtimali ziyadeleşir ve memleketi AÇIK AÇIK UÇURUMA SÜRÜKLER.
 
        6-İkbalini muhafaza etmek ve başka bir menfaatini korumak için şuna buna ağlamış olmamalıdır.Hak terazisinden haksız sıfatıyla inmemelidir.
 
        7-Madeni has,terki temas,rüşvet ve iltimas gibi sıfatlarla  adı anılmamalı.
 
        8-Halk içerisinde zalim,işkenceci ve tepeden bakanlardan olmamalıdır.
 
        9-İKİYÜZLÜ,İKİ SÖZLÜ adamlardan da milletvekili olamaz.
 
      10- Şunun bunun ayıbını arayan,daima iki kişi arasındaki gizli sırları ifşa eden,hiç yoktan tertip türetenler de aday gösterilmemelidir.
 
      11-Milletvekilliği bittikten sonra kendini idare edecek bir işi veya geliri olmayanlar da aday gösterilmemeli.Bu özellikleri olmayan kişiler hükumetin ayıbını örtüp boyun eğmeye mecbur kalırlar,halka zulümkar olurlar.
 
      Biz atalarımızın uyguladığı ölçüleri dile getirdik,bütün aday adayları ve sonunda adaylar kendini bu maddelerle ölçsünler.Örtüşen maddeler de bir beis yok,örtüşmeyen maddelerde ki eksiklerini tamamlayarak önce kendilerine sonra DEVLET ve MİLLETİMİZE iyiliklerde bulunabilirler.
                                                   HAYIR OLA   MUVAFFAK OLA   MUZAFFER OLA

 


2.05.2018 16:20:56

Rasim Gül

KOŞUN ADAY ADAYLIĞINA,NASIL OLSA HİÇBİR ŞART YOK

KOŞUN ADAY ADAYLIĞINA,NASIL OLSA HİÇBİR ŞART YOK