Ne kıyamet koptu.

  Ne de şişede durduğu gibi durmayan alkolden 2 kadeh alıp nara atan oldu.

 Aksine başlangıcından sonuna kadar ortalama ses tonlarıyla geçen toplantı aynı olgunlukla tamamlandı.

 Bahsettiğim kıyamete kadar payidar olmasını istediğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92 yıl dönümünde yapılan kutlamaydı.

 Grand Altuntaş Otelde yapılan resepsiyona başı açık, dekolte giyinen bayanların yanında, yarı kapalı, tesettüre uygun şekilde kapanan bayanlarda vardı.

   Toplantıya katılan bu bayanlardan birbirilerinin kıyafeti nedeniyle hiçbir olumsuz tavırları olmadığı gibi aksine bir birilerine muhteşem bir şekilde uyum gösterdiler.

    Genel çoğunluğu koyu takım elbiseli sinek kaydı tıraşlı kravatlı beylerde, sakallı takım elbiseli kravatsızlar da,spor giyinenlerde vardı.

    Katılımcılar sırayla Vali Şeref Ataklı ve eşleri hanımefendinin Cumhuriyet Bayramını tebrik ettikten sonra kendi aralarında da bayramlaştılar.

    Tebriklerin kabulünden sonra geçilen törende 23 Nisan 1923 günü Hacı Bayramı Veli Camisinde kılınan Cuma Namazından çıkan cemaatinde katılımıyla Büyük Millet Meclisinin açılışı törenin yapıldığı gibi önce Yüce Kitabımız Hz. Kuran sesi güzel bir hafız tarafından okunmasının ardından İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından dua yapıldı.

   Yapılan duaya katılımcılar hep bir ağızdan ?Amin? dediler.

   Duanın ardından Vali Şeref Ataklı katılımcılar tarafından alkışlanan günün önemiyle ilgili konuşmasını yaptı.

    Konuşmanın bitimiyle resepsiyona katılan TSK ve  Polis teşkilatı  amir ve mensupları, Şehit ve Gazi aileleri, Gaziler, il birim amirleri, Meslek Odaları,STK temsilcileri, Gazeteciler ve siyasiler arasında özelde günle ilgili genelde ise çeşitli konularda yapılan  tatlı sohbetler yapıldı.

   Vali Şeref Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşleriyle masaların tamamını gezerek katılımcılarla hasbıhal ettiler.

   Başladığı gibi olgunlukla devam eden tören aynı olgunlukla tamamlanmasıyla yıllarca cumhurun dışlanarak kutlanan, dini ile milli değerlerimizin dışlanması ayıbından da kurtularak yönetenlerle, yönetilenler kaynaştı.

   Türkiye´mizin birlik ve dirliğini milletimizin dini ve milli değerlerine gösterilen saygının korunmasıyla devam etmesi.

    Devletimizin medeni ülkelerdeki merkezi ademiyetçi uygulamayla akla gelen tüm maddi ve manevi imkânlarını insanlarına sağlayarak kıyamete kadar payidar olması dileğiyle Cumhuriyetimizin 92 yıl dönümü tekrar kutlu olsun.

    Onlarca yıl cumhuru dışlayan olumsuzlukların ortadan kalkmasını sağlayanlara da milletimiz ve şahsım adına canı gönülden teşekkür ediyor devletimizin Kıyamete kadar devam emesini  Cenab-ı Allah(C.C.)dan diliyorum.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


31.10.2015 07:30:15

Ali Genç

Kıyamet Kopmadı

Kıyamet Kopmadı