Aksaray Belediyesi tarafından hükümet meydanına kurulan ? herkes kitap okusun? çadırı çok hoşuma gitti. Bir hafta boyu devam edecek olan okumaya bir çok yazar gelerek okurları ile buluşacak. Bunarın ekseriyeti ise ülke genelinde bilinen yazarlar. Kitap okuma meselesine döneceğim. Ama kitap okuma deyince meydana kurulan çadırda tesadüfen denk geldiğim başkanla bir münafıklığı ve iftirayıda görüşme imkanı buldum. Bu iftira belli kişi ve guruplardan çıktığını artık herkes konuşuyor.

     Nedir bu konu derken, 15 Temmuzdan sonra belli başlı kişiler demeyeceğim artık bu iyice belli oldu. Ak Parti içinden üçbeş kişilik bir ekip tarafından Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı içeriye alındı, Belediyeye kayyum atandı iftirası, Başkan ne zaman Ankara´ya Belediye hizmetlerini takip etmeye gitse hemen bu dedikodu yayılıyor.

     Hele birde işlerini bitiremeyip bir iki gün Ankara´da kalsa Alahhhh görün dedikoduyu. Haluk Şahin Yazgı´nın parelel bağlantısı ile ilgili kimin elinde bir delil ve belge varda ortaya koymuyorsa namussuz ve şerefsizdir. Eğer ortaya bir belge koyamıyorsanız adamım diye toplumda gemeyin, başınıza başörtüsü takıp gezin.

     Bu memleket bu şehir bizim, siyasi istikbal uğruna insanlara iftira atarak yıpratmak kimseye bir şey kazandırmayacak. Yemin ederim artık vatandaşta bu iftiralardan bıktı. Bunu kimlerin çıkardıklarınıda çok iyi biliyor ve küfrediyor.

     Bazı tanıdık ve dostlar beni arayıp Belediyeye kayyum atanmış, Başkanı içeriye almışlar doğrumu diye sordu. Bende çok şaşırdım bu memleketin basını var, gazetecisi var. Biz duymadıkda bunlar nasıl duydu diye merak edip sordum. Oda bir parti yöneticisine sordum olabilir dediğini söyledi.

     Hatta bu kişinin adını bile bana söyledi. Kimse bu iftiradan bir şey elde edemeyecek aksine zararı kendileri görecek. Ertesi günü Hükümet meydanından geçiyorum, Başkan Yazgı kitap okuma için kurulan çadırı denetliyor. Yanına vardım espri ile biz seni içerde biliyorduk demek dışardasın dedim. Oda bana, ? ağabey biz işimizin başındayız, herşeye laf yetiştirecek değiliz, işimize gücümüze bakıyoruz hizmetle meşgülüz. Aksaraya nasıl hizmet ederiz derdindeyim? diyerek güldü. Yanı bu dedikodulara gülüp geçti.

     15 temmuz öncesi parelel yapının gayri resmi yerlerini Yazgı yıkarken bu dedikoducular nerede idi? Türkiye´nin hiçbir yerinde en ufak bir işlem yapılmazken Yazgı bu yapıyla mücadele ediyordu. Biz göremedik ama ülkenin her yerinden kendisine takdir ve tebrikler geldi. Bunu Reisde yakından biliyor.

      Mesel şu Yazgı devam eden ve bu yaz temelini atacağı projeleri hayata geçirirse onun önüne kimse geçemez. Siyasi hesap yapan basit insanlar onun önüne nasıl keseriz, son dönemin en basit ve katı iftirası parelel iftirası onu yapalım hesabından başka değil. Arkadaşlar bu memleket bu şehir bizim, insanların şevkini kırmayalım. Kim neyi yapıyorsa bir gün aynı hesap ve keser sapı kendine döner.

    Gelelim herkes kitap okusuna, Aksaray´da düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle gündeme damgasını vuran Aksaray Belediyesi, Aksaray tarihinde bir ilki daha hayata geçiriyor. Belediye Herkes Kitap Okusun diye Aksaray 1. Kitap Günleri 29 Nisan- 07 Mayıs tarihleri arasında 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenleniyor.

       Kitap günlerine tanıdık simalar katılıyor, benimde gelecek yazarlardan bazı dostlarım bulunmaktadır. Yazarlar farklı günlerde meydanda olacaktır. Başkan Yazgı bu düzenleme ile ilgili şunları söyledi;

       ?Okumak, teknoloji çağında daha fazla önem kazanıyor çünkü bilgisayarın, telefonun hâkim olduğu bir çağda; her yaştan insanımızın okumaya yönelmesi ve okuma alışkanlığı edinmesinden daha güzel bir şey olamaz.? dedi.


28.04.2017 23:21:18

Erdogan Kaya

Kitap okuma ve çirkin siyaset

Kitap okuma ve çirkin siyaset