Neyin nesi bu harfler diyorsanız açılımı şu: High Frequency Active Auroral Research Program. Türkçesi; Yüksek Frekans Auroral Araştırma Programı´dır.

ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska´da sürdürülen bir çalışmadır. Bu fikir ilk kez Sırp asıllı ABD´li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır.

Bu projenin hayata geçmemesi için pek çok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü bu proje iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.

H.a.a.r.p. Pentagon´un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan bir projedir. Alaska´daki merkezde şu anda yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çok yüksek frekanstaki sinyallerle ilgili çalışmalarda kullanılacak bir radarın da yapılması planlanmaktadır.

H.a.a.r.p projesi kapsamında iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF(çok düşük frekans) dalgaları da üretilmektedir. Frekans gücü resmi kaynaklarda 3,6 gigawatt olarak belirtilmesine rağmen 10 gigawatta çıkabildiği açıklanmaktadır. Bu enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi unvanını kazandırmaktadır.

Merkezin bir saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima´ya atılan atom bombası kadar enerjinin ortaya çıkacağı hesaplanmıştır. Bu da enerjinin ne derece tehlikeli olduğunun göstergesidir.

H.a.a.r.p projesinin bulunduğu yerin seçilmesinde 2 temel amaç vardır. 1.si Alaska dünyadaki elektromanyetik kuşakların özel bir kesişim bölgesinde bulunmaktadır. Dünyanın elektromanyetik alanlarına müdahale edebilmek için en iyi yerdir.

2.si ise insanlardan uzak, korunması kolay ve gözlerden mümkün olduğunca uzak bir yer olmasıdır. Gakona´daki bu merkezde 21 metre yüksekliğinde 180 adet kule üzerine cross dipol anten inşa edilmiştir.

Zamanında Rusya buna benzer bir proje inşa etmiştir ve bu proje iklim değişikliği ve sellere neden olmuştur. Bu yüzden 1990 yılında bu teknoloji durdurulmuştur. İklimleri değiştirebilecek silahların varlığını kabul eden Birleşmiş Milletler iklim değişikliği için teknoloji üretiminin yasak olduğuna dair bir karar almıştır. Neden ABD´nin projesini yasaklamamışlar bu merak konusu tabi! Belki de sebep resmi kaynaklardaki amaçlarının masum olmasındandır.

Resmi kaynaklardaki amaçları şunlardır:

-Atmosferdeki termonükleer araçları kontrol edecek elektromanyetik vuruşları gerçekleştirmek

-Denizaltılar ile haberleşmeyi kolaylaştırmak

-Radar sistemlerini geliştirmek

-Çok geniş bir alanda ABD ordusunun haberleşmesini sağlamak

-Cray ve EMas süper bilgisayarlarının da yardımıyla yer altının tomografik haritasını çıkarabilmek

-Petrol, doğalgaz ve mineral yataklarını tespit etmek

-Cruise füzesine benzer alçak irtifadan uçan füze ve hava araçlarını havada imha etmek

Sadece bunları yapması bile projenin ne kadar ileri bir seviyede olduğunu gösterir ki bu projenin karşıtı olan bilim adamları bu açıklamaları buzdağının görünen yüzü olarak değerlendirip gerçeğin aslında çok farklı olduğunu dile getirdi.

H.a.a.r.p ´in LEF dalga frekansları iyonosfere gönderildiğinde dalgalar dünyaya doğru yansıtılarak toprağın ve okyanusun içinden geçiyor. Bilim adamları 3,600000 wattlık elf dalgaları kasıtlı ya da kazara bir fay hattına yönlendirilirse korkunç bir deprem olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

H.a.a.r.p ?in asıl yapabildikleri ise;

-İklimleri değiştirebilir

-Kutupları eritebilir ya da yerinden oynatabilir

-Ozon tabakası ile oynayabilir

-Deprem oluşturabilir

-Okyanus dalgalarını kontrol edebilir

-Dünyanın enerji kuşaklarıyla oynayarak insan biyolojisini ve beynini etkileyebilir.

-Radyasyon yaymadan termonükleer patlama oluşturabilir

Bu maddeler insana aynı zamanda son zamanların problemi haline gelen bir olayı hatırlatıyor: Küresel Isınma?

Pek çok profesör ve bilim adamının küresel ısınma hakkında söylediği şeyler ?Acaba küresel ısınma diye bir şey yok mu?? dedirtecek derecededir.

Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fouchan ?Küresel ısınma iddiasına bağlı olarak dünyanın kuraklaştığına dair somut bir veriye sahip olmadıklarına dair bir açıklama yapmıştır.

Dünyanın en büyük hava durumu kanallarından Weather Channel´in kurucusu ?Küresel ısınma tarihin en büyük yalanıdır? demiştir.

İngiliz profesörler Stanley Feldman ve Vicant Marks´a göre ?kutuplar erimiyor, kutup ayıları yok olmuyor ve Maldivler sular altında kalmıyor.? 

Ayrıca Moskova Devlet Üniversitesi Fizik Fakültesi hocalarından Georgi Vasilyev H.a.a.r.p istasyonunu resmen jeolojik ve tektonik bir silah olarak tanımlamıştır.

Vasilyev ?H.a.a.r.p ?in çalıştığı günden bu yana dünyanın değişik bölgelerinde iklim değişiklikleri gözlenmeye başlandı. Kar yağması gereken yerlerde güneş kavururken Afrika´da kar yağmakta ve bunlar hep küresel ısınmaya fatura edilmektedir.

İşte her şey ortada. Müslüman memleketlerde neden sürekli doğal afet oluyor? Neden milyonlarca Müslüman ölüyor? Durup dururken dünyanın düzeni neden bozuluyor? Bir düşünmek lazım?


Hamza usluer
2.02.2016 10:22:51
yazıların güzel beni tanıdım herhalde ben gulderen

halil baş
3.02.2016 08:31:15
kendini daha iyi yetiştir çok güzel olmuş

hasibe karataş
13.03.2016 08:45:31
Gerckden cook guzel yazilarin canim cok bilgilendirici begenerek ve devamini bekleyerek okuyorum

27.01.2016 22:47:23

Asude Usluer Uğurlu

Kâinata Yönelik Bir Saldırı: H.a.a.r.p

Kâinata Yönelik Bir Saldırı: H.a.a.r.p