Yazının başlığındaki soruya ?Hayır? diyecek aklı başında kimseyi tanımıyorum. 
    Bu soruya ?Hayır? diyecek kişinin ya dinimizin mensubu olmaması veyahut ta aklını yitirmiş olması gerekir. 
    Öyle olmasa Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir haftanın günlerinden bile az bir zamanda gerçekleştirilecek yatırıma hemen biter bitmez %500 kar verecek başkaca bir yatırım ret edilir mi? 
     Elbet teki edilmez. 
RAMAZAN ORUCU İLE YILIN 300 GÜNÜ ORUÇLU SEVABINA KAVUŞANLAR ,ŞEVVALİN 6 GÜNÜNDEDE ORUÇ TUTMAKLA KAZANACAKLARI  ARTI 30 GÜNLE YILIN TAMAMINI, YANİ 12 AY ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞACAKLAR!!!  
   Ramazan ayından sonra tutulacak Müstehap olan 6 gün Şevval orucu tutmakla kavuşulacak sevap hakkındaki Hadisi şerifte Nebiler, Nebisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.); 
  ?Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur? (Müslim, Sıyam, 204; Tirmizi, Savm, 53; Ebu Davud, Savm, 58-59) buyurmuştur. 
BİRE ON KAZANDIRAN SEVAP ŞEVVAL ORUCU NASIL TUTULUR? 
    Bu karlı ibadetin yerine getirilmesi ve yapılmaması  gerekenler konusunda verilen genel bilgilerde; 
   Bu oruç peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir (İbn Abidin, Reddu´l-muhtar, Riyad, 2003; III, 421).  
ŞEVVAL TUTULMAYAN ORUÇLARA KAZA DEĞİL,60 GÜNLÜK ORUCA KARŞILIK OLAN BİR İBADETTİR 
    Şevval ayında nafile olarak tutulan oruç, Ramazan´da tutulmayan oruçların yerine geçmez; yani Ramazan´da tutulmayan oruçların ayrıca kaza edilmesi farzdır.  
    Bir oruçta hem kaza hem de nafile yerine niyet edilmesi geçerli olmadığından Şevval ayında tutulan oruçta da bunlardan yalnız birine niyet etmek gerekir. 
    Şevval ayında oruç tutulurken, Ramazan´da tutulamayan oruçların kazasına niyet edilirse bu oruçlar kaza orucu olur. (2)? şeklinde müjdelenen bu güzel orucun Ramazan ayından sonraki ay bitmeden yani bu ayın 24´ünden önce tüm Müslüman din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Mevla´mızın en edna kulu tarafından da tutularak Onun muazzam hazinesinden bahşedilen sevaba kavuşulması dileğiyle. 
     Cuma´nız Mübarek olsun. 
    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. 
(*) Bu yazımdaki Peygamberimizin Mübarek Hadisi Şeriflerini Diyanet İşleri Başkanlığı  Din İşleri Yüksek Kuruluna iletilen sorulara verilen cevapları yayınlayan ?http://www.islamveihsan.com/sevval-orucu-nedir.html sitesinden aldım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç.

30.06.2017 00:34:05

Ali Genç

?KİM RAMAZAN´A 6 GÜN İLAVE ORUÇ´LA 12 AY´IN TAMAMINDA ORUÇ SEVABI İSTİYOR ??

?KİM RAMAZAN´A 6 GÜN İLAVE ORUÇ´LA 12 AY´IN TAMAMINDA ORUÇ SEVABI İSTİYOR ??