Vatandaş İl İnsan Hakları birimine yaptığı yazılı müracaatla haklarının ihlal edildiğini belirterek dilekçesinin ekinde sunduğu evrakların incelenerek bu konuda gerekenin yapılmasını istiyor.

Birim dilekçe ve ekinde sunulan somut kanıtlara rağmen talebin gereğini yaparak vatandaşın haklarının ihlal edilip edilmediğini incelemeden dilekçeyi İl Mahalli İdare Müdürlüğüne gönderiyor.

Bu birim tarafından da talep sahibi çağrılarak yazılı ifadesi alınmadan dilekçe sahibinin sunduğu somut beyanıyla uğradığı mağduriyet hakkında buna sebep olanlar hakkında işlem yapılmadan evrak ihlali yapan kuruma gönderiliyor!!!

TALEP SAHİBİNİN HİÇ BİR MAĞDURİYETİ BULUNMAMAKTA?

İhlali yapan kurum ise verdiği 1.5 sayfalık yazılı cevapta sebep olduğu mağduriyeti görmezden gelerek??.. Hiçbir mağduriyeti bulunmamakta(!) olup,? ile ilgili iddia ve isnatlar maddi ve hukuki dayanaktan yoksundur(!)?

?´mize yasal yollarla müracaat etmemiş ,iddia ettiği aslında var olmayan zararları için(!) dava açmamıştır.?deniliyor.

TAPULU MAL İÇİN İZİN ALINMADAN YAPILAN HİZMETE KATILMASI VE ARSA ÜZERİNDEKİ AĞAÇLARINDA YİNE İZİN ALINMADAN KESİLMESİ VE EL KONULMASI MAĞDURİYET DEĞİLMİ?

Gelin birde meseleyi mağdur olan vatandaş dan dinleyelim? Bir kamu hizmeti içinde kalacağını öğrendiğimiz merhum babamla ortak olan tapulu arsamızın bu hizmet için kullanılacaksa bizimle görüşülerek yasalar çerçevesinde hakkaniyet kuralları içinde bunun karşılığı arsa veya başkaca bir taşınmaz verilmesi veya bedelinin hesaplanarak bedelinin bize nakit olarak ödenmesinden sonra mülkümüzün bu hizmet için kullanılması konusunda 2006 yılından başlayarak kurumda kayıtlı olan ve birer nüshası da elimizde olan ondan fazla yazılı talebimiz,bu kadarda sözlü talebimiz oldu.

Bu taleplerimize rağmen 1700 M2´ye yakın arsamız bizden her hangi bir yazılı ve sözlü izin alınmadan hizmet alanının içine katıldı.

Bu arsamızın üstünde bulunan birçok İğde ile Dut ağacı ve fundalıklarda yine bizden izin alınmadan kesildi ve odunları da bize verilmedi.

Anayasamızdaki mülkiyet hakkına, tapu kanununa, taraf olduğumuz milletler arası antlaşmalara ve bu konudaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin İştiha tına rağmen mülkümüzün sözlü ve yazılı iznimiz alınmadan yapılan hizmet alanına katılması,üstündeki ağaçlarımızın da aynı şekilde bizden izin kesilmesi ve kesilenlerinde bize verilmemesi yasal mı?!!!

Yasal ise ve bizim talebimiz maddi ve hukuki dayanaktan yoksun ise neden 03.12.2014 tarihinde alınan bir kararla aslında 3.5 yıllık olan işgal bir yıl eksiği ile dayanaksız bir hesaplama yapılarak Ecri misil hesap edildi?

Haksız olduğumuz için değil,idareyi mahkemeye vermemiz halinde yatırılacak harçlar ile yargılama esnasındaki hukuk kurumunun bunun için uğraşmaması için 2006-15 yılları arasında kurumun yöneticileri ve ilgili yardımcılarıyla birim amirleriyle onlarca şifai görüşme yapılmış ve onlarca da dilekçe ile de hakkaniyet kuralları içinde anlaşmak istememizdendir.?dedi.

KİM HAKLI?

Tüm idari yollardan hakkını aramanın bitiminden sonra çıkacak sonuca göre Hukuk kurumlarına da gidileceğinin de bilgileri ışığında yeri kendisinden yazılı ve sözü talep alınmadan hizmet alanına katılan ve ağaçları da aynı şekilde izinsiz kesilerek el konun ve 3.5 yıl bu arsası kullanılan vatandaşın mağdur olup olmadığına kamuoyumuz karar versin!!!

Kadim devlet geçmişimizdeki Şeyh Edebali Hazretlerinin Osman Gaziye söylediği ?Milleti yaşat ki devlet yaşasın? sözü ve bunun gereği olarak devletin vatandaşlarının mülkiyet hakkına olan somut

saygısının günümüz idarecileri tarafından da aynı hassasiyetle her hizmette uygulanması dileğiyle.

HAYATI BOYUNCA İSLAMLA, İSLAM DİNİN DEĞERLERİYLE UĞRAŞANA RAHMET DİLEMENİN DİNDE YERİ VARMI?

Hayatı boyunca dinimize ve dinimizin ibadetleri ile kıyafetlerine karşı olan,ibadet eden veya dinimizin emrine göre giyinenler gericilikle suçlayan sinema sanatçısının vefatı üzerine önüne gelen rahmet diliyor.

Hayatını dinle ve dini değerlerle mücadeleyle geçiren, daima her konuda ilerlemeyi emreden dinimize inanan ve inancının gereğini yapanlara gericilik anlamına gelen? Mürteci? damgasını vurana rahmet dilemek dinin neresinde var?

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


19.09.2016 09:08:21

Ali Genç

Kim Haklı?

Kim Haklı?