Sağlıklı kilo vermek için çok farklı metotlar var. Bunların bireye özel bir şekilde oluşturulması kolay kolay geriye alınmamak üzere kilolarla veda edilmesi demektir. Güncel bir konu olması hasebiyle her uzman işin bir yanından tutsa da kapsamlı bir yaklaşımla kalıcı bir sonuç alınabilecektir. Şu bir gerçektir ki bir robot gibi her öğünde aynı miktarda gıda tüketemeyiz. Bazı besinleri daha çok tüketirken bazılarını daha az tüketebiliyoruz. Sağlık açısından bir uçurum oluşturmadığı sürece bir sorun teşkil etmezken kilo noktasında artışa neden olabilmektedir. Fiziksel aktivite düzeyi burada önemli bir yere sahiptir. Sağlık bir kilo verme ve koruma da birey özel hazırlanmış egzersiz reçetesi ile yüz güldürücü sonuçlar alınabilmektedir. Kilo vermek ve mevcut kilonuzu korumak için bunun yanında bazı konularda da dikkatli olmak gerekiyor.

Uykunuzu düzenleyin; fazla uyku uyanıkken metabolizma hızının yavaşlamasına, az uyku ise gün içinde enerji eksikliğinden dolayı daha çok kalori almanıza neden olur. Stresi azaltın; aşırı ve sürekli stres nedeniyle salgılanan hormonlar hem iştahı arttırır hem de vücudun daha fazla yağ depolamasına yol açar. Diyet günlüğü tutun; yediklerinizi detaylı olarak bir kenara yazmak ve yemeklerinizin kalori miktarlarını hesaplamak hem diyete bağlılığınızı arttırır hem de istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız neleri yanlış yaptığınızı bir bakışta görebilmenizi sağlar. İştahınızı azaltın; greyfurt, yulaf, elma, yumurta, zencefil, yeşil yapraklı sebzeler gibi besin değeri yüksek kalorisi düşük bazı gıdalar doğal olarak iştahınızı azaltır. Öğünlerinizi küçültün; tepeleme dolu bir tabakla masaya oturmak doysanız bile yemeye devam etmenize neden olabilir. Tabağınızı çok doldurmayın. Küçük tabak kullanmanın ?gözü doyurduğunu? ve psikolojik olarak daha az yemek yendiğini görülmüştür.

 

Bunların yanında bir de alışkanlıklarınızı gözden geçirin; herkesin bir yemek yeme tetikleyicisi vardır. Bazılarımız TV seyrederken atıştırmayı sever bazılarımız geç saatlere kadar çalıştığında iştahını kontrol edemez. Günün hangi saatlerinin ve hangi aktivitelerin sizi atıştırmalıklara yönlendirdiğini belirleyin ve buna karşı önlem alın. Örneğin patates cipsi yerine kendinize önceden daha az kalorili ve sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayarak dolaba koyabilir ve mideniz çok kazındığında onu yiyebilirsiniz. Öğün atlamayın; Atladığınız her öğün takip eden öğünde size daha fazla kalori olarak geri dönecektir. Ayrıca öğün atladığınızda metabolizmanız yavaşlar ve daha az kalori yakmaya başlarsınız.

Kilo vermekte korumakta kolaydır. Mesele belirli düzene oturtmak ve profesyonel yardım alarak bu işi yapmaktır. Çok fazla hasta da bunlar sayesinde olumlu sonuçlar aldık. Gerçekten buna inanmış ve gereğini yapmış olan her birey inanıyorum ki hak ettiği sonucu alacaktır.

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle?


2.06.2016 07:21:57

Abdullah Güdendede

Kilo Vermek Çok Kolay

Kilo Vermek Çok Kolay