Keşke bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içenlerin tamamı bu günkü yazımızın kahramanın yaptığını yapabilselerdi.

       Bulundukları makamlarda babalarının hayrını oturmayıp çok rakamlı maaşları alan kamu ve özel kesim yetkilileri ve mensuplarının istisna ya bile giremeyecek kadar az olanların dışında kalanları.

      Yine aynı şekilde istisnanın dışında kalan Meslek Odaları ve STK´ları.

      Aksaray´dan başka şehirlere yolcu ve yük taşıyan kuruluşlar.

     Başta Çanakkale gezileri olmak üzere ilimiz merkez ilçesi ve ilçelerinden çeşitli  resmi ve özel kurumlarla okullar tarafından yıl boyunca ülkemizin çeşitli tarihi ve turistik yerlerine yapılan gezileri düzenleyenler.

     İlimiz merkez ilçesi ve ilçelerinde yayın yapan bizim gazete ve bir veya ikisinin dışında kalan medya organları da keşke öyle yapsalar.!!!

    Yazının girişinden itibaren kendilerinden bahsedip istisnanın dışında kalanlarının da benzemelerini istediğim kurum aylardır yazmak istememe rağmen bu sene ardı,ardına yaşadığımız 2 Genel Seçim nedeniyle sürekli ötelemek zorunda kaldığım Aksaray SGK il Müdürlüğü ve  kurumun müdürü hemşerimiz Saffet Çalışkan´dır!!!

    Okuyucularımın ve bu memleketin ekmeğini yiyip,suyunu  içip havasını soluyanların kaçı yazıma konu olan vatan sevgisinin pratiği olan yeri gördü?bilmiyorum.

      Fakat ben Saffet Bey´in odasını görünce  neden ?Ah Keşke? dediğimi yazdıklarımdan  okumaları yerine ilgili ve yetkili herkesin  ilk bulabilecekleri fırsatta bizzat gidip görmelerini isterdim!.

                            SAFFET BEYİN ODASINDA NE VAR?

       Çok mübalağa olmasa aslında orta başlığı ?Ne yok ki?? diye yazmak gerekir!!!

       Önce yer döşemesinden başlayalım. Yerde görmeye alışık olduğumuz gösterişli çok pahalı makine halısı da,duvarlara asılmış ipek halıda  yok.

 

       Onun yerine yeryüzünde ki en önemli Aksaray markası olan özel kök boya ile boyanan iplerle dokunduğundan eskidikçe kıymetlenen  Dünyada Halıcılıkla özellikle antika halıcığıyla ilgilenen herkes tarafından bilinen Taşpınar halısı serilmiş.

      Duvarlarında yeryüzünün bilinen ilk seyahat sigortasının yapıldığı kendi köyünde bulunan Ağzıkarahan kervansarayı ve bu konudaki bilgi.

      Aksaray´ın önemli tarihi ve manevi yerlerini ve eski Aksaray evlerini gösteren fotoğraflar.

     Aksaray´a ait diğer el işi ve dokumalarından örnekleriyle odası tam anlamıyla bir Aksaray tanıtım standı gibi.

       Saffet Bey ?in ?Ah keşke!?dedirten uygulamasının artısı da var!!!

      Artısı ise diğer SGK il müdürleriyle görüştüğünde veya genel müdürlük tarafından organize edilen tele konferans görüşmelerinde odasının bu özelliklerini tüm seyredenlerle paylaşarak,görüntüleri görenlerden ilgisini çekenlerin sorduklarına verdiği cevaplarla Aksaray´ın tanıtımını yapmasıdır.

    SGK il Müdürü hemşerimizi Saffet Beyi bu hassasiyetinden dolayı herkese ve her kuruma örnek olması dileğiyle hemşerilerimiz ve şahsım adına canı gönülden tebrik ediyor ve teşekkürlerimi iletiyorum.

    Havamızı soluyup,ekmeğimiz i yiyip suyumuzu için herkesinde tanıtımımız konusunda Saffet Bey´in gösterdiği hassasiyeti zaman geçirmeden göstermeleriyle yiyip içtiklerini helal ettirmeleri dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


SAFFET ÇALIŞKAN
4.12.2015 14:53:06
sevgili ali genç kardeşim öncelikle farkındalılığınız ve yazınız için çok teşekkür ederim.tüm hemşehrilerimizin BÜYÜK AKSARAY IMIZIN tanıtımı için aynı duyarlılıkta olacağını düşünüyoırum.

4.12.2015 08:52:24

Ali Genç

Keşke

Keşke