Kim kazandı? Kim kaybetti? İşte bir yarış ve kısa bir zaman. Kazanan kaybeden ortada...Aklınıza ne geldi tahmin ediyorum ama keşke yanılıyor olsaydım...bazen zamanın getirdikleri diye suçladığımız, sıcak gündem içerisinde kaybolup boğulurken, belki can simidi olur diye düşünüyorum...

Herkes kazanma ümidi ve kaybetme korkusuyla çalıştığı halde gerçek kazancın ve kaybın ne olduğunu konusunda insanlar arasında ittifak yoktur… Farklı değerlendirmeler farklı inanç ve bakış açılarından kaynaklanmaktadır. Yaratılmışların en değerlisi olan insan, bu hareketlilik karşısında kayıtsız kalamaz, kalmamalı ve çalışmak mecburiyeti duymalıdır. Dünya menfaati için harcadığımız vakit ve sarf ettiğimiz enerjimizi Allah’ın rızasına uygun nefsi arzulardan uzak ve samimi bir şekilde ihlas ve tevazu ile süsleyerek sarf etmelidir. İnsan dünyası için çalışacak, ahireti için de hazırlanacaktır. Çünkü dünya vasıta, ahiret ise gaye olmalıdır. Mademki gaye ahirettir, o zaman dünya çalışmasında ahiretini unutmayacak ve ölçüyü kaçırmayacaktır.Yüzlerdeki maskelerden,gözlerdeki sahte bakışlardan ve sahte temessümden arınmalıdır. Dun selam verdiğimizin buğun salasını okuduğumuz aşikârdır. Kimin ne zaman öleceğini ancak Allah bilmektedir.Bitmez zannedilen makamların bittiğini görmekte olduğumuz halde esrarına aldanmamalıyız. Ama bilinmelidir ki; dünya hayatı olmadan ahireti kazanmak çok zordur. Çünkü dünya vasıta ise, bu vasıtadan faydalanan daha emin ve daha hızlı olarak gaye olan ahirete ulaşır. Allah’a ve âhiret gününe inananlar için asıl kazanç Allah, kim neyi istiyorsa emeğinin karşılığını tastamam vermekte, kimseye haksızlık etmemektedir.

Bazı kimseler ahiret hayatının gaye olduğunu unutuyor, çalışmalarında dünyayı gaye haline getiriyorlar. Yalanın bini bir para, herkes sevdalı, herkes Allah rızası için, herkes haktan adaletten yana, herkes dürüst, herkes doğru… Vs. Sadece dünya için çalışan, hakiki manasını kaybeden bir hayata sürüklenen insan, dünyası uğruna ahiretini heba etmiş, ibadetleri bırakıp gayeyi vasıtaya feda etmiş olur. Gerçek kazanç ve kurtuluşun ne olduğunu yüce Rabbimizden dinleyelim: "Her canlı ölümü tadacaktır, yaptıklarımızın karşılığı da kıyamet günü size tam olarak verilecektir. Kim cehennem ateşinden uzaklaştırılıp, cennete sokulursa işte o kazanmış olur. Dünya hayatı ise aldatıcı bir menfaatten başka birşey değildir. (Al-i İmran, 185)

Rabbimiz bizleri gerçek kazanç ve kurtuluşa erenlerden eylesin.

 


7.03.2015 18:37:40

İshak Pekgöz

Kazananlar Belli

Kazananlar Belli