Geçtiğimiz günlerde MHP Milletvekili Ramazan kaşlı´yı Eşmekaya seçim bürosunda yaptığı konuşmada dinledim. MHP´nin eski durumu ile yeni durumunu kıyasladım, çok büyük değişim gördüm. Sertlikten agresiflikten uzak kucaklayıcı bir tavırda gördüm. Anlattıklarını dinledim, hiç bir yanlış görmedim. Seversiniz sevmezsiniz ama iyi bir duruş sergiledi.

Şu cümleleri takdir edilir durumda idi: ? ben esnaflıktan gelen, ayakkabıcılık yapan bir esnaflıktan geliyorum. Hemşehrilerimizin dertlerini en iyi şekilde biliyorum. Milletvekili oldum ama evimi Ankara´ya taşımadım.

Evim Aksaray´da her hafta sonu Aksaray´a gelerek hemşehrilerimle beraber oluyor, onların problemlerini dinliyorum. Onlarla sürekli iç içe dertleşiyorum, yardımcı olabildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum.

Beni arayıp problemini ve sıkıntısını ileten hiç bir hemşehrimin telefonuna çıkmamazlık yapmadım. Eğer o esnada müsait değilsem, sonra kendilerine döndüm. Bana gelen ve arayan hiç bir hemşehrime sen hangi partilisin demedim, dediysem söylesinler.

Yarın dört gün sonra yine biz bu şehirde dolaşıp hemşehrilerimizle yüz yüze geleceğiz. Mümkün mertebe hemşehrilerimizin cenazelerine ve düğünlerine katılıyorum. Müsait olduğumda mutlaka gelmeye çalışıyorum? dedi.

Yani örnek bir milletvekilliği profili çizmeye çalıştığını anlattı. Bizde bu güne kadar olumsuz bir durum görmedik.

İki gün önce kendisi ile bir görüşmemiz oldu ve ben şahsen kendisinin gösterdiği vefadan dolayı tebrik ettim. Neydi bu vefa derseniz, Kaşlıyı 25 yıldır tanırım ve eleştirsem de bunu hiç bir zaman dert etmez ve yüzünü asmaz.

MHP ve Bahçeli çizgisinden hiç taviz vermeden partisine sahip çıkmıştır. MHP parçalanma sallantısı geçirdiği bir dönemde bile maddi ve manevi olarak partisine destek vermiştir. Hatta partinin kapısına kilit vurmaya çalışanlara karşı Cavit Çıtak başkanla beraber partisine omuz vererek ayakta tutmaya çalışmıştır.

İl Genel Meclis listesi yaparken baktım tam bir vefa örneği göstermiş. Cavit Çıtak benimde dostum olur. Yıllardır ekonomik durumu ve yoğun işi iyi olmasına rağmen partisinden hiç sapmamış. Ne zaman bir partinin maddi ve manevi ihtiyacı olsa destek vermiştir.

İhtiyacı olmadığı halde Kaşlı onu İl Genel Meclis listesinde seçilecek bir yere koymuştur. Aynı şekilde eski il Başkanı Halil Demiray çizgisinde durması ile bu gün İl Genel Meclis listesinin birinci sırasına koymuştur.

Yine Meriç Keskin Beyi uzun yıllar tanırım, sanayide her zaman MHP´nin arkasında durmuştur. Partisinden hiç ayrılmayarak nereye çağırsalar koşmuştur. Bunlar partinin demirbaşları.

Bu sadakat ve samimiyete Kaşlı vefa göstermiştir. Sizin işiniz bitti artık size ihtiyacımız yok demeden bir kenara konmamışlar ve zamanı gelince değerlendirilmişlerdir. İşte vefa diye ben buna derim.

Dolayısı ile diğer partiler gibi emeksiz insanlar yerine sadakat ve samimiyete sahip çıkmıştır. Böyle bir duruş siyasette başarılı olursun olmazsın ama uzun soluklu bir devam gösterir. Ben derseniz, bir gün sizde yok olursunuz. Sayın Kaşlı bunu demeden kendi sadıklarına sahip çıkmıştır. Ben bir kez daha kendisini tebrik ediyorum. Yarın bu vefa Ak Partide var mı bunu ele alacağım.


9.03.2019 08:54:36

Erdogan Kaya

Kaşlı´nın gösterdiği vefa örneği

Kaşlı´nın gösterdiği vefa örneği