İÇİNDE ONUN BULUNMADIĞI 1000 AYDAN KIYMETLİ ZAMANIN ADI? KADİR GECESİ!!!?

     Bugün idrak edeceğimiz Kadir Gecesini şu anda bu yazıyı yazan ben Mabudumuzun en edna kulu da dahil bizimle yaşayan,yaşayacak olan bir çok eş dost ve akrabamızın gelecek yılki Kadir gecesinde hayatta olma garantisi var mı?!!!

   Bu nedenle bir daha ulaşma garantimiz olmayan  iyi bir ömür yaşamış insanların çoğunun bu ömürleri boyunca veya ömürlerinden bile daha fazla bir zamanda yapılan ibadetlerine,ibadetlerimize verilenler/verilecekler kadar sevaba kavuşacağımız  bu güzel ayın bu içinde bulunduğumuz güzel gecesi olan Kadir Gecesi tüm Müslümanlar için kaçırılmayacak bir fırsattır!!!

KADİR GECESİNİN 1000 AYDAN HAYIRLI OLDUĞUNU ALLAH(C.C.) SÖYLÜYOR!!!

    Bugün tüm İslam alemiyle birlikte yer yüzünün her yerinde idrak edilecek mübarek Kadir gecesiyle ilgili olarak Yüceler,Yücesi Yaratanımız  Yüce Kitabımız Hz Kuranda 5 Ayetli bu isimle gönderdiği Surenin 1´den 5. ayetine kadar ?Biz onu Kadir gecesi indirdik.

    Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.!!!

    Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner.

    Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.?  Diye buyuruyor.

    YÜCE KİTABAMIZ KURAN BUGÜNDE  PEYŞGAMBER EFENDİMİZ ARCILIĞIYLA İNSANLIĞA İNDİRİLDİ!!!

       Bu güzel geceye Rabbimizin bu kadar önem vermesinin sebebi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in ?Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğrenen ve onu başkalarına öğreteninizdir?(Riyazü Salihin Hadis No:995) diye belirttiği yüce kitabımızın Duhan Suresinin 3. Ayeti kerimesinde ise ?Biz Kuran´ı kutlu bir gecede indirdik.? Diye belirttiği bilgidir.

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED(S.A.V)?KADİR GECESİNİ İBADETLE GEÇİRENLERİN KUL HAKKI DIŞINDAKİ TÜM GÜNAHLARI BAĞIŞILANIR? MÜJDESİNİ VERİYOR!!!

   Yüceler, Yücesi Mabudumuzun onun içinde bulunmayan 1000 geceden daha hayırlı olduğunu müjdelediği bu güzel geceyle ilgili olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A. V.) ise sayısız Hadisi şeriflerinden birisinde?Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah´tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.? (Müslim, Müsâfirîn, 175)? diye belirtiyor.

    Tüm Müslümanlarla birlikte bu yazıyı yazan Mabudumuzun en edna kulununda buyurulan bu müjdelerden hakkıyla yararlanması ve yararlandırılması dileğiyle.

     Tüm Müslümanların Kadir gecesini ve Cuma günü tebrik eder bu araya gelmiş iki kıymetli hayırlı ve mübarek gün ve gecenin tüm İslam aleminin ve İnsanlığın iki cihanının kurtuluşuna vesile olması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*) Bu yazımda yer alan Ayeti kerime ve Hadisi şerifleri?http://www.internethaber.com/kadir-gecesi-ile-ilgili-hadisler-ve-ayetler-701555h.htm? sitesinden aldım.

   Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç.

 


1.07.2016 09:47:00

Ali Genç

KADİR GECESİ

KADİR GECESİ