Toplum olarak Amentü’ye olan inancımız gereği Kadere, Hayırla ve Şerre ve bunların Ezel ve Ebet olan Cenab-ı Allah(C.C.)’ın elinde olduğuna inandığımız gibi birde iradeyi Cüzziyeninde Mabudumuz tarafından bize verildiğini de biliriz.

   Yani kişinin iyi ile kötüye meyletmesi ve bu meyille karşılığına katlanmak yani sevap ile günahını bilmek ve bunlarla mükâfatlandırılıp cezalandırılacağını da bilmesi kaydıyla ikisinden birisini tercih edilmesi konusunda Rabbimiz’ in bizi serbest bıraktığına da inanıp iman ederiz.

      Bundan dolayı hayırlı ve tüm olumlu gelişmeleri Mevla’mızdan bilir şerre ise genel olarak ise kendimizin ve etrafımızdaki olumsuzlukların sebep olduğunu biliriz.

    Olaya bu yönden ve geçmişteki Aksaray’ın karşılaştığı olumsuzlukların sebebine baktığımızda bundan sonraki ilimizin kaderinin belirlenmesinin de Aksaraylıların elinde olduğunu görürüz.!!!

    Aksaray’ımızın Osmanlı Devletinin son dönemlerinde Demir Yollarının yapımı esnasında ve Otoban güzergâhının belirlendiği dönemde ise Cumhuriyet Hükümetlerini etkileyecek insanlarımızın olmaması nedeniyle en kestirme güzergâh olmamıza rağmen adamları olan vilayetlerin etkisiyle tarihte Demir Yolları hatları dışında kaldığımız gibi ANAP hükümetleri zamanında planlanan Ankara-Pozantı Otoban güzergahınında maalesef dışında kaldık.!!!

     Bu olumsuzluklardan kurtularak en azından şu anki konumumuzu koruyabilmemiz, yeni gelecekteki oluşacak kaderimizi belirlemekte Aksaraylıların ve onların vekilleriyle seçilmiş ve atanmışlarının elinde.

    Bu kaderimizin gelecek nesillerimizin yüzünü güldürebilmesi için Aksaraylıların Yedisinden Yetmiş Yedisine kadar tamamı tek vücut olmalı.

      Bununla en azından ilk etapta Aksaray-Ulukışla tren hattının teşviklerin kalkacağı 2017 yılından önce hizmet açılmasını ve Aksaray-Adana, Aksaray-Ankara Duble yoluna ise yeterli sayı ile genişlik ve yükseklikteki alt geçitlerle de desteklenen birer şeridin ilavesiyle duble yolun cazibesini arttırmalıyız.

     Bu başarılırsa Süveyş Kanalının açılması ve Demir yollarının dışında kaldığımız dönemdeki gibi yeniden körfez olmayı engellemiş oluruz.

     Aksi ise sonumuzun başlangıcı olur.

     Akla gelen tüm olumsuzluklardan etkilenmememiz ve tüm olumlu hedeflere oluşmamız için aklı, izanı olan sorumluluk sahibi herkesin üstüne düşeni eksiksiz şekilde zaman geçmeden yapması ve yaptırması dileğiyle.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


3.06.2014 00:00:00

Ali Genç

Kaderini Belirlemek Aksaray`ın Elinde

Kaderini Belirlemek Aksaray?ın Elinde