Başbakan Davutoğlu´nun 4 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Erdoğan la görüşmesinin ardından ertesi gün düzenlediği basın toplantısıyla açıkladığı Ak Parti´nin 22 Mayıs günü 2.kez olağan üstü kongreye gideceğini ve kendisinin bu kongrede aday olmayacağını belirtmesinden itibaren başlayan çalışma Pazar günü meyvesini verecek.  

      Bu hazırlıklar çerçevesinde Pazartesi günü Ak Parti genel merkezinde il başkanları ve partili Belediye Başkanlarıyla.

       Dünde 2. olağan üstü kongrede kimin parti genel başkanı olması konusunda milletvekilleriyle yapılan teamül yoklamasıyla teşkilatların ve milletvekillerinin nabzı ölçüldü.

    Yüksek ihtimalle bu gün veya yarın partinin yeni genel başkan adayı,dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetin 65. Hükümetinin Başbakanı da belli olacak.

     GELİŞMELER BAŞKANLIĞIN GEREĞİNİN SOMUT GERÇEĞİDİR!

     Başta Kilis´e düşen bombaların sebep olduğu can ve mal kaybımız olmak üzere çeşitli şehirlerimizde meydana gelen terör saldırılarıyla bizimde maddi ve manevi olarak hissettiğimiz Suriye deki iç savaşa ve yine Irak´taki bizi direk ve dolaylı olarak ilgilendiren fili duruma.

   Türkiye´nin içinde nefsi müdafa olarak vatandaşlarımızı teröristlerden korumak ve kurtarmak için sürdürülen mücadeleye  rağmen ülkemiz bölgesinin barış adası olmasını sürdürürken Ak Partinin olağan üstü kongreye gitmesi ihtiyacının meydana çıkması Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki yüksek orandaki uyuma rağmen yaşanmışsa her ikisinin ayrı,ayrı partilerden olmaları veya Mesut Yılmaz-Özal ile Demirel-Çiller dönemindeki olumsuzlukların yaşanması halini ülkemiz vereceği zararlar nedeniyle düşünmek bile istemem!

   Gelecekteki ülkemize zarar verecek muhtemel olumsuzlukların gerçekleşmemesi için yetki kargaşasını ortadan kaldırmanın yanında,istikrarı bozan koalisyonlarında tamamen tarihe gömülmesi için Türkiye mutlaka Başkanlık sitemine geçmeli.

               AMMA!!!

  Türkiye Başkanlık sistemine geçerken seçilecek olan başkanların seçilme maksadına göre hizmet edebilmeleri için mutlaka hazırlanacak Anayasa değişikliği? Amalı ve fakatlı? şekilde düşünülmeli.

  Bunun için dünyadaki tüm tam ve yarı başkanlık sistemlerinin eksileri ve artıları kılın kırka değil 440´a yarılacak şekilde incelenmeli!!!

   Başkanın muhtemel keyfi uygulamalarının olmaması için yetki ve sorumluluklarıyla  seçilme süreleri ve kaç defa seçilebilecekleri lastikli şekilde söndürülemeyen net kelimeler ve cümlelerden oluşmalı.

    Başkanın yetki ve sorumluluklarıyla icraatları mutlaka Meclis ve hem bağımsızlığı,hem de tarafsızlığı da sağlanacak Hukuk gözetiminde olmalı.

   Bu şekildeki tüm olumsuzlukların göz önüne alınacağı gerçek kuvvetler ayrımı ve bunların aynı zamanda da bir birileriyle çatışmaları yerine,uyum içinde çalışmalarının sağlanacağı çerçeve oluşturulursa ülkemizde istikrarsızlığa sebep olan koalisyonlar ortadan kalkacağından demokrasimizin ve  ekonomimizin gelişmesine ivme kazandırılır.

BAŞKANLIK KİŞİLER ÜSTÜNDEN DEĞİL SİSTEM ÜZERDİNDEN TARTIŞILMASI GEREKİR

   Kişiler üstünden siyaset yapılması yerine Parlamentomuzun ve siyasi partilerimizin konuyu sistem üzerinden artı ve eksileriyle değerlendirerek mutlu geleceğimiz için gerekenleri ivedilikle yapmaları.

     İstikrarımızı bozacak davranışlardan ise uzak durmaları dileğiyle.

    ALLAH(C.C.) ŞEHİDİMİZE RAHMET YEŞİLTEPELİ HEMŞERİLERİMİZE SABIRLAR İHSAN ETSİN

     Ağrı dağı na intikal sırasında 400 metrelik kayalıktan düşerek kaldırıldığı hastanede ruhunu Hakka teslim ederek şehit olan dün Yeşiltepe Ulu Camii de kılınan Cenaze Namazından sonra vatan toprağına tevdi edilen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuşu hemşerimiz Kazım Ay´a Cenabı Allah(C.C.)dan rahmet,tüm ailesine,Yeşiltepe li hemşerilerimizle tüm vatandaşlarımıza da sabırlar ihsan etsin.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

 


18.05.2016 05:45:21

Ali Genç

İstikbalimizin Olmazsa Olmaz! , Amma!

İstikbalimizin Olmazsa Olmaz! , Amma!