Bugün özel´de şehirlerin atası,yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,Selçuklunun şanlı başkenti,zaferler ve iyi insanlar diyarı Aksaray´ın 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediği 2. İlçelik esaretinden kurtarılmasına öncülük eden.

    Bu hiç hak edilmeyen esaretimizin bitirilmesi için 1983-89 arasında 6 yıl boyunca canını dişine takarak ilmik ,ilmik işlenen çalışmayla vilayetliğimizi sağlayan memleketimizin hayırlı evladı ve 2 dönem Devlet Bakanlığıda yapan,Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ise ilk Belediye Başkanı  Mehmet  Altınsoy´un aramızdan ayrılmasının 9. Yıldönümü.

  Mutlu ati(gelecek)maziyi(geçmişi) bilmekten geçtiğinden Aksaray şehrinin ve ilinin genelinin mazisinin unutturulmaması.

   Özelde ise hiç hak etmediğimiz 2. ilçelik esaretinden kurtulmamıza öncülük eden 2. Dönem Devlet Bakanlığı yapan Başkentimiz Ankara´nın ilk Büyük Şehir Belediye Başkanlığını da yapan Mehmet Altınsoy  Bakanlık ve  Büyük Şehir Belediye Başkanlığında ülkemize ve Aksaray´a yaptığı  hizmetleriyle medarı iftarımız oldu.

  TÜRKİYE´DEKİ CAMİİ İMAMLARI VE MÜEZZİNLERİNİ İANEDEN KURTARARAK

 ONURLU BİRER DEVLET MEMURU OLMASINI SAĞLAYAN MEHMET ALTINSOY´DUR!!!

  Mehmet Altınsoy´un medarı iftarımız olmasındaki ilk başarısı kendisinin Diyanetten sorumlu ilk Devlet Bakanlığına kadar ülkemiz genelindeki camilerde görev yapan ve maaşları cemaatin verdiği bağışlarla karşılanan imam ve müezzinleri çıkarttırdığı Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu ile diğer devlet memurlarının sahip olduğu haklara kavuşturmasıdır!!!

   Mehmet Beyi unutturmamamızı gerektiren ikinci önemli başarısı ise Aksaray´ımıza sağladığı büyük katkıdır.

   Bu katkı 6 yıl boyunca önce 1983-89 arası Başbakanımız ve daha sonra ise 8. Cumhurbaşkanımız olan milletimizin şehit Başbakan Adnan Menderes ten sonraki 2. Adamı olan Turgut Özal´la.

     1988´den itibaren ise yine Altınsoy´un çabasıyla ANAP Grup Başkan Vekilliğine getirilen Raşit Daldal´la birlikte Özal ve Altınsoy´un işbirliğiyle oluşturulan stratejinin adım,adım uygulanması.

     1987 yılının Ramazan Bayramından itibaren ise ben garibin elindeki bir belgenin verdiği ilhamla Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın yoluyla başlatılan ve hedefe ulaşılıncaya kadar aralıksız olarak istikrarlı şekilde devam ettirilerek oluşturulan kamu oyu desteğinin de katkısıyla ile yapılan çalışmalar.

    Bu istikrarlı,azimli ve fedakar çalışmaların tamamının bir araya getirilmesiyle 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden Aksaray´ın 15 Haziran 1989´da TBMM´de kabul edilen 3578 sayılı kanunla kurtarılarak vilayet olmasının sağlanması.

   Aksaray´ın Vilayet olmasının sağlanmasından sonra ise il ile ilçe birimlerinin kurulması ve tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında da en büyük katkı şüphesiz Altınsoy´undur!!!

   Üçüncü başarısı ise1984-89 arasındaki Ankara´nın ilk Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak  akılcı şekilde uygulamaya koyduğu çalışmalarıyla Başkentin  trafik keşmekeşinden,içme ve kullanma suyu sıkıntısıyla yaşanılmaz hale gelinen hava ve çevre kirliliğinden kurtarılması başta olmak üzere Başkentimizin kara bahtını ak eden diğer sayısız hizmetleri gerçekleştirmesidir.

AHDE VEFANIN VE YENİ HİZMETLERİN TEŞVİKİ İÇİN İSMİ HER YERDE YAŞATILMALI!!!

   Mutlu atimizin teşviki için bu günkü yazımızın kahramanı olan Mehmet Altınsoy ile birlikte uzak,orta ve yakın geçmişimizde birimizin bin olması için emeği geçenlerin tamamının unutturulmaması!!!

    Geçmişimize emeği geçenlere verilecek maddi ve manevi değerle mutlu istikbalimizi oluşturacak yeni hizmetlerin teşvik edilmesi gerekir.

     Mutlu geleceğimiz için gerekenlerin ilgili ve yetkililer, özelliklede merhum Altınsoy,Özal ve Daldal başta olmak üzere o zamanki6 yıllık samimi çalışmayla oluşturulan makamlarda oturanlar tarafından yaptırılması dileğiyle.

    Ulu Yaratanımızdan özelde merhum Altınsoy olmak üzere Aksaray´ımızın kara bahtını ak edenlerin tamamına Rahmet diliyorum.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


17.02.2016 08:15:07

Ali Genç

İstikbalimiz İçin Altınsoy Unutturulmamalı

İstikbalimiz İçin Altınsoy Unutturulmamalı