1933´de Türkiye´nin elektrikle çalışan ilk un fabrikasıyla ve o zaman sayıları iki elin parmaklarını bile bulmayan elektrik enerjisini aydınlatma ve sanayisi ile ev ve iş yerlerindeki aletlerde kullanıp köy ve beldelerinde de başlattığı eğitim ve imar çalışmalarıyla ülkemizin parlayan yıldızıydık.

    Bu dostları sevindiren başarılarımızın yanında çevre il ve ilçelerle aramızdaki ulaşımı da çözüme kavuşturan.

  Bağlı ilçeler ile Belde ve köylerde bayındırlık ve eğitim çalışmaları başta olmak üzer kalkınması için gereken her şeyi en iyi şekilde gerçekleştirilirken 1861´den sonra 2. defa boynumuza vuruldu.

   Hiçbir haklı gerekçesi olmayanlar hızla gelişmemizi görmeyerek Milletin Meclisinden çıkarttıkları 2197 sayılı kanunla 83 yıl önce 1 asır içinde 2. Defa Aksaray ilçe haline getirilerek tarih boyunca bizimle ticari,kültürel ve coğrafi hiçbir  olmayan Niğde iline 2. Defa zorla bağlanmazın hiç mi hiçbir haklı somut gerekçesi yok.

  83 yıl önce bugün 20 Mart 1933´de  ? Bazı Vilayetlerini İlgası, Bazılarının Birleştirilmesi Hakkındaki 2197 Sayılı Kanunun TBMM´sinde kabul edilmesiyle Aksaray´ımız  Artvin,Osmaniye(Cebeli Bereket),Silifke,Şebinkarahisar ve Hakkari ile birlikte 56 yıl süren 2. İlçelik prangasında Niğde yerine tarih boyunca her türlü bağımız olan Konya´ya bağlanmış olsaydık ikinci vilayetliğimizin üstünden 27 yıla yakın zaman geçmesine rağmen halen çektiğimiz bir çok sıkıntımız olmayacaktı.

        Dünyanın ortasındaki coğrafi konumu ve bu konumundan gelen özellikleriyle akla gelen tüm yer altı ve üstü zenginlikleriyle güzelliklerine sahip Aksaray´ımızın 56 yıl süren 2. ilçelik prangasına çarptırılarak yeryüzünden âdete yok olmasına sebep olan o anlaşılmaz gerekçelerle yer yüzünden adete 56 yıl silinmemize sebep olan o kanunun 3. Maddesidir.

ARAPSUN(GÜLŞEHİR) İLÇEMİZİ BİZİMLE BİRLİKTE NİĞDE´YE 7500 YILILK BERABERLİĞİMİZ OLAN ŞEREFLİ KOÇ HİSAR İSE 13 YILLIK SON BİRLİKTELİĞİMİZDE BİTİRİLEREK ANKARA´YA BAĞLANDI!!!

   2197 Sayılı kanun Madde 3 ? Aksaray Vilayeti lağvolunmuştur.!!!
   Aksaray kaza haline konularak Arapsun Kazası ile birlikte Niğde Vilayetine ve Şerefli Koçhisar Ankara Vilayetine bağlanmıştır? diyor.

 AKSARAY´LILAR 56 YIL SÜREN SIKINTILARI ASLA UNUTMAMALI VE UNUTTURMAMALI!!!

        Aksaray´ın vilayetlikten düşürülerek yeniden ilçe yapılmasıyla asla ve asla hak etmediği ikinci haksızlık ise tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de hiçbir ticari ve kültürel bağımızın yanında coğrafi bağımızın da olmadığı Niğde´ye bağlanmasıdır.!!!

   Tarihin tekerrürünün önlenmesi için öncelikle bize yapılan bu haksızlıkların hemşerilerimiz ve hemşerilerimizin temsilcileri olan siyasiler,Meslek Odaları,STK larla tüm atanmışlarla seçilmişleri tarafından unutturulmaması.

     Bu tür haksızlıkların bir daha olmaması için hakkımız olan ve siyasiler tarafından sözleri verilen hizmetlere kavuşturulmamızda.!!!...

    Bu çerçevede öncelikle 2004´den şimdiye kadar çeşitli vesilelerle verilen istikbalimizin olmazsa olmazı olan   Tren hatlarımız,Hava limanımız,Tıp Fakültemiz in hizmete açılmasında.

     Can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Pozantı  Otobanı hizmete açılmadan bu günkü cazibesini devam ettirecek yatırımlarla işlevini sürdürmesinin sağlanması başta olmak üzere  istikbalimiz olan diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden gerçekleştirilmesi için hepimizin tek vücut olması dileğiyle.

 YÜRÜKLER TOPLU VURDUKÇA HİÇ BİR TOP TÜFEK BİZİ YIKAMAZ

    Başkent Ankara´da meydana gelen 2 canlı bomba olayından sonra dün boğazın incesi İstanbul´umuzun kalbinde meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne sebep olan saldırıları bitirmenin tek çaresi bu hainliklere karşı milletimizin yekvücut olmasında.

   Ülkemizin iç ve dış düşmanları ile onların taşeronları olan bölücü teröre karşı millet olarak  birlik ve dirliğimize helal gelmemesi için bu gün yarından daha fazla kardeşliğimiz pekiştirmeli ve aksinden ise kaçarak Devletimizin ve  güvenlik kuvvetlerimizin arkasında 81 milyon vatandaşımız tek vücut oldu.

   Bu birlik ve dirliğimizin kıyamete kadar azalmadan devam etmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


19.03.2016 21:40:23

Ali Genç

İstikbal Söz Verilen Hizmetlerin Alınmasında

İstikbal Söz Verilen Hizmetlerin Alınmasında