Belediye hizmetlerinden bugüne kadar hiç hizmet alamayan mahalleler vardı. Sadece ana yollarının geçişi mucur asfaltla yapılır, ertesi sene bozulurdu. Bu mahallelerin muhtar ve vatandaşları hizmet gelmemesinin gerekçelerini sıralar ve şimdilik zor der geçerdi. Dün Kurtuluş ve Laleliden geçtim Belediye burada harıl harıl çalışıyor. Hem de medyada pek görmememize rağmen oradan geçmesem haberim yoktu. Bu mahalleler yıllardır hizmet almayan mahalleler.

     Eski bir Belediyeci olmam nedeni ile burasını çok iyi biliyorum. Üstelik kayın pederin evi bu mahallede, geçtiğimiz yıllarda Laleliye sık sık bahçeye giderdim. Bu mahalleye ne zaman gitsem neden Laleli mahallesine hizmet gelmediği sorulurdu.

       Gerekçeyi hemen söyleyim, geçmiş Başkanların tamamı buraya girersek çıkamayız. 18 uygulanmamış, evler yolun ortasında, yolların kenarları hep bahçe. Buraya dokunursak kan gövdeyi götürür derlerdi.

     Valla Sayın Haluk Şahin Yazgı Kurtuluştan Lalelinin yarısına kadar yolları iki taraflı tıkır tıkır açıp gidiyor. Ne kan gövdeyi götürüyor, nede kavga nizah var. Üstelik insanlar duvar ve evlerini kendileri yıkıyor, yıkamayanın evlerini belediye yıkarak yolları genişletiyor.

       Burada tanıdıklarla biraz sohbet ettim, kavgadan geçtim hepsi de Başkan Yazgıya dua ediyorlar. Hatta bir tanıdığım dost bakın ne dedi: ? Erdoğan bey bana bizim MHP?li akrabalar bu çocuktan bir şey olmaz Başkanlık yapamaz sen en iyisi bizim partiye ver dediler. Bende Haluk Beye vermedim, ama inanın çok pişmanım. Asıl bu çocuk iş yaparmış işte bunun numunesi, bundan sonra Haluk Başkandan başka kimseye oy vermem. Hem de 10 m. Bahçemden yola almasına rağmen? dedi.

     Kurtuluş ve Laleliye giriş duyduğuma kadarı ile çok fazla olmamış. Ama yolun her iki tarafı genişletilerek açılıyor. Tabi burada evler var, bahçeler var, ekili alanlar ile birde ağaçlar var. Hemen burasını bir haftada açmak kolay değil.

      Yol boyları açılırken bir yandan da ara sokaklarda çalışma devam ediyor. Buralarda yol çalışması yanında asfalt atılıyor. Ben bu iki mahallemize 30 senedir gider gelirim, hiçbir şekilde yağlama asfaltın dışında ciddi bir çalışma olmadı.

     Bu iki mahalle sakinlerinin bir tek istekleri daha var. Burada 18 uygulanırken, çok can yakıcı dağılımlar yapmışlar. Kanal boyundaki arsalardan bazıları DSİ ait olduğu için bu bölgede olmayan insanlar buradaki arsa sahipleri ile ortak edilmiş. İşin içinden Maliye, DSİ derken iş mahkemelik olmuş, mahkeme 5 yıldır sonuçlanamış. İnsanlar ne arsalarını değerlendirebiliyorlar, nede bina yapabiliyorlar. Arsalarını bu hale getirenlere beddua ediyorlar. Bununda biran evvel sonuçlanmasını istiyorlar.

      Aynı gün öğleden önce sanayide lastikçideyim, beni tanıyan bir vatandaş yanıma yaklaştı; ? Erdoğan Bey siz beni tanımazsınız ama ben sizi hem televizyondan hem de gazeteden takip ediyorum. Bizim Hürriyet mahallesinin yollarını bir yazsanız. Birçok kenar mahalleleri yeni Başkan yapmış birde bizim mahalleye girse. Kurtuluş-Laleli mahallesini genişletiyor bizi de bir yazın? dedi.

     Bende Haluk Bey daha yeni seçildi, 6 mahalleyi tamamen bitirmiş, hala hizmet girmemiş mahallelerde hizmet yaptığını söylüyorsun. Bildiğim kadarı ile sizin mahalledeki iftar yemeğinde burası içinde çalışma yapacağını öncelliğimiz hiç hizmet almamış mahallelerin sorunlarına eğileceğiz demişti sizin mahalleye de girecektir dedim.

     Görülüyor ki, Sayın Başkan Yazgının önceliği hizmet girmemiş mahallelerden başlaması diğer mahalleleri harekete geçirmiş. Daha hiç hizmet almamış mahalleler var, Kurtuluş-Laleliye giren Başkan buralara da girer. Mesela Yeni Mahalleye en ufak hizmet girmemiş, bunu Ramazan yemeğinde Sayın Yazgının ağzından duydum. Önce 18, sonra yolların açılması ve sonra altyapı dedi.

 

     Kısacası demek ki istenirse oluyormuş, girilmez lafı hikaye imiş. Bal gibi giriliyor ve yollar açılıyor ve vatandaşta dua ediyor. Tebrikler Sayın Yazgı başarılar diliyorum.


26.08.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

İstenirse oluyormuş

İstenirse oluyormuş