Dün tüm alemlerin yaratılış sebebi Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)?in? Konstantiniye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan,Onu fetheden asker ne güzel askerdir? hadisi şerifinin gereğinin yapılarak övülen güzelliklere kavuşan komutan ve askerlerinin Kutlu fetihlerinin 563.yıl dönümüydü.

  Nebiler Serdarı efendimizin bu müjdesine kavuşulmasının563 kutlu  yıl dönümünde İstanbul´da yapılan   Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım´ında katılımıyla gerçekleştirilen muhteşem kutlamaya 1 Milyondan fazla kişi katıldı.

İSTANBUL´UN MANEVİ FATİHİ AKSARAY´DAN

    Karanlık Avrupa Orta çağının kapatılıp yeni aydınlık bir çağın açılmasını sağlayan İstanbul´un maddi fatihi hiç şüphesiz bu kutlu fethin ardından isminin sonuna gelen ?Fatih? unvanını fazlasıyla hak eden Sultan 2. Mehmet Handır.

İSTANBUL´UN FETHİNİN MADDİ FATİHİNİN YANINDA BİRDE MANEVİ FATİHİDE VAR!

    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ?in yazımın girişine aldığım güzel müjdesine kavuşabilmek için bu kutlu Hadisini söylenmesinden 1453 yılına kadar geçen zaman içinde başta Efendimizin Medine ye hicretlerinde  kendi kutlu hanesini yapmasına kadarki ev sahibi Hz.Eyüb el ensari (R.A) olmak üzere  sayısız sahabe ve komutana nasip olmayan.

   Padişah 2. Mehmet ve Askerleri´ne nasip olan İstanbul´u fethinin birde manevi Fatihi var.

FATİHİN  MANEVİ MİMARININ AKSARAY´DA EĞİTİM GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLAYAN YOK!!!

   Bu fatih hiç kuşkusuz 11000 yıllık geçmişiyle ?Şehirlerin atası? unvanını hak eden yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,iyi insanlar ve  zaferler diyarı 70 Bin Allah(C.C.) dostunun vatanı ve Selçuklunun 2 defa başkentliğini yapan Aksaray´dan çıktığı maalesef yapılan törenlerde ne hikmetse hiç mi,hiç söylenmez!!!

   SULTAN MEHMED´İ KUTLU FETHE HAZIRLAYAN HOCASI AKŞEMSETTİN HAZRETLERİDİR!!!

     İstanbul´un kutlu fethi konusunda verilen tüm bilgilerde Sultan Mehmet Hanı çocukluğundan itibaren eğiten onun yanlışlıklarını törpüleyip Fethin gerçekleştirilmesini sağlayan o motivasyonu sağlayan ruhu verenin hocası Ak Şemsettin Hazretleri olduğu belirtilir.

 Fakat bu bilgilerde Ak Şemsettin´inde Ak Şemsettin´in 2. Hocası olan Hacı Bayram-ı Veli Hazretleriyle birlikte  Aksaray´da Somuncu Baba(Şeyh Hamid-i Aksarayi)´nın yanında eğitim aldıkları söylenmez ne hikmetse hiç söylenmez!

 Oysa tarihi  gerçeklerden de anlaşılacağı gibi Hacı Bayramı Veli Hazretleri de,Ak Şemsettin Hazretleri de eğitimlerini Aksaray´da Somuncu Baba Hazretlerinden almış ve Somuncu Baba Hazretlerinin kendisinden sonra  halife olarak seçtiği Hacı Bayram-ı Veli´nin yanında  Ak Şemsettin hazretleri eğitimine devam etmiş.

   Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri tarafından da Ak Şemsettin geleceğin Fatihi Şehzade Mehmet´in eğitimiyle bizzat  görevlendirilmiş ve kendisi genç Şehzadeye verdiği eğitimle bu kutlu fethin gerçekleştirilmesine vesile olmuştur.!!!

    Her konuda olduğu gibi İstanbul´un Fethindeki Aksaray´ımızın katkısının da bilinmesi ve her vesileyle Türkiye ve Dünya kamuoyunca hatırlanması,hatırlatılması için ilgili ve yetkililer tarafından gerekenlerin yeri ve zamanında yapılması  dileğiyle.

        Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


30.05.2016 07:34:07

Ali Genç

İstanbul´un Manevi Fatihi

İstanbul´un Manevi Fatihi