İstiklal Marşı Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un” Çanakkale Şehitlerine Şiirinde ”Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Yarab ne güneşler batıyor!
   Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer,
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi.!!!

    Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi !,Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın,
Gömelim seni tarihe desem sığmazsın ,Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber !”

     Diye belirttiği Çanakkale kahramanlarının Rabbimizin kendisini Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğini belirttiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) birlikte Mekke”li müşriklere karşı savaşan İslam mücahitleri kadar şanlı olduklarını belirtiyor.!!!

      Çanakkale Boğazından geçerek İslam Halifeliğinin Başkenti İstanbul’u ele geçirerek dolayısıyla İslam’ı yenmek isteyen Haçlı zihniyetli tek dişi kalmış canavar olan emperyalistlerin silahları, gıda ile giyim başta olmak üzere diğer lojistik imkanları bizim sahip olduklarımızla kıyaslandığında her yönüyle bizim onlarca mislimiz oranındaki yüksek imkanlarına rağmen onların geçmesinin engellenmesi için göğüslerini siper etmeleriyle kazanılan bu zaferimizin birinci kesin özelliği bunun yüce dinimiz İslam’dan gelen imamının eseri olmasıdır.!!!

      Bu zaferin ikinci özelliği ise bu kahramanlığın bizim milletimizin liderliğinde olmasına rağmen bir tek etnisenin değil genel olarak tüm Müslümanlığın kardeşliğiyle kazanılmış olmasıdır.!!!

       ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ IRKÇILARIN YÜZÜNE TÜKÜRÜYOR!!!

        Çanakkale şehitliğine iki defa gittim ve elimden gelse ömrümün sonuna kadar bulduğum her fırsatta da gitmek isterim.

      Çünkü burada Yüce dinimiz İslam’ın ideallerini yaşatmak için milletimizin önderliğinde verilen mücadeleye dünyanın her yerinden gelen tenleri,dilleri ayrı,ayrı olanların birbirilerini ”Müslüman Müslüman’ın Kardeşidir.”!!! Ulvi düsturuyla seven ve bunuda canları kanları pahasına ispatlayan İslam kardeşliğinin kelimenin tam anlamıyla harmanı olmasının ortaya konduğu yeryüzünde başkaca bir eşi benzeri olmayan yerdir.!!!

      Çanakkale şehitliğinde şu anki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalan illerimizin tamamının yanı sıra Türkiye’nin komşularıyla birlikte Arabistan yarımadasının tamamıyla,Libya’dan, Balkanlar,Afganistan,Pakistan;Bangladeş ve Hindistan başta olmak üzere Dünyanın tüm İslam memleketlerinden olan şehitleri Çanakkale Zaferinin İslam kardeşliğinin harmanı olmasıyla kazanıldığının en somut kanıtıdır.!!!

      Orada İslam kardeşliğiyle dini mübini İslam için savaşan dünyanın her yerinden olanların ortaya koydukları kahramanlıklarıyla Müslümanların bir birilerinin kardeşi oldukları Ulvi  emrine rağmen Türkiye ve dünyanın diğer İslam ülkelerinde ırkçılık yapanların yüzüne tükürüyorlar.!!!

 MARDİN’Lİ KÜRT KIZINDAN ŞEHİTLERİMİZE KURAN ZİYAFETİ!

  Geçensene 6 Ekim’de Belediye tarafından gazeteciler için düzenlenen 2. Çanakkale Şehitlik gazisi 13 Mayıs 2011’deki ziyaretimizde yaşadığımız duygulu anları bire bir yeniden yaşadık.

    Bu ziyaretimizde de ilk ziyaretimizdeki gibi gözyaşlarımız sel olup aktı.

      Yine birinci ziyaretimizde olduğu gibi her renkten boydan ve dilden ülkemizin ve dünyanın her yerinden ziyaretçilerle karşılaştık.

       Tamamına yakını meslektaşlarımızdan oluşan arkadaşlarımızla ve diğer ziyaretçilerinde şahit olduğu Şehitler Abidesinin yanındaki Şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu Camdan levhaların yanında bir arkadaşıyla birlikte sessizce yanık, yanık Kuranı kerim okuyan bir bayanı görünce yanına giderek bu ziyafete kulaklarım ve ruhumla misafiri oldum.

    Kuran’ın okunmasının bitiminden sonra kendisinden dua etmeyi rica ettiğim bayan duaya başlayınca şivesinden Kürt olduğunu anlayınca nereli olduğunu sorduğumda bu din kardeşimizin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayında çeşitli açılışlar için gittiği Mardin’den sonra uğradığı ve açık hava mitingi yaptığı bu ilimizin Midyat ilçesinden olduğunu söyledi.

    Bu bayan kardeşimizin şehitlerimize yanık sesiyle okuyup aynı samimiyetle duasını yaptığı Çanakkale ruhunun kardeşlik harmanının bir başka somut ete kemiğe bürünmüş şeklinin yanında tüm ırkçılara da yine aynı şekilde bin somut tokattı.!!!

   AKSARAY’DAN ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA BİN BİR HATİM HEDİYESİ

   Çanakkale’yi geçilmez yaparak Müslümanların imanlarıyla neler yapacağını dünyaya ispatlayan şehitlerimizin temiz ruhlarına hediye edilmek üzere İlimiz Müftüsü Bekir Gülce beyin talimatıyla 1001 hatim indirilme müjdesini Cuma Namazı öncesi verilen vaaz de öğrendim.

MÜFTÜ BEKİR GÜLCE VE EKİBİNİN ATALARINA RAHMET OLSUN

     Atalarımızın İmanlarıyla dünyaya şan verdiği bu güzel zaferin yıl dönümü öncesi Şehitlerimizin ruhuna hediye edilecek en güzel hediye olan1001 Kuran-ı Kerim Hatmi talimatı veren il müftümüz Bekir Gülce bey ile tüm ekibinin ataları rahmet olsun.

      Mevla’mız hatimlerini ve hatim dualarını kabul edip onları ve atalarıyla ecdatlarını şehitlerimizle ahi rette yoldaşı etsin.

 AYNI DELİKTEN İKİ DEFA ISIRILAN KURUM AKSARAY BELEDİYESİ!!!

     24.05.2011 Salı günü ”MÜKEMMEL MÜMKÜNKEN İYİYE RAZI OLMAK!” başlığı altında yazdığım yazımın ”ÇANAKKALE ZİYARETİ İYİ YERİNE MÜKEMMEL OLABİLİRDİ !” ara başlığı altında;”13 Mayıs günü Belediye Başkanı Nevzat Palta, Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ve Kültür Müdürü Hakan Erli’nin uğurlamasıyla.

     Belediyemiz tarafından organize edilen Aksaray merkez ilçenin yazılı, görsel ve sesli medya mensuplarından oluşan meslektaşlarımızla Tarihimizin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Savaşının geçtiği yerleri yaşayarak gezdik.

     Bu gezimizin düşünülmesini, gerçekleşmesini sağlayarak duygusallığın zirveye çıktığı gözyaşlarının sel olmasını bize yaşatan Belediye Başkanı Nevzat Palta.

      Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ve Kültür Müdürü Hakan Erli başta olmak üzere emeği geçenlerle birlikte bu güzelliği talep ederek buna vesile olan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen’le Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar’a şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.

     Atalarına, Ecdatlarına rahmet olsun.

     Gezimiz iyi geçmesine rağmen bazı eksiklikler nedeniyle mükemmel olmadı.!!!

     Sebebine gelince?!!!

     1.si Aksaray’ın en büyük sıkıntılarından olan tanınmazlığın aşılmasında katkıda bulunulması için bu gezide otobüsümüzün ön ve arkasına konacak bir bir pankart yoktu.!!!

    Belediye tarafından şimdiye kadar Çanakkale’ye onlarca organizasyon yapılmasına rağmen bir yetkilinin görevlendirilmemesi ve Rehberin ayarlanmaması eksiklikti.

     Bu eksiklikler olmasaydı hem tanıtım sağlanacak, hemde bu gezi mükemmel olacaktı.

     Bu gezilerin istenen verimliliğe ulaşması ve güzellikle yetinilmeyip mükemmel olması için gerekenin yapılması dileğiyle.”diye bitirmiştim.

ABAY TESİSLERİNDE BAŞKAN’A”GEZİ OTOBÜSÜNE AKSARAY BELEDİYESİ PANKARTI KONSUN”RİCASINDA BULUNDUM!!!

     Temmuz ayında Başkan Palta’nın hizmetlerini tanıtma gezisinden sonra Abay tesislerinde meslektaşlarımız Başkan’dan yeniden Çanakkale’ye gönderilmesi istendiğinde bulunuldu.

    Orada başkana birinci gazideki aksaklıkları,diğer belediyelerin gönderdikleri araçları beldeleriyle ve bölgeleriyle ilgili bilgilerle giydirdiklerini bizim otobüsümüzde ise Aksaray Belediyesinin pankartının bile olmadığını.

      Böyle bir gezi düzenlenecekse en azından otobüsün önüne ve arkasına “Aksaray Belediyesi’nin Gazeteciler Gezisi” pankartının mutlaka asılmasını rica ettim.

 BİR CEMİYETE HABER VERİLİNCE OTOBÜSÜN YARISI BİLE DOLMADI !!!

    Aksaray’da iki Gazeteciler Cemiyeti bulunmasına rağmen yetkililer tarafından tek Cemiyetin ikinci gezi için haberdar edilmesi, diğer cemiyetin ise bilgilendirilmemesi,geziye çok kısa bir zaman kala bu gezinin diğer cemiyet üyelerinden öğrenilmesi nedeniyle diğer  Cemiyetin üyelerini haberdar etmemesiyle otobüsün yarısı bile dolmadı.!!!

     Yemekteki özel rica ve ikazımıza rağmen otobüse yine pankartta konmamıştı.!!!

     Pankart olmadığını görünce Aksaray’ın tanıtımının yapılması için en azından katılanlara birer Belediye şapkası dağıtılma isteğim inde duymazlıktan gelinmesiyle Belediye aynı delikten iki defa ısırılmış oldu.!!!

      Art niyet yerine bir ihmalkârlık olduğuna inandığım bu hataların gelecek gezilerde tekrarlanmaması dileğiyle Çanakkale Zaferimiz kutlu.

    Şehitlerimiz ve gazilerimizin mekânı Cennet, din kardeşliğimiz ise kıyamete kadar daim olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


18.03.2013 00:00:00

Ali Genç

İSLAM KARDEŞLİĞİNİN HARMAN YERİ ÇANAKKALE !!!

İSLAM KARDEŞLİĞİNİN HARMAN YERİ ÇANAKKALE !!!