Cumartesi günü iki önemli etkinliğe katıldım. Sabah Uluslarası Festivaller birliği toplantısı, öğleden sonrada meydanda Belediyenin organize ettiği kitap fuarına katıldım. Bu iki konuda Aksarayda ilk olan bir gelişme. Festivaller birliği ilk defa Aksaray Belediyesi tarafından organize edilerek Aksaray´ın tanıtımında büyük önem taşımaktadır. 50 civarında Belediyenin Festivaller organizesi Aksarayda buluştu. Kitap fuarı ise meydandan estetik bir görünüm ile ilk defa gerçekleşti. Aksaraylı hemşerilerimiz ilk defa gördükleri bu fuarda büyülendi.

       İsterseniz önce Festivaller birliğinin amacı ne ne için yapıldı buna göz atıp, sonra kitap fuarından bahsedeyim.

     Aksaray´da Altuntaş Otelde gerçekleştirilen toplantıya Kuzey Kıbrıs ve biçok ilden katılım oldu. Bu yıl yapılacak olan festivaller ve Aksaray´ın tanıtımı masaya yatırıldı. Burada bir konuşma yapan Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, amaçlarının kurumların yaptığı faaliyetleri daha verimli ve kazançlı hale getirerek yerel kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. İpek, ?Belediyelerimizde yapılan kültürel etkinlikler, festivaller, bunların zenginleştirilmesi ve milli kültürümüzün daha ağırlıklı olarak yurt içi ve dünyada tanıtılması amacıyla hizmet eden Belediyelerimize, valiliklerimize ve STK´larımızla birlikte organizeli bir şekilde çalışan derneğiz. Bugün de yılda 2 kere yaptığımız toplantımızın ilkini Aksaray´da gerçekleştiriyoruz Bugün buradaki amacımız da Aksaray´ın daha iyi tanıtılması ve Aksaray ile ilgili farkındalık meydana getirmek. Bunu da inşallah bu toplantımızda gerçekleştirmiş olacağız? dedi.

     Aksaray Belediye Başkanı haluk Şahin Yazgı ise, ?Aksaray´da ilk defa gerçekleştirilen bu toplantı vesilesi ile bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda milli ve manevi değerlerimizi nasıl aksettirebiliriz, festivaller yapıyoruz, bu festivalleri daha etkin nasıl kullanabiliriz. Bu işi 2003 yılında beri yapan çok değer verdiğim, kıymet verdiğim Erol bey, aynı zamanda Atilla beyin de içinde olduğu böyle bir organizasyon içinde bulunabilmek ve bu doğrultuda da yaptığımız çalışmalarda iş birliği içinde daha da güçlü neler yapılabilir, hem Aksaray´ımızın tanıtımı anlamında bize ne gibi bir katkısı olabilir. Aynı şekilde yapılacak olan diğer faaliyetlerde daha da etkin daha da güzel nasıl çalışabiliriz bunun için buradayız? dedi. İnşallah bu toplantı ilimiz tanıtımına katkı sağlar.

     Kitap fuarına gelince, daha ilk günde binlerce hemşehrimiz bu fuara katılarak kitap sergisini gezdiler. Birçok insanda buradan aradığı kitapları bularak almıştır. Ümit ediyorum ki, okumayı pek sevmeyen gençlerimize bu fuar okumayı sevdirir.

     Aksaray´da ilk defa gerçekleştirilen bu kitap fuarı inanın göz kamaştırdı. Belediyeler hep, asfalt ve yol yapacak değil. Gençlerin ve insanların beyin ve ruhuna hitap edecek bu tür etkinlikleride ayaklarına getirebilmektir. Bu fuarı Gerçekleştiren başta Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü her gün üç beş yazarda fuarda yer alıp okurları ile bir araya getirme fırsatı tanımışlardır.

      Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Blediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş açılışa katıldılar. Pazar günüde yoğun bir vatandaş ziyareti gözden kaçmadı. Fuar 9 gün halka açık devam edecek.

      Açılışta yapılan konuşmada Başkan Yazgı şunları söyledi: ??Sayın valime, milli eğitim müdürüme teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu açılışımızı gerçekleştirdik. Aksaray´da bir ilki daha gerçekleştirdik. Amacımız, sizlerde biliyorsunuz ki medeniyet okumayla gelişir. Medeniyeti tekrar inşa etmek, ihya etmek okumayla olur. Dolayısı ile bu okumayı yapmanın en güzel tarafı bu tür etkinlikler yapmak. Biz ilkini gerçekleştirdik. Yaklaşık 150 bine yakın kitap var ve 50´ye yakın yazarımız burada söyleşi yapacak, kitaplarını imzalayacak, vatandaşlarımızla buluşacak. Sabahtan beri buradaki yoğunluk ve coşku şunu gösteriyor ki, bir değil birkaç sefer daha, hatta geleneksel hale getirilebilen bir çalışma olacak. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.


30.04.2017 22:14:40

Erdogan Kaya

İnşallah okumaya başlangıç olur

İnşallah okumaya başlangıç olur