Çocukluğumuzda Emel Sayın´ın okuduğu ?Rüyalar Gerçek Olsa!? şarkısındaki dilekler samimi bir çalışma ile Rabbimizden talep edilir ve gerekli tüm maddi ve manevi tedbirlerde samimiyetle alınırsa gerçekleşeceğine kalıbımı basarım.

ORTAOKUL YILLARIMDA İKİ GECE ARDI,ARDINA NEVŞEHİR YOKUŞUNDAN  AKSARAY´A DOĞRU KARA DUMANLAR ÇIKARTIP SİREN ÇALARAK İNEN TREN RÜYAMA KİMSE BİR ANLAM VEREMEMİŞTİ!

   Bizim köyde Cumhuriyet döneminin ilk okuyup öğretmen olan babam merhum Kalaycı Hacı Şammas tarafımdan da, annem merhum Hacı Ayşe tarafında dayı zadem olan Hacı(İsmail) Gökalp´ın Amerika da okuyan oğlu Ayhan dayının yaz tatillerinde köyümüze geldiğinde ileride köyümüzü trene kavuşturacağını söylediğini büyüklerimizden duymama  rağmen aklımda çokça da yer etmemişti

   Fakat Ortaokul yıllarımda sevincimden içimin içime sığmadığı olayı iki defa ardı ardına görürken sevindiğim ertesi gün paylaştığım büyüklerimde bende gördüğüme rüyama mana verilmemişti.

ÇOCUKLUĞUMDA GÖRDÜĞÜM TREN RÜYASINI 2008 İN EKİM AYINDAKİ HABERİ YAZINCAYA KADAR UNUTTUM!

    O zaman 13 yaşımdayken mana verilmeyen iki gece ardı ardına bire bir aynı olan rüyamda Nevşehir yokuşundan Aksaray´a doğru dumanlar çıkartarak ve acı, acı siren çalarak gelen tren rüyamı 2008 yılına kadar tamamen unutmuştum.

  O senenin Ekim ayında 2002-2015 arası Aksaray milletvekili ve 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasındaki Seçim Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olan Ali Rıza Alaboyun´un danışmanı eski Gülpınar Belediye başkanı Rasih Bostancı tarafından talebim üzerine TBMM´si arşivinden bulunarak bana gönderilen Aksaray´ın 13 Ekim 1920´de 59 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun görüşülmesinde gündeme  geldiğini gördüm.

    Burdur Millet vekili Soysallı İsmail Süphi konuşmasında Aksaray´ın Ereğli Çakmak Tren istasyonuna bağlanması konusundaki talebin verdiği ilhamla çocukluk rüyamı yeniden hatırladım.

  Konuyu 25 Ekim 2008 Cumartesi günü  ÖZEL HABERTÜRK VE DÜNYA MEDYASINDA İLK DEFA KOBİ YENİ GÜNDE? AKSARAY IN 88 YILLIK HAYALİ TREN YOLU!!!? başlığı ile yaptığım haber ve ertesi senede 15 Haziran´da Aksaray´ın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 3578 sayılı kanun kabul edildiği, resmi gazetede yayınlandığı gün yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe yazılarının yanında o senenin 24 Temmuz gecesi dönemin Valisi  Orhan Alimoğlu´nun Hizmet İçi Eğitim Merkezinde meslektaşlarımıza verdiği ve il bürokratlarının da bulunduğu yemekte gündeme getirdim.

 Burada yaptığım konuşmada ?Teşvikler kalkmadan Aksaray trene kavuşturulmaz ise teşviklerin kalkmasından sonra iş damlarının treni olan yerlerle rekabet edememesi nedeniyle kapanmasıyla Aksaray Western filmlerindeki kasabalara döner.? dedim.

ÇOCUKLUKTAN SONRAKİ 2.RÜYAM 12 HAZİRAN 2015 DEKİ TATTIĞIM VE HALEN UNUTAMADIĞIM HATTIN İHALE YAZISI DDY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE KALKINMA BAKANININ İMZASINA SUNULDU!

   12 Haziran2015 gecesi görüp 21 gün boyunca mutluluk etkisinden kurtulamadığım rüyam ´da

   Bir yerdeyiz ve orada Aksaray´ın İstikbalinden bahsediliyor.

  Fakat sadece bahsedilmekle de kalınmıyor aynı anda istikbalimizle ilgili çalışma pratiğe de çevirtiliyor. Bir trenin içindeyiz ve bu trenin Aksaray treni olduğu söyleniyor.

     İçinde bulunduğumuz tren Orta Okul yıllarımdaki iki defa ardı ardına gördüğüm rüyadaki Esen Tepe den aşağıya kara  dumanlarını çıkartarak acı, acı siren çalan yerine içinde olduğumuz yeni tren  Haluk Başkan tarafından kurulan Emekliler Lokali´nin oradan yer yüzüne çıkıyor.

     O anda Aksaray´ın çarşısını görüyorum.

 Gördüğüm anda da içim içime sığmıyor mutluluktan adete kuş gibi uçuyorum!!!

 Bu şekilde Belediye doğru dönen tren oradan tarihi lise binamızın yanından geçerek Necip Fazıl Kısakürek caddesine girdiğinde lise duvarının kenarından bizimle aynı istikamet birlikte yürüyen 2009 ?da kaybettiğimiz merhum babam Hacı Şammas ve 2016 da rahmetli olan Annem Ayşe´yi gördüğümde onlara artarak devam eden mutluluk içinde el sallıyorum.

   Merhum Babam ve Annemde aynı mutlulukla bana cevap veriyorlar.

  Treni´n Aksaray´a gelmesiyle ilgili rüya bu kadar mutlu ediyorsa ömrümüz olurda gerçeğine kavuşacak olursak yaşayacağımız mutluluğu tahmin bile edemiyorum!!!?

ÇOCUKLUĞUMUN 2 RÜYASI 2004 MAHALLİ SEÇİMLERİ ÖNCESİ VERİLEN SÖZ VE O GÜNDEN ŞİMDİYE KADARKİ TEKRARLANAN ONLARCA SÖZ İLE BU SÖZLERİN GEREĞİNİN ÇED VE  ZEMİN YARILMASIYLA ETÜT PROJELERİN TAMAMLANMASI,DPT TARAFINDAN 2018 YATIRIM PROĞRAMINA ALINMASI VE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINIDAN YATIRIM BEDELİNİN AYRLIMASIYLA İHALE AŞAMASINA GELİNDİ

  Aksaray´a 2004 mahalli seçimlerinde sözü verilen şimdiye kadar Çed Projesi yapılan, zemin etüttü her yüz metrede bir alınan toprak muayenesiyle tamamlanan ve  Etüt projesi de bitirilen, DPT tarafından bu senenin yatırım programına alınan.

    Kalkınma bakanlığı tarafından ise bütçesinde bedeli ayırılan projenin ihalesi için DDY Genel Müdürlüğü tarafından ihalenin yapılabilmesi için ihale bedelinin  serbest bırakılması için Kalkınma bakanlığına yazılan yazı Bakan imzasında.

CUMARTESİ 4. SÜNÜ GÖRDÜĞÜM RÜYANIN İNŞALLAH 5.SİNİ GÖRMEDEN 14 YILLIK SÖZÜN İHALESİ YAPILSIN!

  Bu konudaki 3. Rüyamı geçen senenin Kurban bayramının2. Günün denek gelen 2 Eylül 2017 Cumartesi gördüğüm rüyanın 4.Sünü ise Cumartesi gecesi yeniden gördüm.

    Cumartesi günü gördüm rüyamda 2008 in 25 Ekim inden itibaren yılda  en az 8 ila 10 defa yazdığım,26 Mayıs 2011 günü ise Ali Südemen ve Celil Acar başkanların samimi çabasıyla 13 gazetemizin 11 indeki ortak yayınla o andan itibaren de günümüze kadarki aralıksız olarak devam eden haberler ve köşe yazılarıyla devam eden.

   Ayrıca da ilgili siyasetçiler ile Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle görüşerek veya kendilerine gönderdiğim cep telefonlarıyla sürekli gündemde tuttuğumuz Aksaray´ın istikbalinin 1. Olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımızla ilgili gördüğüm rüyamda içinde kayınpederim Bor´un Kılavuz köyünden Murat Bayram ile birlikte bulunduğumuz tren Nevşehir Asfaltından aşağıya inerek yönünü Ulukışla´ya doğru çevirerek yoluna devem ediyor.

   Siyasetin hizmet sanatı olduğu bilinciyle 14 yıl önce verilen ve ihale si için Kalkınma Bakanlığının bedelini serbest bırakmasından başka engel kalmayan ihale sürecin ilimizin iktidar ve muhalefet partileriyle Meslek Odaları ve STK ların ortak ve samimi çabalarıyla gerçekleştirilmesi ve aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

    Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.


yaşar akbaş
14.05.2018 01:33:39
İnşallah....biz isteyelim de....

ALI INCE.
14.05.2018 18:44:47
amerikada okuyan AYHAN GOKALP.DEDESI MOLLA OSMAN GOKALP E DEDE OKUYACAM KARSI YOLDAN SENI TRENLE AKSARAYA GOTURECEM demisti bunu hem molla osmandan hem nail hem sukru incede duydum.

13.05.2018 09:46:59

Ali Genç

İNŞALLAH 5.SİNİ GÖRMEDEN İHALESİ GERÇEKLEŞİR

İNŞALLAH 5.SİNİ GÖRMEDEN İHALESİ GERÇEKLEŞİR