İlk genel seçimde Aksaray’ın çıkaracağı 4 milletvekilini, Cumhur ittifakı ile millet ittifakı aralarında paylaşırlar. Bu cümlenin elbette, AKP yi idare edenlerle bazi taraftarlarını kızdıracağını biliyorum. Cumhur ittifakının MHP bölümü hakkına düşen bir milletvekilini alacağı için belki de pek kızmayacaktır.

Millet ittifakı, bir milletvekilini ikiye çıkaracağı için bu görüşten mutlu olacaktır. Bizim amacımız, her iki ittifakı memnun etme ve üzmek değildir. Biz analizimizi yapar ve yazıp okuyucuya sunarız. Okuyucumuz, siyaset ve parti ile ilgileniyorsa üzerine düşeni yapar, ilgilenmiyorsa bizim öngörümüze katılır veya katılmaz takdir kendisinindir.

Bu günden itibaren ittifakın birisi, müthiş bir çalışma yaparak, durumu lehine çevirebilir ve görüşümüzü tersine çevirebilir. Şayet aynı minval üzere giderse; AKP 1, MHP 1, CHP 1 ve İYİ parti 1 milletvekili çıkararak, milletvekilliklerini kardeşçe paylaşmış olurlar.

AKP, biz bu ile saysız hizmetler yaptık sizin görüşünüz yanlı ve afaki diyebilir, hayır görüşümüz asla yanlı ve afaki değildir, kuruluşundan bu yana AKP ye bazı seçimlerde oy veren birisi olarak şu an kararsızlar yüzdesine kendimizi yazdırdık. Adaylara bakıp karar vereceğiz.

AKP,  Aksaray’a elbette bir şeyler yaptı, ancak 1989 yılında 59 sene sonra, Aksaray’ı il yapan Anavatanın hizmetinin yanında,  devede kulak kalır. 1991 yılında yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi 470 oyla baraja takıldı ve Aksaray’dan milletvekili çıkaramadı. Halkı tanımak isteyenlerin bu örneği kulaklarına küpe etmeleri gerekir. 

Neden partiler iniş çıkış yaşar sorusuna birçok cevaplar verilebilir, asıl olan cevap sadece iki maddedir. 1- Parti içi menfaat paylaşımı, kırıcı ve yok edici yani düşmanca hizipler, 2- Başta kendi taraftarına ve halka yukarıdan bakma, KİBİR. Şu an AKP ile MHP de de halka yukarıdan bakma ve kibiri her seçmen görüyor.

 İYİ parti ise bence ilde neyi yapıp yapmayacağını değil, topa gelişine vurarak zamanı dolduruyor. Milletvekili demeçler vererek görevini yapmış sayılıyor. Bunlar yetmez, vatandaşın derdi çok daha fazla. CHP ise ben değiştim diyor, ancak neye göre değiştiğini, henüz seçmene anlatabilmiş değil.

Refah, Yeniden Refah, Gelecek partileri ile Ali Babacan’ın kuracağı söylenen partinin ne yapacakları ve nerede yer alıp almayacakları henüz belli değil. Şu diyecek fazla bir şey yok. 

Sonucu özellikle AKP ile CHP nin ittifakta yer alacak partilerle çok iyi organize olmaları, seçmene çıkmaları yukarıdan bakmaları ve övünmeleri, akıl vermeleri bırakıp inandırıcı bir şeyler söylemeleri ve yapmaları sonucu değiştirebilir.

Daha da önemlisi, liderin selamı ile gelecek adayları seçmenin baş tacı edeceğine asla inanmıyorum. Sadece ar belası ses çıkarmaz ama asla gereken çalışmayı da yapmaz dolaysıyla partiler bekledikleri sonucu alamazlar.

Sonuç olarak, laka, Luka’yı, ceki, cakı bırakarak gerçekten bu ile hizmet edeceğine hangi birliğin adayları inandırırsa o birlik başarılı olacaktır. Adaylara vatandaşın inanması içinde adayların tanıdık ve güvenilir olması şarttır.

Aksaraylı, ilin çıkaracağı 4 milletvekilini bir partinin çıkardığını da gördü, 3 çıkardığını da, en son 2 çıkardığını da gördü. Seçmenin terazisi, 2002 yılındaki gibi tartmamış hep eksiltmiş, önümüze gelecek seçimlerde, seçmenin terazisini liderler değil, adaylar etkileyecektir, bizden söylemesi.

 Yazılarımızda, bizi bir yerlere, yani herhangi bir partiyi, övme ve yerme konumunda görenler şunu bilsinler ki biz, 2000 yılından bu yana herhangi bir partiye değil, faydalı olduğuna inandığımız adaya sadece oyumuzu verip lafı kapatıyoruz. Öylede devam edeceğiz.
                                                                                     Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

  


68
29.01.2020 15:16:27
BU BEYEFENDİ TEMENNİLERİNİ YAZMIŞ. BAZILARI HAYAL KURSA DA AKSARAY BİR DAHA CHP-PKK-FETO ŞEYTAN ÜÇGENİNE OY VERMEZ. ALLAHIN İZNİ İLE İLK SEÇİMDE MHP 3 AKP 1 MV ÇIKARIR NOKTA.

29.01.2020 09:42:00

Rasim Gül

İlk Genel Seçimde Aksaray'da Ne Olur