Salı günü bir dizi temel atma törenine katılan Orman ve Su işleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu hiçbir talebe olumsuz cevap vermedi. Çeşitli göletlerin temel atma töreninin yanında Bakanlığı ile ilgili her talebe olumlu karşılık vererek çözüm sözü verip Bölge Müdürüne her hafta Aksaray’a gelip sorunlarla ilgilenmesi talimatı vermiştir.

     Eroğlu’nun Aksaray ziyaretine Milletvekillerimizden yoğun işlerine rağmen İlknur İnceöz Hanımefendi ve eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar katıldılar. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı meydan ve caddeye kurduğu iftar sofrası ile vatandaşı Bakanla buluşturdu.

     Valilik, Ticaret Odası, Ticaret Borsanı, Aksaray Belediyesine ve hükümet meydanındaki yemekli toplantıya katılan bakandan temel atma merasimi dışında çeşitli taleplerde oldu. Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve sivil toplum kuruluşları sulama ile ilgili verdikleri dosya sonunda KOP projesi konusunda söz aldılar.

     İl Başkanı Fatih Yıldırıcı kır yamaçların ağaçlandırılması ile ilgili talepte bulundu ve olumlu cevap aldı. Aksaray için en önemli sorun içme suyu olması nedeni ile daha önce kendisi ile görüşen Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı halkın huzurunda içme suyuna çözüm sözü aldılar. Yani Aksaray için ne talep edildi ise olumlu cevap alınması 22 Milyonluk yatırıma bir 22 milyondan fazla yatırım sözü alınmış oldu.

      Ak Partili yetkililer ve Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının gayretleri sonucu ilimize gelen Eroğlu’ndan çuval dolusu söz alındı. Alınmakla kalmadı Bakan Bölge Müdürüne her hafta gelip işlerin takip edilmesi talimatını verdi.

                                   Yeni dergimiz çıktı

       Uzun zamandır düşündüğümüz ilimize yakışır bir dergiyi çıkarmak nasip oldu. “Selçuklu şehri AKSARAY” isimli dergimiz birinci sayısı ile Bayramda okurları ile buluşuyor. Basımı tamamlanan dergimiz iki ayda bir çıkacak.

      Basın Bayramı haftasına denk getirdiğimiz çalışmamız, basın bayramı tarihinde tamamlandı. Dergimiz kültür ve sanata ağırlık verirken siyasi konuları gündeme getirecektir. Belki siyasi konulardan bundan sonraki sayılarda Aksaray gündemini değiştirecek konuları gündeme getirerek Aksaray’da gündem oluşturacak.

      Dergiciliğin gerçek amacına uygun okur eline aldığında neler yazıldığını merak edecek konuları bundan sonra bizim dergimizde okuyacaktır. Dergide daha çok okurların merak ettikleri konuları ele almaya çalıştık. Bundan sonrada bu şekilde devam edecek.

     Bu sayımızda siyası, ekonomik, kültür, tarım ve turizm gibi konulara yer verdik. Elinize aldığınızda resimlerine bakıp bir kenara atmayacak bir dergi ile sizleri buluşturmayı amaç edindik. Yazıları genelde uzmanlarına yer vererek yayınlamayı amaç edindik.

      Sivil toplum kuruluşlarının boy boy resmine yer vermek yerine neler yaptıklarını irdeledik. Bundan sonrada bunları dile getireceğiz. Mesela Belediyelerin çalışmaları ses getirmesini ve talep ve isteklerini dile getirdik.

      Bu sayımızda Türkiye’de sadece 10 binin üzerindeki kasabalarda sadece Sultanhanın ilçe olmamasını bu sayımızda dile getirdik. “Sultanhanı ilçeliği hak ediyor” diye başlık attık. Bundan sonra diğer Belediyelerin sorunlarını da dile getireceğiz.

     Yine bu sayımızda Aksaray Belediye’sinin hazırlamış olduğu Logo’yu gündeme getirerek tanıtımına katkı sağlamak istedik. Sosyal etkinliklerine yer vererek destek olduk.

     Tarım ve hayvancılıkta resimler yerine üst yöneticilerinin bu konudaki çalışma ve tavsiyelerine yer vererek üreticilere bilgiler sunduk. Somuncu Babayı irdeleyerek konuyla ilgili eser yazan yazarlara bu sayımızda yer vererek öne çıkardık.

     Basın Bayramı nedeni ile gerçek basın mensuplarının Basın Bayramını kutluyorum. Aksaray’ın 37 yıllık en eski aralıksız yazan bir mensubu olarak keşke bu hür bayramı gerçek gazetecilerle kutlayabilsek. Aramıza basınla ilgisi olmayanlar dedikodu yapmak için girmeseler. Kıskançsız, dedikodusuz ve birbirini kucaklayan bir başka Bayramda buluşmak üzere.

     Not: bugün ayrıca kadir gecesi, bütün okurlarımın, Aksaraylı hemşerilerimin, İslam aleminin, dünyada yaşayan bütün Müslümanların, huzur ve barış içinde olmaları için zulmün son bulmasını herkesin Kadir gecesini kutluyor, sağlık sıhhat içinde buluşmak dileği ile.

 

 

   


23.07.2014 00:00:00

Ali Genç

İlimize su Bakanı geldi

İlimize su Bakanı geldi