11 Uluslararası Dil ve Kültür Festivali 10 Haziran 2013 Pazartesi günü Aksaray Dağılgan Stadyumunda saat 20.30 başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara da yapılan tanıtım günlerinde Aksaray fevkalade güzel bir şekilde tanıtılmaya çalışıldı. Burada Başbakan Yardımcıları, bakanlar ve Milletvekilleri ile katılığımın yoğun olduğu bir dört gün yaşadık. Aradan bir ay geçmeden Türkçe olimpiyatlarının 11 Aksaray da yapılarak ikinci bir tanıtım günü olacağını söyleyebilirim.

      Beş kıtadan 140 ülkenin çocuklarının katılacağı bir şölen büyük bir fırsattır. Bu şölen ulusal medya tarafından da canlı verilerek Aksaray dünyaya tanıtılacaktır. Aylardır hazırlığı yapılan bu şölen için mükemmel bir çalışma yapılarak hazırlıklar sona erdirildi.

       Ben Türkçe olimpiyatlarını iki sefer izleme imkânı buldum. Hemen hemen bütün organize toplantılarında bulunduğum bu olimpiyat için son hazırlıkların yapılıp fikir alışverişinin bulunulduğu son toplantıya Salı günü katıldım. Musa hocam bu yemekli toplantıyı bir konuşma ile açtı. Sayın Valimiz Selami Altınok, Belediye Başkanımız Nevzat Palta, Rektör Mustafa Acar, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve Gazeteciler katıldı. Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüz birer konuşma yaparak tanıtımın öneminden bahsettiler.

       Belediye Başkanımız Sayın Palta bu işin öncülüğünü yaparak komitenin Başkanlığını yapıyor ve bu olimpiyatları çok önemsiyorlar. Aksaray?ın tanınması için önemli bir fırsat olduğunu üzerine basa basa söylüyor. Onca il arasından Aksaray da olmasını bir fırsat bilerek herkesten katılım desteği istiyor.

       Rektörümüz Sayın Acar da konunun önemine değinerek hep birlikte başarılı bir şekilde işin üstesinden yüzümüzün akıyla çıkmasını umut ettiğini söyledi.

       Sayın Valimiz Altınok ise bu olimpiyatlara yabancı olmadığını ve hatta daha önce bu organizelerin görevi dolayısı ile içinde olduğunu yabancısı olmadığını söyledi.

        Sayın Valimiz konuşması esnasında olimpiyatların yapılacağı Dağılgan sahası ile ilgili de bir açıklama yaptı. Önemine binaen bunu da buradan aktarmak istiyorum. Olimpiyatların bitimi ile beraber Futbol Sahasının Yeni Aksaray Sporun yeni sahası olarak düzenleneceğini söyleyerek; ? ben devletin valisiyim, bu saha futbol sezonuna düzenlenmiş bir şekilde pırıl pırıl düzenlenmiş şekilde yapılarak hazır hale getireceğiz diyorum. Bunu basın açıklaması ile ve gerekse TWTIR? da paylaşıyorum. Birileri olmaz diye inat ediyor, ben bu tutumu anlamış değilim. Spor müdürümüz burada basının huzurunda söylüyorum burası maçlar başlamadan hazır olacak? dedi.

       Zaman zaman bende bu konuda sızlanmaları okuyorum. Ancak devletin valisi sahanın sezona hazır hale getireceğini söylüyorsa bekleyelim görelim. Herhalde devletin başında Sayın Vali var yalan söylemiyor, başka yapacak da olmadığına göre sabırlı olup bekleyelim.

       Türkçe olimpiyatlara 140 ülkeden gelecek çocuklar hem ülkelerinin hem de bizim Türkçemizi canlandıracaklar. Anladığım kadarı ile bu olimpiyatların izlenmesi belki de yüz bini bulacak. İlk gün için yapılan düzenlemede 16 bin kadar vatandaşın izlemesi sağlanacak.

      Buraya çeşitli illerden de izlemeye gelenler olacak. Gelen öğrencilerin ülkelerinde izlenecek, çok büyük bir yoğunluk yaşanacağı kanaatindeyim. Dolayısı ile ilimizin tanıtımına katkı olacak bu etkinliği iyi değerlendirmek lazım.

      Ülkemizde son günlerde yaşanan olayların aksine barış ve kardeşliğin yaşanacağı bir ortam olması dileğimiz. Çünkü çok farklı ülkelerin kültür ve dayanışması burada yaşanacak.

      Bu Olimpiyatlar için Milletvekillerimizin Ankara da çalışmaları olduğunu da biliyorum. Zannedersem bu şenliğe bakanlarda davet edilerek en az bir Bakanla olsun temsil edilerek ulusal basında yankı bulması sağlanacak.

       Büyük bir ihtimalle Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik?in katılması bekleniyor. Bu arada bazı komşu milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

 

       İlimize böyle bir şenliğin gelmesinde emeği geçen komiteye ve görev alan herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.


5.06.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

İkinci tanıtım gününe doğru

İkinci tanıtım gününe doğru