Cuma sabahı Ağaçlı tesislerinde meslektaşlarımızla birlikte davet edildiğimiz toplantı gerçekten de beni mutlu etti. Nasıl etmesin ki? Yaratanımızdan ulaşmayı istediğim dileğimin gerçekleştirilmesine vesile olacak oluşum bizzat ayağımıza gelmişti!

 Bahsettiğim toplantı Rabbimiz ömür verirse bundan sonra yüksek ihtimalle vesile olacakları başarılarından dolayı kendilerinden sıkça bahsedilecek olan başkent Ankara´daki başarılı iş adamlarımızın enerjilerini ilimizin tüm maddi ve manevi meselelerine çözüm bulmak maksadıyla harcayacakları iyi niyetle oluşturdukları bir platform.

 Genç iş adamlarımız tarafından kurulan birlikteliğin ismi? Aksaraylı İş Adamları Ankara Platformu(AİAP)?

  Platformun Yönetim Kurulu başkanı Erdinç Bozkurt, merkezleri ise Ankara Balgat.

  Orada da belirttiğim gibi 1976 yılından bu yana kurulan bu ve benzerlerinden 2. İlçelik esaretinden kurtulmamız için yapılan çalışmamıza destek olmanın yanında ASÜ Kampüsüne yapılan birkaç binanın yapılmasına da vesile olan İstanbul´daki İş adamlarının dışındakiler kelimenin tam anlamıyla cılk çıktı.

   Şimdiye kadarki bu konuda ortaya çıkanların kulakları sağır eden şimşek ve gök gürültüsü seslerine rağmen yere bir damla dahi yağmur düşürmeyen bulut gibi olmaktan öteye geçemediler.

 Bu genç iş adamı hemşerilerimizin birlikteliğinin de böyle olmaması dileğiyle kendilerini tebrik ediyor başarıları için her türlü imkanlarla yanlarında olduğumuzu da bilmelerini diliyorum.

 BİZİM DELİKANLI DOÇENT OLDU!!!

Mutluluğumun ikincisi ise Kütahya´dan Aksaray´a geldiklerinin ertesi senesi katıldığım ve bu maksatla diktirdiğim elbisenin yanında saç şeklimin de babası meslektaşımız Gazeteci-Yazar Ahmet Erbaş ağabeyin yazısına konu olan törende sünnet olan sevgili yeğenimiz Mustafa Kayıhan Erbaşın gıpta edilecek başarılı eğitimi ve ardından ise öğretim çabalarıyla ulaştığı makamdı.

    Mustafa Kayıhan Erbaş kardeşimiz hocalığın zirvesinden önceki rütbe olan Doçentliğe girdiği imtihanla ulaştığı başarıydı.

   ASÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Mustafa Kayıhan Erbaş yeğenimizi bileğinin hakkıyla elde ettiği unvanından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum.

  Daha önce olduğu gibi bu görevinin de gereğini en iyi şekilde yerine getirerek Vatanımıza hizmet edecek sağlıklı, imanlı sporcular yetiştirerek Profesörlük unvanına da bileğinin hakkıyla kavuşması dileğiyle kendisine, başta Ahmet Erbaş ağabey olmak üzere tüm ailesiyle sevdiklerine de Doçentlik payesinin hayırlı olması dileklerimi iletiyorum.

 TARİHİMİZLE BİRLİKTE CAN´LARINDA KORUNMASI İÇİN YETKİLİLERE RİCAMDIR!!!

   Bu ricamı burada yazmanın yanında mümkün olursa bizzat kendileriyle de bu gün görüşerek sıkıntıyı ve bunun giderilmesini ileteceğim.

  Bahsettiğim konu uzun zaman süren uğraşlarımdan sonra nihayetinde geçicide olsa bir çözüm bulunan Kemal Baba Türbesindeki gibi tarihi bir eserimizin son kalıntılarının korunmasıyla birlikte bu tarihi eserin sebep olacağı muhtemel can ve mal kayıplarının önüne de alınacak tedbirlerle geçilmesidir.

   Bahse konu tarih kalıntımız Aksaray iç kalesinin Dere Mahallesi Dere Caddesindeki duvarının ayakta kalabilen son kısımlarından bir bölümüyle ilgili.

    Zincirli Caddesi´nin önünde Dere Caddesinin içinde bulunan bu duvar kalıntısı her an yıkılarak geçmişimizin yerle yeksanına sebep olacağı gibi, ayrıca yoldan gidenlerin üstüne de yıkılmasıyla can ve mal kaybına sebep olma ihtimalidir.

   Bu olması kesin gibi olan olumsuzluğun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Belediye tarafından oluşturulacak ortak akılla alınacak tedbirle engellenerek hem İç kalemizin son kalıntılarının korunması.

  Hemde bu korunmayla birlikte muhtemel can ve mal kaybının da önüne geçilmesi için gerekenlerin en kısa zamanda yapılması dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


Mustafa Kayıhan ERBAŞ
6.04.2017 16:01:44
Teşekkürler Ali Amca, ellerinizden öperim. Sizlerin emekleri sayesinde buralara geldik. Hakkınızı helal edin.

ALİ GENÇ
7.04.2017 09:55:02
Ne hakkımız var ki aslan hocam sevgili aslan yeğenim. Rabbim sizin gibi mefkure sahibi evlatlarımızın,kardeşlerimizin,eğitimcilerimizin sayısını arttırsın ve sizleri Dinimizin emirleri çerçevesinde vatanımıza,milletimize en iyi hizmetleri vererek hem insanlarımızın,hemde kendinizin dünya ve ahiretlerini,en önemliside gelecek nesillerin hayatlarını güzeleştirenlerden eylesin. Mevla nın izni ile en kısa zamanda tebrik etmek üzere bizzat yanını geleceğim. Gözlerinden öperim. Cuman mübarek olsun. Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.

3.04.2017 17:06:08

Ali Genç

İki Mutluluk ve Bir Dilek

İki Mutluluk ve Bir Dilek