Geçtiğimiz Pazartesi günü 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeni ile Pazar Pazarı içine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından gerçekleştirilen 2. Kitap günleri ve 1. çocuk festivali büyük ilgi gördü. Kitap bölümünden fazla çocuk fuarına ilgi daha büyüktü. Nedeni ise çocukların böyle değişik oyunları görmemeleri ve ayaklarına gelen bu oyunları kaçırmama adına değerlendirdiklerini gördüm. Anne ve babalar çocuklarının ellerinden tutarak buraya getirerek çocuklarını sevindirmişlerdir.

Bana göre Sayın Yazgı´nın sosyal etkinliklerinin içerisinde en önemli olan etkinliklerinin başında gelen bu iki etkinliktir. Kitap fuarında çeşitli yazar ve eserlerin sergilenmesi okurların ayağına gelmesi kitap okurları için bir fırsattır.

Şunu diyebiliriz, okuma oranımız ne durumda? Bana sorarsanız yüzde beş bile değildir. Çocuklar kendi okul derslerine çalışmıyor ki, ekstra kitap okusunlar. Bu Aksaray da değil Türkiye genelinde okur sayısı binde beştir.

Hele şu İnternet ve sanal dünya alemi çıkalı, insanların aklı fikri hep bu alemde. Kitap okumayı bırakın artık gazete okumak bile her geçen gün bitiyor. Güncel olayları zaten ellerindeki aletten anında bakıp görüyorlar.

Ama kitap hiç bir şekilde sanal alem değildir. İnsanlar oradan çok şeyler öğrenirler. Dünya ve ahiretinden tutun, fikir ve düşünceler kitaplardan öğrenilerek şekillenir. Belli bir yaştan sonra düzenli okuyamazsınız. Belli yaşın insanları ihtiyaç duyduğu konuları okurlar.

Ben bile öyle yapıyorum, eski kitap okuma alışkanlığımı kaybettim. Gerekli gereksiz o kadar kitap okudum ki, inanın bir eşek yükü ile taşıyamazdı. Daha sonra evde kalabalık yapıyor diye evin reisi çıkıştığında lazım olanları aldım, diğerlerini bir traktör kasası ile bir yerlere bağışladım. Bu gün var mı bu kadar kitap okuyan?

Ama kitap okurları için bu Kitap günleri bir kazançtır. Pazartesi günü bu vesile ile göremediğimiz Gazeteci-Yazar dostlarımızıda görme imkanı buluyoruz. Turgay Güler ve Mehmet Çelik dostlarla sohbet etme imkanı buldum. Benim eski bir İstanbul basın ayağım olması nedeni ile tanıdığım dostlar var. Salı günüde Yavuz Bahadıroğlu Beyle görüşeceğim.

Kendileri konferans verdiler, konferanstan sonra ayak üstü biraz sohbet ettik. Prof. Mehmet Çelik hocamı çoğunuz ekranlardan izleyip dinliyorsunuzdur. İyi bir memleket severdir, bana dedi ki, ? bu dönem çok önemli, ben Milletvekillerinizi yakinen tanımıyorum. Onlarada haksızlık etmiş olmayım. Liyakatlı ve ülke için gerekli olan adayları seçin? dedi. Bende bu işleri biz ayarlamıyoruz, genel merkez tayin ediyor bizde seçiyoruz. Bu konuyu genel merkeze iletin ağabey dedim.

Yani buradaki mesaj ise, Reisin yanına sağlam adamlar seçin. Bir çok ilde seçilipte ihanet edenler olduğu için bu mesajı verdi. Bende bunu Ak Parti teşkilatlarına iletmiş olayım.

Kitap fuarının açılışına vatandaştan yoğun katılım olurken, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez lçe Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Üniversitesi Rektör yardımcısı Ayhan Özçiftçi, Bazı daire müdürleri, ve STK temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yaptığı kısa konuşmada. ?kentte ikinci defa bir kitap fuarını düzenlemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl etkinliği düzenlediğimiz alan daha geniş. Birçok kişinin rahatlıkla gezebileceği bir büyüklükte. Burada birçok yazarımızı bir hafta boyunca ağırlayarak okurlarla buluşturacağız. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması sebebiyle de fuarın yan kısmında çocuk festivali düzenledik. Herkesi buraya bekliyoruz." diye konuştu.


24.04.2018 09:07:05

Erdogan Kaya

İki etkinliğin aynı yerde olması güzel

İki etkinliğin aynı yerde olması güzel