Yazdıklarım katılımcıların tamamının görüşü olmasa da genel çoğunluğunun ortak görüşüydü.

 Hürmet ve hizmetle misafirlerin memnuniyeti için samimi çaba takdire şayandı.

Hem organizasyonun ev sahibi Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, hem Büyük Şehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığından Ayşe Akyol, hem de şehir içinde ulaşımımızı sağlayan otobüs kaptanları Mehmet, Mustafa ve Ali Beylerin hürmeti bölgenin misafirliğinin güzel bir aynasıydı.

 Fakat buraya gelen her biri birer kalem erbabı olanlara şehrin ve ilin yeterli tanıtımının yapılmasında ise aynı şeyi söylemek mümkün değil.!

   Bahsettiğim toplantı Türkiye genelindeki vilayetlerden onlarca Gazeteciler Cemiyetlerinin başkanları veya başkan vekilleriyle bir kısım üyelerinin de katıldığı ?Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 13. Başkanlar Kurulu? toplantısı.

 Toplantı için Milis kuvvetleriyle Fransız´la onların yaltakçısı ve destekçisi  olan  yedikleri ,içtikleri ve soludukları havaya ihanet eden Ermenilere karşı ilin Müslüman din kardeşleri olan  Türkü, Kürdü ve Arabı´nın imanlarından  gelen din kardeşliğiyle  birlikte omuz,omuza verilen şanlı mücadeleyle şehirlerini işgalden kurtarırken de  bu kutlu destanın meşalesinin yakılmasına şehadetiyle vesile olan Şehit Kamil, yine kahramanca mücadelesiyle Antep ve civarını Fransız ve hain Ermenilere dar eden Şahin Bey ile Karayılan´ın memleketi Gazi Antep´teydik.

  Anadolu´nun her yeri gibi her karış toprağı şehit ve gazi kanlarıyla ıslanan bu güzel vatan toprağının kendisine özgü birçok özellikleri var.

  Gazi Antep´in yarış asrı geçen sanayi kenti olmasının yanında birçok ilimize artısı ise sanayisinin yanında sahip olduğu Zeugma antik kentinden çıkartılan mozaiklerin sergilendiği Dünyanın en büyük Mozaik müzesi ve yine oradayken öğrendiğimiz çeşitlilik bakımından dünyanın en büyük mutfağına sahip olduğu ve bunun Ünesco tarafından onaylanan  mutfak kültürü ve yemek çeşitliliğidir.

HEM TARİHİ,SANAYİSİ HEMDE KENT´E1.LİK GETİREN MUTFAĞININ TANITIMİ TAM YAPILAMAD!

 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti adına Gazeteci Mustafa Avcı ve benim, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti adına ise Nazmi Çalışkan ve Hasan Bölükbaş tarafından ilimizin 2 cemiyetle temsil edildiği kurul toplantısına katılan meslektaşlarımızla birlikte bize gezdirilen Zeguma mozaik müzesi ziyareti ile 2. ve 3. gün şehir içinde yapılan kültür gezisi güzeldi.

   15 Temmuz ihanetinin unutulmaması için Büyük Şehir Belediyesi tarafından kurulan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi görenleri hayran bıraktı.

  Etkinlik esnasında yapılan tanıtımlarda ilin sanayisine ve üretilenlere yer verilmemesi bir eksiklikti

 Bu geziye katılan meslektaşlarımızın aralıklarla da olsa bu konuda onlarca köşe yazısı veya haber yapacak kadar bilgi ve dokümana ancak gezi ve tanıtım filmi bilgilerinden sahip oldular.

  Burç Park, Seyrü Antep ve veda yemeğinin  verildiği Bişirici  Restoran ve Baklavacısındaki yemeklerde ikram edilenler Gaziantep mutfağından ziyade Türkiye genlinde bilinen yemeklerdi.

    Gaziantep yemek kültürünü tanıtmak, geliştirmek ve yeni nesillere öğretmek üzere Büyük Şehir Belediyesi tarafından kurulan ve işletilen Mutfak Sanatları Müzesi(MSM)deki kentin tanıtım filmi bu kadim şehrin geçmişini ve sahip olunanların tanıtılması için yeterli değildi.

  Burada verilen gala yemeği ise misafirlerinin ezici çoğunluğu tarafından belirtildiği gibi söylenen çeşitlilikle çelişen tadı olmayan bir yemekti.

 Yine Kendirli Gazi Kültür Merkezinde Antep şehrinin Gazilik unvanını almasını sağlamasının destanının anlatıldığı üç boyutlu tanıtımda Atatürk´ün kenti ziyaretindeki balkon konuşmasında Balmumu heykelinin konuşturulması mükemmel iken kurtuluş destanının anlatılmasında ise aynı şeyi söylemek mümkün değil.

  Bu tür organizasyonlarda tespit edilen eksikliklerden gocunması yerine bunların birer dost tavsiyesi olduğu gerçeğiyle bundan sonrakilerde bu olumsuzlukların yaşanmaması için söylenenlerin dikkate alınarak gereken tedbirlerin alınması dileğiyle emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


17.10.2017 22:00:58

Ali Genç

Hürmet ve hizmeti bol tanıtımı kıt etkinlik!

Hürmet ve hizmeti bol tanıtımı kıt etkinlik!