Tarihimiz, Coğrafyamız, Kültürümüzle, Siyasetimiz Konusunda Herkese Hodri Meydan!

    Evvel Allah(C.C.) ın izniyle 41 yılı doldurmak üzere olan gazetecilik hayatım ve 60´a dayanan ömrüm boyunca Rabbimizin ve Habibinin emirleri çerçevesinde özelde ilk ve son sevdam olan şehirlerin atası Aksaray´ımızın ve ülkemizin birinin bin olmasını dileyen, isteyen.

    Dilemekle ve istemekle de kalmayarak bunların çarelerini de tüm atanmış ve seçilmişlerimize gösterten olarak Asü´nün bilenlere ve emeği olanlara karşı olan olumsuz tavrını anlamakta zorlanıyorum.

    Bu günkü haberimizde de belirttiğim gibi ASÜ´ ye ASÜ´ nün hafızamız konusunda yaptığı kayıtları yapanlara, kayıt altına alınanlardan istisnanın dışındakilerin tamamının bilgilerinin gereksiz ve bilgi kirliliğine sebep olduğunu gören.

   Yine Aksaray tanıtım günlerinde Aksaray medya tarihi ve iki vilayetlik maceramızın perde önü ve arkası çalışmaları konusunu bilen olarak yapılan tanıtım günlerini düzenleyenlere onların bildiklerinin misli misline özel ve genel bilgiye sahip olan olarak bunu yapanlara mevki ve makamı ile akademik unvanları ne olursa genel olarak benim bildikleri bilmediklerinden kendilerine? hodri meydan? diyorum.

  KENDİM İÇİN DEĞİL ASÜ´NÜN YERE SAĞLAM BASMASI İÇİN MEYDAN OKUYORUM!!!

     Dünyanın en kötü şeyi bir kişinin ?İlla ´da ben? demesidir.

     Bu nefsin en kötü eylemidir.

     Buna Arapçada ?Ben? kelimesinin karşılığının ?Ena? olması nedeniyle de her konuda kendisini merkeze alan manasında ?Enaniyet? kelimesi veya ekleri kullanılır.

    Bu nedenle gerçeklerin bulunabilmesi konularına hakim olmayanlar yerine hakim olanların tercih edilerek işlenecek konularda kamu yarınının olması için bunun gözetilmesi gerekir..

    ASÜ yetkilileriyle birebir yaptığım konuşmalarda tespit ettiğim yanlışları belirtmeme rağmen gereğinin yapılmaması nedeniyle tek tüfek olarak kendim bu can bu tenden çıktığında dağarcığımdakilerinde kara toprağa karışmaması için her zaman her vesileyle yılmadan yazıyorum.

  Bu konuda en son 18 Aralıkta ziyaret ettiğim Vali Aykut Pekmez´ede belirttiğim gibi Mülkiyelimizden seçilmişlerimiz ve tüm atanmışlarımıza, Meslek Odaları ve STK yetkililerine ilimizle ilgili olarak akla gelen her konuda bulabildiğim her vesileyle Aksaray´ımızı ve sahip olduklarımızı anlatmama.

    Bu konuda  genelde 41 yıldır özelde ise 2005´ten bu yana 12 yıldır yaza ,yaza dilimde tüy bitmesine rağmen istisnaya bile girmeyecekleri dışında kalanları maalesef ASÜ örneğinde olduğu gibi yazdıklarımın ve söylediklerimin gereği yapılmadı!!!

     Kendi göbeğimi kendim kesebilmek ve bu can bu tenden çıktığında 41 yıllık gazetecilikte ve 60´a dayanan ömrümde ki bilgi ve görgü dağarcığım, bu çerçevede sahip olduğumuz yer altı ve üstü zenginliklerimizin bilinmesi ve bunlardan faydalanılması için yazılı hale getirilmesinden başka hiçbir kurum veya kuruluştan bir beklentim yok.

      Aksaray´ın Tarihi, Turizmi, Kültürü, yer altı ve üstü zenginlikler ile coğrafyasını ve iki vilayetlik  başarımızın perde önü ve arkasını bilmem.

   İlimizin en önemli meselelerinden olan tanınamam azlıktan nasıl kurtulabileceğimiz konusunda, ilimizin  tarım ,hayvancılık ile sanayisinin nasıl gelişeceği başlıkları başta olmak üzere diğer konularda benden başka komple  bilgi, belge ve dokümana sahip kimse  olmadığından ısrarla bildiklerimin gereğinin yapılmasını diliyorum.

    ASU nün ise son olarak Aksaray tanıtım etkinliğindeki olumsuzluklarda da görüldüğü gibi  bunun  ana sebebi bilinenlerin umursanmam azlığından geldiği, bu umursamazlıkla da ellerinin altındaki uzansalar ulaşabilecekleri bilgi, belge sahipleri yerine taa getirtilenlerle zorlamayla tanıtımın yapılmak istenmesi nedeniyle başarısızlıklarını  kendileri oluşturuyorlar.

    Dünün dünde kaldığı ve istikbalimiz için yarına bakılması gerektiğinden şimdiye kadarki akla ziyan umursamazlıkların ve taassupların dünde kaldığı gerçeğiyle bundan sonrası için kul hakkı ile bilgi kaybının ve kirliliğinin ortadan kaldırılmasının gereği için imitasyonlar yerine orijinallerden faydalanılarak kamuoyunun dileğinin sağlanarak mutlu geleceğimize katkı için zihinlerdeki ve arşivlerdeki bu bilgilerin, belgelerle fotoğrafların aktarılmasının sağlanması dileğiyle.

    Üniversitemizin kuruluşunun 12 yılı başta Tıp Fakültemiz olmak üzere diğer sayısız başarılara imza atması dileğiyle kutlu olsun.

    Cumamız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


29.12.2017 09:56:39

Ali Genç

Hodri Meydan

Hodri Meydan