Milletvekilliğinin birer icra makamı olmadıkları doğrudur!

 Çünkü illerine yapılması gereken hizmetleri Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkacak bir kanuna 19. Dönem DYP Aksaray Milletvekili Halil Demir´in Ortaköy Meslek Yüksek Okulunu ilgili kanun maddesine ekleyerek bu kanun yayınlanması örneğindeki gibi yapmaları haricinde yapılacak hizmetlerin planlanması, bütçesinin ayırılması, ihalesinin yapılmasında kanun dışında direk bir etkileri yoktur.

MİLLETVEKİLİ İSTİKRARLI ŞEKİLDE BİR HİZMETİ TALEP EDER İLGİLİ BAKANI SIKIŞTIRARAK İSTENEN HİZMETİ ALABİLİR VEYA YAPILAN BİR YANLIŞIN DÜZELTİLMESİNİ  KOLAYLIKLA SAĞLAYABİLİR!!!

   Fakat bunun kadarda gerçek olan bir şey daha var!!!

  Oda Milletvekillerinin ilgili Bakan´ı sıkıştırmaları, gereğinde konuyu Başbakana götürmeleri, şimdilerde Cumhurbaşkanının Parti genel Başkanı olması nedeniyle ona götürmeleri.

    Aynı partide olanlarda bu sıkça görülmese de, alışılagelen bir uygulama olmasa da gereğinde yazılı ve sözlü soru önergesi verilmesiyle de istenen hizmetin anılmasının sağlanması veya yanlışların düzelttirilmesi de pekâlâ mümkündür.

MİLLETVEKİLİNİN İLİNE HİZMET İSTEMESİ İSTİKRARLI TAKİPLE BUNU BAŞARMASIYLA PARTİDE İTİBARI DÜŞMEZ AKSİNE AZİMLİ ÇALIŞMASIYLA ELDE ETTİĞİ BAŞARIYLA GENEL BAŞKANIN TAKTİRİNİ KAZANIR

   Bir Vekilin partilerinin tüzükleri çerçevesinde Bakanı sıkıştırması, ondan ili için gereken hizmetleri istemesi, istikrarlı takibiyle istediklerini alması, aksayan hizmetlerin düzeltilmesi konusundaki başarıları Partinin Genel başkanı veya genel Başkan vekili olan Başbakan da, Cumhurbaşkanı nı da sevindirir ve bu başarılı vekilin itibarı azalmaz aksine artar!!!

 MEVCUT VEKİLLERİNDE ESKİLERİ GİBİ İLİMİZE YENİ VALİ VEYA İL BİRİM AMİRİ ATANMASI,İHTİYACIMIZ OLAN HİZMETLERİN TALEP EDİLMESİ.İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİBİYLE İSTENENLERİN ALINMASI,TANITIM VE DAHA ÇOK YATIRIMIN ALINMASI KONUSUNDA BİRBİRİNDEN FARKLARI OLMADIĞI GİBİ 2007´DEN SONRA SEÇİLENLER HİZMET KONUSUNDA 11 YILDIR 2002-7 ARASI HİZMETLERİNİ ARATTILAR!!!

  Vekillerin illeri için hizmet istemeleri, bunları istikrarlı şekilde takip etmeleriyle Genel Başkan nezdinde itibarları eksilmeyip yükselebilecekken bizim mevcut vekillerimizde maalesef kendilerinden öncekilerle aralarında nüans farkı da olsa da  eskilerle yenilerin bir birilerinden başta  istikbalimizin olmazsa olmazları olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın yapımına başlanılması, can damarımız olan E.90´Karayolunun cazibesinin devamını sağlayacak tedbirler başta olmak üzere ilimizin hak ettiği hizmetlerin alınması.

    Bize ait olan yani ilimiz sınırları içinde bulunan tarihi ve turistik eserlerimizin, ilim ve din ile kültür adamlarımızla kahramanlarımızın başkalarından kurtarılması,  bunun için Başta Kültür Bakanı olmak üzere ilgili bakanlarla görüşerek bunları tıpkı bize ait olan dini ve milli önderlerimizle kahramanlarımız gibi resmen bizim adımıza tescil edilmeleri, tescilden sonra ilgili bakanlıkların yayınlarında bizim adımıza yayınlanması konusunda da.

   TBMM sinin bazı komisyonlarının başkanlığına gelenlerin tanıtım için arkadaşlarını Aksaray´da ağırlayarak ilimizi onlara, onlar aracılığıyla da medya organlarıyla tanıtımı konusunda eskilerle yenilerin  birbirilerinden hiç mi hiç bir farkları yok.

  Aksini iddia edenlere işte 2 somut ispatı!!!

2004´DEN İTİBAREN EN YETKİLİ AĞIZLAR TARAFINDAN DEFALARCA VERİLEN SÖZLERE RAĞMEN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTIMIZIN TEMELİ ATILAMADI, E.90 İÇİN HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI!

  İşte size bunun iki somut kanıtı birisi hükümetin de üstünde olan Ak Partinin Myk Üyeliği ve Bakanlık üstü makam olan Grup başkan vekilliği makamı olmak üzere ilimizden seçilen 3 milletvekilimiz İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti tarafından 2004 Mahalli seçimleri öncesi başlanıp sonuncusu 14Nisan 2017 de olmak üzere en yetkili ağızlar tarafından ondan fazla  sözü verilen  yine 13 Ekim 2017 günü İlknur İnceöz tarafından bir daha verilen ihalenin yıl içinde yapılacağı konusundaki istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla hattına bırakın 2017 yılı içinde ihalesinin yapılar başlanmasını 2018´in 3. Ayının içinde olmamıza rağmen bırakın başlanılmasını ihalesi bile halen yapılamadı!!!

  Bizimle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ,Haymana, Evren ,Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla ´nın da can damarı olan halen güzergah boyunca  75.000 bin kişiye ekmek götüren15 bin kişinin çalıştığı E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması konusunda da gerekenler şimdiye kadar yapılmadığı gibi bunlara başlanamadı bile!!!

BAKAN SÖZÜNE RAĞMEN AK PARTİ MYK ÜYESİ,GRUP BAŞKANVEKİLİ İLKNUR İNCEÖZ VE İKİ MİLLETVEKİLİ YÖN VE MESAFE LEVHALARINA BİLE İLİMİZİN İSMİNİ 13 AYDIR YAZRIRAMADILAR!!!

   Bırakın bu konudaki çalışmaları orta başlıkta da belirttiğim gibi Bakan sözüne rağmen Aksaray´dan bir önceki illerden başlanarak bize doğru gelen yollardaki yön ve Mesafe levhalarına  şimdiye kadar Aksaray´ın ismini yazdırmaları bile Bakanın söz vermesinin üstünden 13 ay geçmesine rağmen yazdırılması mümkün olmadı!!!

ESKİLERİN YAPAMADIĞI TESCİLİ YENİ VEKİLLERDE GERÇEKLEŞTİREMEDİ!!!

   Sadece bunlarla kalsaydı kültürümüze bile eskiler gibi yeni Vekiller tarafındanda sahip çıkılamadı.

    Bundan 2 yıl 1 ay önce 15.02.2016 Pazartesi günü ?GECİKEN TESÇİL VEKİLLER TARAFINDAN SAĞLANSIN!!! Başlığı ile 3 yıl önce?16.04.2015 Perşembe günü ?Bana göre? köşemde ?KARACAOĞLAN´IN BİZİM OLDUĞU 5 YILDA TESCİL EDİLEMEDİ!!!!? başlığı altındaki yazımda;

  2010 Yılının Ekim ayının 26 sın da ?Aksaray ve Dünya basında ilk defa? başlığıyla yazdığım ve dünkü yazımda tekrar 2013´ün Kasım ayının 19´u Salı günü yeniden yayınladığımı belirttiğim bu haberimde Ünlü Halk Şairimiz Karacaoğlan´ında bu toprakların evladı olduğunu ayrıca köşeme de taşıdım.

  2 Yıl önce Kasım ayında yayınladığımı ?KARACAOĞLAN AKSARAY´LIDIR!!!...? diye kanıtlarıyla yazılmasına rağmen maalesef şimdiye kadar bu konuda bir şey yapılmadı.

  MEYDAN OKUYORUM!!! AKSARAY´IN BİLİNENİ BİLİNMEYENLERİN YANINDA AYSBERG DEĞİL ,ONLARCA AYSBERGİN BİRİSİNİN BİLE GÖRÜNENİ KADAR DEĞİL!!!

     Ara başlığa çıkarttığım bu iddiamı yıllar önce ortaya atmış ve demiştim ki Aksaray´ın şu anda sahip olduklarından bilinenleri bilinmeyenlerin yanında Aysberg(Buz Dağı)´in değil ,Onlarca Aysberg(Buz Dağı)´in bir tanesinin  görüneni kadar bile değil.!!!...

      Bunu söylerken  o zamanda  Halep´te Kırk arşın atladığını söyleyen veya ölüleri şahit gösteren palavracı gibi desteksiz atmamıştım.!!!

     Şimdide bu iddiamı sürdürürken işkembeyi kübradan atmıyorum.!!!...

      Geçenlerde rastladığım Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Beye de söylediğim gibi Aksaray´ın il olmasından bu yana 21 yıl geçmesine rağmen Aksaray´da şu anda var olan yer altı ve üstü tarihi ve turistik yerlerin.

     Her türlü derde deva içmecelerin, Soğuk ve Sıcak termallerin, yine her türlü derde deva meyve, sebze ve diğer nebatlarının.

     Dünyanın en kıymetli madenlerinin bilinenlerinin bilinmeyenlerinin yanında esemesi bile okunamaz.!!!...

      Aynı olay Dini yani İnanç Turizmi ve akla gelebilecek İnsanlık Tarihi ve İslam Tarihi boyunca  Aksaray´ın yetiştirdiği Hükümdar, Devlet Adamı, Din adamı ve Kahramanlar ile  ve İslam tarihi boyunca bu topraklarda kaleme alınmış dünyayı aydınlatan dini ve  ilmi zenginliğimizle, kültür zenginliğimiz içinde geçerlidir.!!!...

    Nevzat Palta ile yeni milletvekilimiz Turan Yaldır tarafından olumsuzluğun ortadan kaldırılarak geçmişin telafi edilmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.? Diye belirttiğim yazımın gereğini eski Milletvekilleri gereğini yapmadıkları gibi  maalesef  mevcut milletvekillerimiz İlknur hanım, Cengiz ve Mustafa beyde gerçekleştiremediler

ESKİLER GİBİ İLKNUR HANIM,MUSTAFA VE  CENGİZ BEYDE AYNI UMURSAMAZLIKLARIYLA HEMŞEHRİLERİMİZİN VERDİKLERİ ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OYLARIYLA SEÇİLDİKLERİ MAKAMLARDA ÖNCE  VERİLEN BU OYLARIN,ARDINDAN İSE  ALDIKLARI MAAŞI VE ÖDENEKLERİ TAM OLARAK HAK EDİYORLARMI?TELAFİ İÇİN ÖNLERİNDEKİ 2 YIL MAMURLA TARUMARA VESİLE OLACAK!

 Dünün dünde kaldığı, çıkmadık canda umut olduğu gerçeğiyle milletvekillerimiz Ak Parti Myk üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´nin görevlerinin gereğini en iyi şekilde yerine getirerek orta başlıkta vatandaşlarımız tarafından bize sorulan bizim tarafımızdan da kendilerine tevdi edilen sorulan sorunun cevabını olumluya çevirmeleriyle bunların maddi ve manevi getirilerinden faydalanmaları, aksinden ise fersah, fersah uzak durmaları ,yani önlerindeki iki yıla yakın zamanı en iyi şekilde değerlendirerek hem Aksaray ve kendilerinin istikballerini mamur etmeleri de, tarumar etmeleri de ellerinde.

    Bize düşen iş işten geçmeden vatanımız ve Vekillerimize olan dostluğumuz için gerçekleri açık şekilde belirtmektir.

    Vekillerle ilgili diğer yapamadıklarına da nasip olursa Çarşamba günkü yazımda devam edeceğim.

    Bu yazımızla birlikte Çarşamba günü yayınlanacak olanında gereğini en iyi şekilde yerine getirmeleri için takip etmelerini, ettirmelerini kamuoyu adına bekliyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


5.03.2018 06:55:47

Ali Genç

Hizmet Yönüyle Mevcut Vekillerin Eskilerinden Eksiği Var Fazlalıkları Yok

Hizmet Yönüyle Mevcut Vekillerin Eskilerinden Eksiği Var Fazlalıkları Yok