Erkene alınan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi kararının alınması ile sandığa gidilecek gün arasının 2 ay civarında olması nedeniyle özellikle Ak Parti için kamuoyunun beklentisinin dışında bir aday, adaylığı sayısına ulaşıldı.

  Zamanın kısıtlı olması nedeniyle Ak Parti için beklenmeyen aday, adaylığı müracaatlarının sona erdiğinde çıkan sayı Aksaray için Cumhur ittifakının lideri Ak partiye Müracaat edenlerin sayısının toplamı ilimizden çıkacak milletvekili sayısının 19 katı olurken, Ana muhalefet  ve milletvekili çıkartacaklarını umanlarla bu şekilde propaganda yapan partilerin aday adaylarının toplamının ise 4 katına ulaştı.

ADAY ADAYLARI İÇİNDE HATIRI SAYILIR KESİMİ DAHA ÖNCE HİZMET EDENLERLE KAMUOYU TARAFINDAN BİLİNENLERDEN OLMASI İSE  TALEBİN  NİTELİĞİNİ ARTTIRIYOR!!!

 Ak Parti Aksaray il Başkanlığı ile Ak Parti Genel Merkezine yapılan Milletvekilliği aday, adaylığı listesine bakıldığında genel ekseri sinin sıradan ve vasat adaylar olmaması ise yapılan talebin bir diğer artısı. Yani her birisi amiyane tabirle Birer Deve dişi gibiler.

   Ak Parti den Aksaray milletvekili olabilmek için aday ,adayı olanların tamamının isimleri genel ve  mahalli medyanın yanında internet gazeteleri ile haber sitelerinde de yayınlandığından ben sadece aday, adaylığı öncesi cürümlerince yer yakarak hizmet edenlerle kamu oyu tarafından isimleri bilinenleri tarihe not düşmek için kamuoyunun bilgisine sunuyorum;

   Aday, Adaylarının ilk 3´ü 26. Dönem Milletvekilliği görevine seçilen ve 27 dönem vekilliklerinin belli olmasına kadar 26. Dönemleri devam edecek olan Aksaray milletvekilleri Ak Parti myk üyesi ve grup başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti.

   Nevzat Palta Aksaray´ın 2004-14 arası Belediye başkanı ve 25. Dönem milletvekili, Saffet Çalışkan ilimizde uzun yıllar SGK müdürlüğü yaptı, Abdulkadir Karatay uzun yıllar özellikle 15 Temmuz hain kalkışmasında Ak Parti  Aksaray il başkanlığı görevindeydi.

  Ahmet Koçaş bu sene yapılan ATSO seçimlerine kadar kurumun başkanıydı ve delege sayısının eşit olması nedeniyle  seçimde değil kurayı kaybedendir, Ömer Gizlenci uzun yıllar Ak Parti Aksaray Merkez ilçe  başkanlığı yaptı, Ayhan Türk Nevzat Palta nın 2. döneminde Belediye Özel kalem müdürüydü, Deniz Han Aksaray Endüstri Meslek lisesi müdürü.

 Önder Yıldız Veteriner Hekimler odası başkanı, Halil Demir Eski Aksaray Milletvekili, Avukat Fahrettin Özyön çeyrek asırdan fazla zamandır Aksaray´da parti il başkanlığı  yaptı ve birçok defa aday adayı oldu. Ahmet Abaklı Uzun yıllar ANAP ta siyaset yapan ilimizin en eski sanayicilerinden, Cihangir Fikri Saatçioğlu ilimizin önemli sanayicilerinden, eski Belediye meclis üyesi, İbrahim Ergin siyasetin duayenlerinden Aksaray´ın tanınan bir Avukatı ve her dönem aday, adaylığının renkli siması.

     Dr. İzzet Serttaş 34 yıldır Aksaray Devlet hastanesi ve özel polikliniklerle özel hastanelerde on binlerce hemşerimizin şifasına vesile olan bir hakim, Dr. Hüseyin Sarıkaya uzun yıllar Aksaray´da hekimlik yapmasının yanında yakın zamana kadar Aksaray il Sağlık müdür yardımcılığı görevinde bulunan ve Aday adaylığı için ise Çankırı Kamu Hastaneleri başkanlığı görevinden istifa eden bir hemşerimiz.

*Hasan Dağ  ASKON başkanı olarak başta Aksaray´ın tanıtımı ve sözü verilen hizmetlerin gerçekleştirilmesi olmak üzere  bir çok konuda çaba sarf eden, Şükran İnce uzun yıllar Hollanda da Avrupa Türk demokratlar birliğinde aktif görevlerde bulunan  diyarı gurbetteki yüz akımız bir Avukat hemşerimiz.

*Abdurrahman Yusuf Kayabaşı Ak Parti´nin Kırıkkale il teşkilatının ilk kurucularından uzun yılar burada görev yapan, Milletvekilliği danışmanlığı birçok özel ve kamu şirketinde yöneticilik ve yönetim kurul üyeliği yapan iki dönemdir Aksaray milletvekilliği aday adaylığı yapan bir hemşerimiz.

   Mehmet Çapan Altındal ilimizin medarı iftarı Aksaray ?ın il olmasını gerçekleştiren kadronun başı  eski devlet bakanlarından Mehmet Altınsoy´un yiğeni, Öğretmen ve İl Özel İdaresinde uzun yıllar Genel sekreter yardımcılığı yapan eski gazetecilerden.

   Hazım Turan uzun yıllar Çıraklık Eğitimi Merkezi müdürlüğü yapan ilimizin tanınan bir iş adamı ve siyasetçisi olmasının yanında kısa dönemde olsa gazetecilik yapan bir hemşerimiz.

   İsimlerini yazamadığım birçok aday adayı da tecrübeleri ve liyakat arıyla yarının Türkiye´sinin oluşumuna katkıda bulanacak bilgi ve liyakata sahip kişiler.

ADAY ADAYLARININ SAMİMİYETLERİNİN MİHENGİ ADAYLARIN BELİL OLMASINDAN SONRAKİ ÜLKEMİZİN İSTİKRARI İÇİN HERBİRİSİ ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIP,ÇALIŞMAYACAKLARINDA!!!

   Özelde adaylar, genelde ise ilimiz ve ülkemiz için hayırlısı ne ise talepte bulunanlara Mevla´mızın onu nasip etmesi ve adayların kesinleşmesinden sonrada bu günkü aday, adaylarının kendilerinin ve  partilerinin değil ülkemizin milli birliği ve bekası ile ülkemiz ve Aksaray ın mutlu istikbalinin reçetesi olan istikrarın devam etmesi,uzun yıllar önce v erilen hizmet sözünün tutulması için sanki kendileri adaymış gibi canlarını dişlerine takarak ,gecelerini  ise gündüzlerine katarak çalışmalarına devam etmeleri ,aksinden ise uzak durmaları dileğiyle.

     Cuma´mız mübarek olsun

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


4.05.2018 00:53:14

Ali Genç

Hizmet Yarışına Vekillik Sayısının 19, Muhalefetin Toplamının İse 4 Katı Talep

Hizmet Yarışına Vekillik Sayısının 19, Muhalefetin Toplamının İse 4 Katı Talep