Keşke 800 binden fazlası yurt dışında,150 bin civarındaki Türkiye genelinde ve 400 binden fazlası ise  ilimiz genelinde olmak üzere toplamı 1 Milyon 400 bini aşan Aksaraylıların ve Aksaray´ın atanmışlarıyla seçilmişlerinin tamamı Adana Şehir hastanesinin  30 yıllık hemşiresi Elif Bayındır  kardeşimiz gibi olsalardı?!!!

?Olsalardı ne olurdu?? dediğinizi duyar gibiyim.

Olsalardı her yönüyle bölgesindeki illeri kıskandıracak kalkınma ve gelişmeyle modernleşmeyi yakalayan Aksaray´ın en bu gelişmesiyle çelişen büyük sıkıntısı olan tanınmama sıkıntısı olmazdı!!!

Aksaray´ın öncelikle Mülkiyeli ve diğer atanmış ve seçilmişleri bu konuda hançeremi yırtarcasına yaptığım çağrımı bu avazlarımı yazıya döktüğüm onlarca haber ve makalenin gereğini yerinde yapsalardı.

Bu önerilerimi öncelikle ilimizin mülki ve mahalli en büyük yöneticisinden Vekillerine ve diğer atanmışlarla seçilmişleri gereğini yapsalardı.

 Meslek Odaları ve STK ları kendilerinin bu konuda projeleri olmadığından yapamamış olsalar da benim haber ve köşe yazılarımda dile getirdiklerimin gereğini yapmış olsalardı.

Hem Mahalli medya hem de genel medya organlarının ilimizdeki temsilcileri üstlerine düşeni hakkıyla yapsalardı bu sıkıntı onlarca yıl önce ortadan kalkmaz mıydı?

ÜSTLERİNE ÖLÜ TOPRAĞI EKİLEN ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİMİZ MECBURİ YÖN ?GÖREME? LEVHALARIYLA  ?KAPADOKYA70 KM(!)?UCUBESİNİ GÖREMEDİLER, GÖRENLERİN İKAZLARINIDA UMURSAMADILAR!

  Bu konuda defalarca ? Aksaray´ın atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK´larıyla Medyasının istisnanın da, istisnasının dışında kalanları acaba soludukları havayı, içtikleri suyu ve yedikleri ekmeği hak ediyorlar mı?!!!? diye soruyorum.

  Bu soruma verdiğim cevap ?Kesinlikle hak etmiyorlar!? oluyor!!!

  Olumsuz cevabımda haklı olup olmadığımı orta başlık en somut şekilde ortaya koyuyor.

 Önce kendi bağrımıza saplanan sanki Aksaray ili genelinde yerli ve yabancı turistlerin görmelerine değer hiçbir yer yokmuş gibi mecburi yön ?Göreme? levhalarının şehrimizin önemli ana giriş ve çıkışlarına asılması.

   Ardından yine bağrımıza bizi ve sahip olduklarımız yok sayan? Kapadokya 70 KM? ucube sinide  gören atanmış ve seçilmişle Meslek Odası ve STK yetkilisi olmadığı gibi bunları defalarca avazım çıktığı kadar bağırmamama, bu konuda onlarca haber yazmama Mülkiyelisinden, Vekiline, seçilmişinden, Meslek Odası ve STK yetkilisine kadar birçoğuyla bire bir görüşmeme bazılarını bizzat yerine götürüp bu bağrımıza saplanan levhaları ve ucubeleri göstertmeme rağmen gereğini  maalesef yapamadılar.

E.90  KONYA-KAYSERİ YOLU İLE DİĞER YOLLAR AKIYOR AKSARAY ARDINDAN AVAL AVAL BAKIYOR!!!

 Her ilin kendisine komşu olan ilden bir öncekinden başlanarak kendi istikametine doğur gelen yollardaki yön ve mesafe levhalarına isminin yazılması hakkı olmasına rağmen üstlerine ölü toprağı ekilenler bunun gereğini maalesef şimdiye kadar yapamadılar.

  2 Yıllık azimli istikrarlı çaba ile nihayetinde İlknur İnceöz Vekilimizin çabasıyla sadece Ankara çıkışından Kulu makasına kadarki güzergâhta bu sıkıntı giderildi, diğerleri konusunda halen tık yok.

   Bırakın benim tanınma konusundaki 1 yıla yakın yazdığım somut ayağı yere basan önerilerimin gereğinin yapılmasını kendi ilimiz sınırları içinden geçen milletler arası E.90 ile Konya-Kayseri oto yolu ile ilimiz sınırları içinden geçen diğer kara yollarına bile sahip olduklarımızı halen yazdıramadık.

 ELİF HEMŞİRE KARADENİZ´LE BATUM´DAN SONRA NİJER´DEDE AKSARAY´IN TANITIM ELÇİSİ OLDU!

 Temmuz ayında eşi oğlum, kız kardeşlerim ve eniştelerle katıldığımız Karadeniz ve Batum turunun ikinci günü Aksaray´ı tanıtan yeleği ve başıma giydim şapka ile Ordu Boztepe de ilimizin tanıtımı için Teleferiğe binerken Elif hanıma da  bir şapka hediye ettim

    Sultan 2. Kılıç arslanın   Alayhan Kervansarayında Taşa oyulmuş mührü olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan tarafından yapılan teklifin Belediye Başkanı Yazgı tarafından kabul edilmesiyle Aksaray Belediyesinin yeni logosu olan Şapkayı hediye ettiğim Elif Bayındır hemşire gezimiz boyunca şapkayı başından çıkartmazken TİKA´nın organizesiyle gittiği orta Afrika ülkesi Nijer´deki 15 günlük görevi süresin´ ce de şapkayı başından çıkartmayarak ilimizin fahri tanıtım elçisi oldu.

    Tüm hemşerilerimizle birlikte atanmış ve seçilmişlerimizin de Adana Şehir hastanesi Göz servisinin 30 yıllık kıdemli hemşiresi Elif Bayındır kardeşimiz gibi ilimizi her yerde her zaman ve her fırsat ile şartta en iyi şekilde tanıtmaları, aksinden ise kaçınmaları dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


7.08.2018 09:24:27

Ali Genç

Her Aksaraylı Elif Hemşire Olsa

Her Aksaraylı Elif Hemşire Olsa