Cuma günü toplumun aynası olan yazılı, görsel ve sözlü Basın organlarındaki kalemleriyle çalışan meslektaşlarımızın günüydü.

      Cuma günkü yazımda  meslektaşlarımızın çatı kuruluşlarının farklı olması nedeniyle bölündüklerini, bunun ise yönetenlerle siyasetçilerin ve Meslek Odalarıyla STK’ların işine geldiğini.

     Bu bölünmüşlükten meslektaşlarımız kadar kamununda zarar gördüğünü belirtmiştim.

       Bu gün ise iğneyi kendimize batıracağım.

        Mesleğimiz gereği kamuoyunu aydınlatanların yanlışları düzeltme misyonunu yerine getirmeleri gereken meslektaşlarımızın çoğunluğu maalesef bunun gereğini yerine getirmiyor/getiremiyor,getirmek için çaba sarf etmiyor.

      Bunun sebebi ise meslektaşlarımızın ve çalıştıkları kurumlar ile bir araya geldikleri mesleğimizin çatı kurumu olan cemiyetlerin genel olarak var olma sebebi olan misyonlarının olmaması.!!!

      Misyonlarının olmaması nedeniylede mesleğimiz gereği yapılması gerekenlerin planlanamaması ve bu planın cemiyete bağlı  kuruluşlar ve çalışanlarına uygulanmaması.

      Geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günleri ile Sansürün kaldırılışının yıldönümlerinde kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler Basın Bayramlarında uzun uzadıya yazdığım yazılarımda da belirttiğim gibi meslektaşlarımızın genelinin ve çalıştıkları Basın kuruluşu ile bir araya geldikleri meslek kuruluşlarının gelecekle ilgili vizyonlarıda maalesef yok.

BASIN MENSUPLARI, BASIN KURULUŞLARI VE

 MESLEK KURULUŞLARI GÜNÜ BİRLİK ÇALIŞIYOR!!!

      Meslektaşlarımızın genelinin misyonlarının bilincinde olmamaları,onların çalıştıkları kurumlarının ve bir araya geldikleri meslek kuruluşlarının da  misyonlarının olmaması nedeniyle gelecek vizyonlarını da tespit etmiyorlar.

      Böyle oluncada üstüne basa,basa yazdığım birçok yazıda belirttiğim gibi Kamu kurumları, Meslek Odaları ve STK’ların genel ekserisi gibi meslektaşlarımızda günü birlik olarak hareket ediyorlar.

      Yani rüzgâra göre yönlerini tayin ediyor.

      Buda bizi rüzgar gülüne ve hedefine gitmesi zor pusulası bozuk bir gemiye benzetiyor.

       Meslektaşlarımızın önce birer birey sonra mesleklerinin misyonun farkına vararak.

     Bu bilinçle en küçük yerleşim yeri olan mezralarımızın, köylerimiz, beldelerimizle ilimizin var olan ve ileride olabilecek meselelerini en ince şekilde öğrenip bunların çarelerini planlamaları.

     Planladıklarını çözüme kavuşturmaları için takip edecekleri yolları, yani çözümün haritasını tespit ederek bir program yapıp bu program çerçevesinde yayınlarını ve kurumlarının politikalarını belirlemeleri.

        Yapılacak bu ayakları yere basan planlarını,ısrarla samimiyetle sonuna kadar takip ederek istenen hedefe ulaşılmasını sağlamaları gerekir.

      Aksi ise ne kendilerine, ne ailelerine nede ilimiz ile ülkemizle insanlık âlemine fayda vermez.

      Misyonlarının gereği yapmaları gerekeni yapmamaları nedeniyle oluşacak zarardan mesul olacaklarından bunun karşılığını da hem bu dünyada hemde ahrette görecekler.

       Bu dünyada ve ahirtte yapmadıklarından dolayı cezalandırılmaları yerine başardıklarından dolayı ödüllendirilmelerini sağlayacaklarını gerçekleştirmeleri dileğiyle.

      Diyarı gurbetten selam ve sevgilerimle Meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü yeniden tebrik ederim.

        Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


13.01.2014 00:00:00

Ali Genç

Hedefsiz Gazeteciler ve Gazeteler`le Cemiyetler Pusulasız Gemi Gibi!!!

Hedefsiz Gazeteciler ve Gazeteler`le Cemiyetler Pusulasız Gemi Gibi!!!