Geçtiğimiz hafta Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay 2012 yılında neler yaptıkları anlatırken, konuşması içinde “ hedefleri olmayanlar başarılı olamazlar” diye bir cümle kullandı. Bu cümle gerçekten çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. İnsanlar başarılı olmak için bir hedef belirler ve o hedefe ulaşmak için gayret ederler. O hedefe ulaşırsın ulaşamazsın, önemli olan hedefi belirlemek ve o hedefi yakalamaktır. Hedefsiz insanlar gereksiz ve başarısız hizmet ederler.

       Bakın 2012 yılı çalışmalarını anlatan konuşmada neler diyor; “  Kurumlarımızla, kuruluşlarımızla ve halkımızla kolektif bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızı adil ve şeffaflık ilkesi içerisinde herkesle paylaşarak yapıyoruz. Önyargılardan uzak sorumluluklarımızın farkındayız. Elbette yanlışlarımız olacak, yanlışlarımızı düzelterek doğruya çevirmeye çalışıyoruz. Büyük hedeflerimiz var, hedefleri olmayanlar başarıya ulaşamazlar.

       İlçemiz genç ve hizmete aç bir ilçe, vatandaşlarımızdan gelen hizmet taleplerini ve tavsiyelerini dinliyoruz. Bu tavsiyeler ışığında kaynaklarımızı carcur etmeden hizmet yapıyoruz, inşallah bu hizmetleri daha çok yukarılara çekeceğiz” dedi.

       Gerçekten ben Eskil ilçemize her gidişimde yeni bir çalışma ve hizmetle karşılaşıyorum. Konuşmadan aldığım notlara şöyle bir göz atacak olursam.

       Bir yıl içinde İlçeye 45 km. asfalt atılıyor ve 2013 yılında bütün yaylaların yollarını asfaltlama sözü veriyor. 2012 yılı içinde 80 bin metre yola parke taşı döşeniyor.

      Merkeze kent parkı projesi tamamlanıyor ve hizmete sunuluyor. Mezarlık çevre duvarı, içine güzel yollar yapılıyor. Bununla kalmayıp, taziye evi ile gasil hanesi ve morgunu çalışır hale getiriyor.

       Bölgede olmayan bir çalışmaya örnek teşkil ediyor. Bakın yaşlılar yazları cami havlusunda, yâda bir bank da vakit geçirirler. Kışları ise buralara da gidemezler, herkesin cebinde çay parası olmadığı için kahveye giremez. Yada kendisine uygun bulmadığı için gençlerin içine oturamazlar. Yaz ve kışın yaşlıların oturacağı yaşlılar evi dediğimiz bir yaşlılar lokalini hayata geçiriyor. İnanın bu hizmet öyle küçümsenecek bir hizmet değildir, belki çok kimse için bir şey ifade etmeyebilir ama yaşlılar için çok önemlidir. Hele onlara sıcacık bir ortamda bir bardak çayda verilirse değmeyin onların keyfine.

        Çoğu hanımlar şu yaşlılar evden bir uzaklaşsa da evi barkı temizlesek dediği bir günde yaşlılarımız evden çıksa nereye gidecekler? Şu karda kış da evden çıksa nereye gidecekler, işte bu yaşlılar lokali benim çok önem verdiğim bir çalışmadır. Yarın bir gün bizde gözden düşüp yaşlanacağız, her belediyenin yapması gereken bir hizmettir. İşte bu hedefe ulaşan Alçayı tebrik ediyorum, bu hizmet ve düşünce bile benim için çok önemlidir.

       İlçeye sentetik çim saha ve kapalı spor salonunun kazandırılması çok önemli. Hükümet konağı önüne yapılan süs havuzları gerçekten çok güzel bir görünüm vermişti. Yazın buradan araç da geçmeden oturma yerlerinin yapılması ile insanlar burada rahat oturup oksijen alacaktır.

      Çok önemsiz gibi görünen itfaiye Allah korusun can ve mal kaybı olmayınca önemi bilinmiyor ama çok önemli bir kurumun binasını yaparak eskilin hizmetine sokulması güzel bir hizmet. Ayrıca SGK binası için Eskile daha güzel binada hizmet vermesi için binasını tahsis etmiştir.

        Toki binaları için yeniden 130 TOKİ binası temeli atılması çalışması tamamlanmış, ben kendim bizzat gördüm 30km. yaylaların yollarının stabilize çalışması tamamlanmıştır.

       İlçenin hizmetinde kullanılmak üzere 2 damperli kamyon ve 1 adet ulaşım otobüsü alınarak hizmete sunulmuştur. Merkez mahalle kanalizasyonu ile hemen hemen kanalizasyon tamamlanacak duruma gelmiştir. Eskili ilk defa sosyal etkinlik ve konferansa doyurarak güzel sosyal etkinliklere öncülük etmişlerdir.

       Bunu yazarken genç ilçelerimizden güzel hizmetleri anlatanlar olursa onların hizmetlerini de yazmaya ve okuyucu ile paylaşmaya hazırız. Bir dönemde hizmete doyan Eskil haklıda bunun farkında ve çalışmaları takdirle karşılıyor. Bun muhalefet edenlerde olacak, mutlaka muhalif olanlar tenkitte edecek, etmezlerse siyasetin doğasına ters düşer, dün bana Niyazi sana ne veriyor diye yazdıkları gibi.


12.01.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Hedefleri Olmayanlar Başarılı Olamazlar

Hedefleri Olmayanlar Başarılı Olamazlar