Hem de öylesine havamızı aldık ki bu hava bize kıyamete kadar yeterde artarda!

Nasıl yetmesin ki?

Gerçekten hafızayı beşer nisyan ile melül ise burada tüm dönemlerin kesinlikle bir rekoru kırıldı!

Haydi diyelim mümkün değil amma 2004´de Fatih mahallesinde,18 Aralık 2010 günü OSB ve Belediye Tiyatro Salonunda Kara tren gelir mi türküsü çalınırken verilen söz Sayın Başbakan tarafından hatırlanamasın!!!

 26 Mayıs 2011 da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da hem verilen hem söz hem de aynı anda bu projeye başlatılma talimatı da hatırlanamasın.

      Biraz daha yakınlara gelelim 2015 Genel seçimleri öncesi projenin bölünmesi de.

   Mayıs ayında Cumhurbaşkanımız tarafından bu hattın Etüt Projesinin yapımına başlanacağı sözü, bu sözün tutularak etüt proje tekliflerinin de gerçekten Haziran ayı içinde alınması da.

   2016´nın 14 Nisan günü yeni DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın göreve başladığı gün projeyi yapacak firmanın sözleşmesinin2004-14 arası Belediye başkanı ve 25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta tarafından imzalatılması da.

 Yapım ihalesinin üstüne yapılacağı etüt projenin yapımına başlanması da unutulmuş olamaz değil mi?

HAYDİ DİYELİM 2004 İLE 2017 ŞUBAT´INA KADARKİ BU KONUDA VERİLEN SÖZLER UNUTULSUN,5 ŞUBAT İLE 10 ŞUBAT  İLE 14 NİSANVE 13 EKİM 2017´DE VERİLEN SÖZLERDEMİ UNUTULDU?!!!

Geçen sene 5 Şubat günü UDH  Bakanı Arslan,ve 5 gün sonra yani 10 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından yapılan ziyarette yine 14 Nisan günü DDY Genel müdürü İsa Apaydın tarafından hem yıl içinde yapım ihalesinin yapılacağı, hem de inşaatına da başlanacağı  konusunda verilen sözlerdemi?

  Bu son sözler ilgi tutularak Ak Parti  Mky kurulu üyesi ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz´ ün 3 ay önce yani 13 Ekim 2017´de ihalenin mutlaka yıl içinde yapılıp söz verildiği gibi inşaatına da başlanacağı konusundaki medyada yayınlanan sözleri demi unutuldu?!!!

İLİMİZİN EN ÇOK OKUNAN 2 GAZETESİ İLE İNTERNET SİTELERİNDEKİ YAZILANLARIDAMI GÖRMEDİLER?

 Yazının girişinden itibaren belirtilen vaatte, bunların tekrarıyla ilgili söylenenlerin hiç biri afaki sözler değildir.!!!

   Boşuna? Laf uçar yazı kalır!? dememişler.

   2004´den bu yana tüm söylenenler ilgili günkü gazeteler, İnternet siteleri ile görüntülü ve sesli yayın organlarının arşivlerinde duruyor.

 Haydi diyelim bu arşivler biraz tozlandı!

   13 Ocak Cumartesi günü Aksaray´ın en çok okunan iki gazetesi Aksaray Yenigün ve Yeni Aksaray gazetesi ile ilimizin en çok okunan dijital gazeteleri olan Aksaray Haberci, Aksaray Hamle ve Aksaray ve Sultanhanı Gen tr sitelerinde yazılanlar bile Vekiller tarafından başbakana arz edilmiş olunsaydı moralimizin bozulmasına sebep olan bu açıklamalarla ironiye sebep olan açıklama yapılmazdı!!!!

VATANDAŞIN DİLEKLERİNİ İLETECEK OLAN MİLLETVEKİLLERİNİN AKLA ZİYAN SORUMSUZLUĞU!!!

   Yazının girişinden itibaren bahsettiğim olumsuzluklarında birkaç satır sonra yazacağım olumsuzluğunda 1. derecedeki sorumluları hiç şüphesizi Ak Parti Mky üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´dir.

  Kendilerinin sorumsuzluğu nedeniyle  söz senet ise bunun protesto olmasına sebep olan istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattı başta olmak üzere diğer meselelerimizle ilgili  net söz alınamadı!!!

 Alınamayınca istikbalimiz karardı.

6.KONGRENİN BETERİN BETERİ SÖZÜ İSE CAN DAMARIMIZ OLAN E.90 IN KESİLMESİNE SEBEP OLACAK ANKARA-POZANTI OTOBANINI BAŞBAKAN TARAFINDAN KESİLMESİNİN MÜJDE OLARAK VERİLMESİYDİ

    Aksaraylı hemşerilerimizin öncelik sırasına göre olan  istikbalimizi ilgilendiren haklı beklentilerinin hiç birisinin Başbakandan önce konuşan Milletvekilleri tarafından dile getirilmemesi nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım tarafından bizi hayal kırıklığına uğratmasının yanında birde yaramızı acıtan tuz  ise bizimle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymana´nın can damarı olan  10 kişinin ve 50 bin nüfusun ekmeğini kaybetmesine sebep olacak olan E.90´ın işlevini ortadan kaldıracak olan Ankara-Pozantı otobanının yapımını bize müjde  gibi vererek gerçekleştirilen ironiydi!!!

   Akla ziyan bu moralimizi sıfıra indiren açıklamaların buna sebep olanlarla birlikte kabahatleri olmasa da il başkanı Hüseyin Altınsoy ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ nın ortak girişimiyle en kısa zamanda telafi edilmesi, aksi durumunda bunun hesabının hemşerilerimize de, tarihide  ve en önemlisi ise Allah(C.C.)´ada veremeyeceklerini bilmeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız  Olsun.

 


15.01.2018 10:08:09

Ali Genç

Havamızı Almamızın Suçlusu Kimlerdir?

Havamızı Almamızın Suçlusu Kimlerdir?