Bu senenin Aksaray ili ve şehrimiz için gelecek yıllarla, nice,nice gelecek on yıllarda da başarılarıyla bilinen anılan bir yıl olmasını ,bununda Vali Aykut Pekmeze ve onun şahsında ilimizin tüm  atanmış ve seçilmişlerine nasip olmasını şahsım ve hemşerilerimiz adına diliyorum.

   Bu haklı yapanın, yaptıranın ve dileyeninde karlı olacağı hizmetler için ise öncelikle Şubat ayının başından itibaren yazdığım,yüksek ihtimal ile bu ayda devam edecek yazılarımla hizmet etmek isteyenlere yardımcı olacağım.

   Bu günkü yazımda ise önce Vali Aykut Pekmez tarafından,ardından ise Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından gerçekleştirilecek çalışmayla olumsuzluğun telafi edilmesi dileğimi arz edeceğim.

    Yıllar yılı bu konuda yapılan hatalarla ilgili olarak en son 4 yıl önce: 09.04.2013 Salı günü ?TALEBEYİ ANIYORUZ! HOCASINI TAKAN YOK!!!? başlığı altında;

  4 Mart Cuma(2011) günkü yazımda Yunus Emre´nin Matematik ilmine göre Karamanlı ve Eskişehirli olmasının mümkün olmadığını, bu iki il ile bu illerde Yunus Emre´nin kabirlerinin bulunduğu iddia edilen yer ve yerlerin Hacıbektaş´la arasındaki mesafesi ve bu mesafeyi o günün Moğollar tarafından işgal edilerek devlet düzeninin yok edildiği bu nedenle asayişin sıfır olduğu bir dönemde başarmanın aklen mümkün olmadığını.!

       Fakat onun gerçek köyü olan şu anda Güzelyurt ilçemize bağlı olan Sivrihisar köyü ile Hacıbektaş arasının yakınlığını.

      Buraya Öküz Kağnısıyla gidip gelmenin bir kaç gün içinde mümkün olduğunu yine matematik ilmiyle ve somut ilimin diğer  gerekçeleriyle ortaya koymuştum.

       Yani lafın özüne göre Yunus Emre hazretlerinin Zahiri(Gözle görülür, elle tutulur, hesaplanabilir olanla) ilimle Eskişehir´den ve Karaman´dan buğday almaya Hacıbektaş´a gelip gitmesi mümkün olmadığına göre buralardan olması bu sonuca göre de İlmen, aklen ve naklen asla ve kata mümkün değildir.!!!

       12 Nisan(2011)Salı günü ise yazdığım ?Yunus Emre´nin Aksaraylı olduğunu Alıçlar Onaylıyor.?başlıklı yazımda Pirin(Yunus Emre´nin) çilehanesinin bulunduğu Ortaköy ilçesinin Reşadiye(Ziyaret) köyünden hocası Taptuk Emre Hazretlerini ziyarete gittiğinde ona götürmek için ve kendisinin yolda yediği Alıç ağaçlarının yeni nesillerinin günümüzde de hocasına gidip gelirken kullandığı yollar boyunca zincirin halkası gibi dizili olduğunu.!

     Bu Ardıç ağaçlarının önemli bir sayıdakinin kendi köyüm olan Aksaray merkez ilçe Yanyurt köyü sınırları içinde bulunduğunu bu Alıç ağaçlarının da Piri pir anın buralı olduğunu, diğer sayısız kanıtlar gibi onayladığını.!

      Ayrıca ?Şeyhimin dergâhına odunun bile eğrisi giremez? diyerek Taptuk Emre Hazretlerinin dergâhına yıllarca, birçok rivayete göre 40 yıl getirdiği düz odunları kestiği ormanın ve onun odun kestiği meşelikteki odunların düz oluşlarının da onun sayısız kerametlerinin yanında bu toprakların insanı olduğunun bir diğer somut kanıtı olduğunu gözler önüne sermiştim. !

     Yani sözün özü akli ve nakli, yani hem maddi, hem de manevi tüm delillere göre Yunus Emre nin Aksaray´lı olduğu kesin olmasının yanında Tarihin verdiği diğer inkâr edilemez bilgilere göre de Sivrihisar´lı garip Yunus´un Dünyanın tanıdığı Yunus Emre olması ise Taptuk dergâhındaki eğitim ve çilesinin ardından gerçekleşmiştir.

    Piri Piran Yunus Emre hazretleri bir şiirinin dörtlüğünde bunu kendi ağzından ?Dirildik pınar olduk irkildik ırmak olduk, Artık denize dolduk taştık elhamdulillah.

      Taptuğun tapusuna kul olduk kapusuna, Yunus miskin çiğ idik piştik elhamdulillah. ?diyerek kendisi nin ham olarak geldiği Taptuk derganında pişip olgunluğa eriştiğini belirterek bunu kendisine bağışlayan Yüceler, Yücesi Yaratıcımıza hamd ediyor, yani samimi teşekkürlerini arz ediyor.

 Akla ziyan bir şekilde Yaratıcı buyruğu gibi uygulamalarla akla gelen her işte  mükemmel mümkünken,daha azına razı olma alışkanlığımızla her şeyimizin eksik olması gibi Yunus Emre Hazretlerini anmamızda da devamlı bir eksiklikle program yapılıyor.!(Tıpkı geçen seneki anmalarda olduğu gibi)

     ?TAPTUK´SUZ YUNUS TUZSSUZ AŞA BENZER?!!!

      Yeri doldurulamayan Valilerinden, Aksaray ve Kırklareli´nden sonra Aydına da  ve şu anda ise  Adana´ya da yapmaya devam ettiği hizmetleriyle kendisini ispatlayan Hüseyin Avni Coş Aksaray da görev yaparken kutlanacak Yunus Emre  etkinliğinin programı elime geçince burada Yunus´un hocası ,Hacı Bektaş´ı Veli Hazretlerinin talebesi ?Taptuk Emre hazretlerinin? olmadığını görünce o zamanki hem köşe yazarlığını yaptığım, hem de muhabiri olduğum Anadolu Ekspres gazetesinde yaptığım haberde ?Taptuksuz Yunus Tuzsuz Aşa Benzer? başlığıyla hocanın talebeden ayrılmasının yanlışını belirtmiştim.

     Bu haberin yayınlandığı gün beni telefonla arayan dönemin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin Vali Hüseyin Avni Coş beyin kendisini aradığını belirterek ?Ali Bey proğramda Taptuk Emre´de var .?demiş ve Vali beyin benim haberim üstüne gösterdiği tepki üzerine proğrama Pir Taptuk hazretleride ilave edilmişti.

     Fakat ondan sonra Aksaray ve Kırşehir tarafından yapılan kutlama proğramlarınada geçenseneki proğramdada maalesef yine Taptuk Emre konmadı.!

     Dünyanın tanıdığı bu Derviş,bu Humanist hemşerimizi yetiştiren kendiside hemşerimiz olan bu topraklarda olgunlaşıp,bu topraklardı Rahmeti Rahmana kavuşan Taptuk Emre Hazretlerinin kutlamalara dahil edilmemesi abesle iştigalin yanında ayrıca da bir vefasızlıktır.!

BELEDİYE İSE TALEBESİNİN ADINA MAHALLE KURDU

HOCASININ İSMİNİ TAŞIYAN SOKAĞI HÜRRİYETİNE KAVUŞTURAMADI!

    Aksaray´da insanlar değil de sanki Androitler yaşıyormuş ve hiç bir geçmişi yok imiş gibi Anadolu ya ve insanlığa hizmet etmiş kişilerin isimlerini taşıyan Cadde ve Sokaklarda dâhil bu arada Taptuk Emre Hazretlerinin ismini taşıyan sokakta Osman Ertuğrul´un Belediye Başkanlığı döneminde sokak isimlerinin  kaldırılarak numaralı hale getirilerek geçmişimizle olan bağlantımız yok edildi.

     Nevzat Bey´e daha önce defalarca ve özelliklede ?Yunus Kent Mahallesi? isminin alınan yerinde bir meclis kararıyla ?Yunus Emre Mahallesi? haline getirilmesinden sonra ?Talebenin Mahallesi var Hocasının ismi ise esir? diye belirtmiş ve bu vefasızlığın ortadan kaldırılmasını istemiştim.

    Aradan geçen nice yıllara rağmen maalesef diğer cadde ve sokak isimleri geri iade edilmediği gibi Aksaray´ın Cadde ve sokakları ile bulvarlarının ilk defa resmileştirildiği 1985Genel  Nüfus sayımında İstatistik ve Numarataj Servisinin benim amirliğini yaptığım dönemde Çiftlik mahallesindeki bir sokağa verdiğimiz Yunus Emre Hazretlerinin hocası ?Taptuk Emre Sokağı? isminin de esaretten kurtarılarak, iadeyi itibar edilecek karar alınıp yürürlüğe konamadı. !!!

    Bu Abes ve vefasız uygulamanın en kısa zamanda terk edilerek Hak için gerekenin yapılması dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.? Diye biten iki konunun gereğinin zaman geçirilmeden Vali Pekmez ve Başkan Yazgı başta olmak üzere konuyla ilgili yetki ve sorumluluğu olanlar tarafından  yapılarak bu hataların, dolayısıyla sebep oldukları maddi ve manevi zararlarında telefi edilmesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


1.03.2017 00:03:00

Ali Genç

Hatadan Dönülmesi İçin Vali Pekmez´e Arzdır!

Hatadan Dönülmesi İçin Vali Pekmez´e Arzdır!