Geçtiğimiz hafta Aksaray Üniversite hastanesine şeker durumunu tahlil ettirmek için gittim. Daha sonra bir başka bölüme de bir ziyaretim vardı oraya geçtim. Burada bir belge verildiğine şahit oldum ve merak edip bilgi aldım. Sonra öğrendim ki, Sağlık Bakanlığının 2016 yılı ile ilgili sağlık testi gelmiş. Gelen test de bir önceki  yıla göre bu verimlilik 200 puan civarında yükseliş göstermiş. Bundan dolayı da bu verimliliği sağlayan birimlere Başhekim Dr. Cengizhan Kılıçaslan Bey teşekkür belgesi dağıtıyormuş.

     Bu belge ve başarıya geleceğim. Ben Hastanenin başarılı ve tedavi konusuna inanıyorum. Geçmişte bir kaç yazı ile eleştirilerimde oldu. Beklediğim konular hala var, netleşmesini bekliyorum, bunları da kaleme alacağım.

      Merak ettiniz biliyorum kim bunlar ve nedir diye. Hastaneye yerleştirilen taşeron ekipten dolayı geçen yıl birkaç yazı kaleme almıştım. Torpilin ve adam kayırmanın her dönemde olduğunu biliyoruz. Bu konuya eyvallah, ama referans olduğunuz insanlar sizi utandırmamalı.

      Benim arkamda falan var diye orada işleri savsaklamamlı. Referans olan kimse idareye müdahale etmeden işi idareye bırakmalı. O zaman idare daha verimli çalışma yapar. Yoksa ne idare söz geçirebilir nede referans olan kimsenin yüzü ak olur. Dolayısı ile arkamı ağaya dayadım diye orada olumsuz işler yapmaya kalkarsa bundan kimse memnun olmaz. Laf ve sözden de kurtulamazsınız. Dolayısı ile ben referans oldum ama işinize yaramıyorsa ben arkasında değilim bundan sonrası idarenin işi derseniz idare rahat çalıma ortamı bulur.

      Hastanede tek sıkıntı aldığım duyumlara göre taşeron firma elemanlarıdır. Bu sıkıntı mutlaka giderilmelidir. Ha elbette taşeron elamanlarının tamamını bu söylediğim kategoriye sokmakta doğru olmaz. Ekmeğini peşinde olanların sayısı da elbette az değildir.

      Ekonomik yüke rağmen vatandaş özel hastaneleri tercih ediyorsa bu saydığım bazı davranış ve olumsuzluklardan gidiyor. Yoksa Devletimizin Hastanesi her türlü imkana sahiptir. Doktorları da yeterli, memurlarından da vatandaş memnun. Ben gerçekten Başhekim Dr. Cengiz beyin çalışma ve fedakarlığından vatandaşın memnuniyetini duyuyorum.

      Genel olarak ben şahsen Hastane yönetimi ile pek fazla samimiyetim yok. Toplantı ve özel durmlarda görüşen birisiyim. Hastane ile çokta bir işim olmuyor, muayene işini de randevu alarak hallediyorum. Ama toplum olarak hastanemize herkes ihtiyaç duyuyor ve güler yüzlü hizmet görmek istiyor, buna da hakları olsa gerek.

     Mesela Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi bölümünde idareci Necla Öztürk hanımefendinin hizmet ve güler yüzünden herkes memnun. Bunu çok kimseden duyduğumu söyleyebilirim. Ama bu bölüme gelen hastalardan bunu işitmek insanı memnun ediyor.

      Gelelim verimlilik durumuna, bu değerlendirme zannedersem hastalarla yapılan görüşmeler sonunda elde ediliyor. 2015 yılında başarı puanı 735,41 iken bu başarı puanı 2016 yılında 948,49´ yükselmiş. Bunu görmezden gelemeyiz, göz ardı da edemeyiz.

      Cengizhan beye teşekkür ediyorum. Geçen ay gece saat 01 00 gibi onu hastanede hastalarla ilgilendiğini görmek beni mutlu etmişti. Bunu da bir yazımla sizlerle paylaşmıştım. Hastalığımız tedavi olmasa da orada Başhekimi görmek insanı ruhen tedavi ediyor.

      İnanın biz ne bir kurumun nede bir şahsın düşmanı değiliz. Bizim işimiz burada vatandaşın istek, talep ve şikayetlerini dile getirmektir. Bundan dolayı taşeron elemanınlar dan sıkıntı ve şikayetler duyuyorum. Siyasiler bu ve benzeri konularda ellerini hastaneden çeksinler. Hastane başarı değerlendirmesini o zaman tam puan olan 1000 üzerinden olur.

      Bakın yeni hastanemiz fevkalade bir şekilde zamanında dev gibi yükseldi. Umarım kısa zamanda 200 ilavenin de temeli atılır memnun oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Hastaneye yol açma konusunda Aksaray Belediyesi yol açmak için harıl harıl çalışıyor.


27.04.2017 14:41:43

Erdogan Kaya

Hastanenin verimlilik karnesi ne durumda?

Hastanenin verimlilik karnesi ne durumda?