Pazar günü Helvadere Belediyesi tarafından organize edilen bahar şenlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi geleneksel olarak düzenlenen şenliklere Aksaray’dan da binlerce kişi katıldı. Hafif yağmur altında yapılan şenliklerde katılımcılar bol bol eğlendiler. Her yıl olduğu gibi Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol bizi yine davet etti. Herkesin bu şenliğe katıldığı bir günde davete iştirak etmemek doğru olmazdı. Çiçeği burnunda il Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ’da bu sene Başkan olarak katıldı.

     Şenliğe İl Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşiyle birlikte katıldı. İl genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Belediye Başkan yardımcısı Yılmaz İlhan, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ziraat odası Başkanı Emin Koçak, Belediye Meclis Üyeleri Süleyman Canbulut, Hami Kuzucu, Hacı Köksal, Ahmet Durmuş Sönmez, Çevre Belediye Başkanları ve çok sayıda misafirin katıldığı şenlikte Hasandağı etekleri insan seli oldu.

      Şenlikte bir konuşma yapan Helvadere Başkanı Hasan Hüseyin Akyol; “ Yağmur altında yaptığımız bu şenliğimize hoş geldiniz, bu gün hem anneler günü hem de bahar şenliği olması ayrı bir güzellik. Şenliğimiz geleneksel hale gelmiştir, bundan sonrada devam edecektir” dedi. Daha sonra anneler günü nedeni ile kasabanın en yaşlı annesinin elini öperek kendisine bir demet çiçek verdi.

      Şenlikte bir konuşma yapan İl Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıda; “ ben İlçe Başkanı olduğumdan bu yana şenliklere katılıyorum. Sayın Başkanı tebrik ediyorum şenliklerin en kalabalığı ve coşkulu olanı burada yapılıyor. Anneler günü olması nedeni ile benim annem vefat edeli 5 yıl oldu. Ama ben bütün anneler gününü de kutluyorum ellerinden öpüyorum” dedi.

      Daha sonra yazgı ile Helvadere Belediye Başkanı Akyol Anneler günü olması nedeni ile annelere birlikte karanfil dağıttılar. Belediye tarafından verilen yemekten sonra mahalli sanatçıların türküleri ile katılımcılar bolca eğlendiler.

      Program esnasında komedi gurubu okul öğrencileri tarafından keyifli anlar yaşattılar. Yanlış anlamadı isem beraber birçok program sunduğum sunucu arkadaşım Tülin İpek hoca hanım bu gurubun önümüzdeki günlerde İsviçre’ye gideceklerini ve orada gösteri yapacaklarını söyledi. Herkesin beğenisini kazanan bu gurubun ilerisi için önü açık diyebilirim. Aslında yetenek yarışmalarına katılmaları fevkalade güzel olur.

      İllüzyon gösterisi yağmur yağmasına rağmen izleyicilerin beğenisini kazandı. Gösteriyi yapan sanatçı ise, “ gaipten haber vermek Allaha aittir, benim yaptığım bir sihir değil el çabukluğu” diyerek izleyenlere açıklama yaptı.

      Daha sonra oyunlar oynanıp, halayların çekildiği şenlikte herkes gönlünce eğlendi. Ben bir ara yukarılara doğru çıktım Hasandağının etekleri insanla dolu idi. Yolda giderken bir o kadar insanda yukarı düzlüğe gittiler. Orada insan nasıldı diye sorduğumda aşağıdaki kadar insanda orada olduğunu ve aynı günün anneler günü olması nedeni ile herkesin pikniğe çıktıklarını söylediler. Hakikaten her yer mangal dumanı idi.

      Gelirken yol boyunda ekinlere baktım oturup resimlerini çektim. Allah çiftçimize yardım etsin ekinler kurumuş ve sararmış bir durumda idi.

     Bazı çiftçilerin kuruyan tarlaları sürdüğünü gördüm. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurun geç yağdığını ve ekinlere yaramadığını çiftçiler söyledi. Bu yağmurun Nisan ayı ortalarında olsa idi yararı olacağını geç gelen yağmurun faydasının olmadığı söylendi.

      Bu sene kuraklıktan dolayı iç Anadolu’da bir sıkıntının olacağı görülmektedir. İç Anadolu’nun bazı illeri yağış alırken Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir gibi illerin hiç yağış almadığı görülmesi hububatın deposu olan Anadolu’daki kuraklık tüm illerimizi etkileyecektir.

 

      Kısacası şenlikte eğlence güzeldi, ama şenlikten dönerken kuraklığın verdiği ekinlerin görünümü ise gerçekten beni üzmüştür. Yüce Mevla’m neylerse güzel eyler o her şeyin kadiridir. Son 30 yılın en kurak dönemini yaşadığımız bir gerçek.


13.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Hasandağında şenlik bir başka güzel

Hasandağında şenlik bir başka güzel