Hafta sonu Hasandağı bölgesini gezdim ve ardından paraşüt atlama otelinin yüksekliğine çıktım. Tabi kışın fazla görme ve oynama imkanı bulamadığım karlarla oynadım. Ama gelin görün ki yükseklikteki hava aşağıdaki kadar değil çok soğuk ve rüzgârlı. Hatta bazı dostların resimlerimin altına yaptığı yorumlar gibi bende o karlarla pekmeze karıştırıp yemek aklımdan geçmedi değil. Tabi Hasandağını dolaşırken burada hafta sonu paraşütle atlayanları seyretme imkanı buldum. Bu uçuşlar Kargın köyüne kadar uzanıp oraya iniyorlar.

 

Hasandağı gibi bir doğal güzelliğimiz ve yeşilliğimiz varken hala burasını cazibe merkezi yapamayışımıza üzüldüm. İyi ki Sayın Haluk Şahin Yazgı geçen yıl buraya paraşütle uçuşa destek verdide bu uçuşları seyretme imkanı buluyoruz.

 

Paraşütle Hasandağından uçma işi tutmuşa benziyor ki, artık uçucular Hasandağını tercih ediyorlar. Umarım bu her geçen yıl ülke geneline yayılarak daha çok uçuşlarla bölge şenlenir ve bizlerde zevkle bu uçuşları seyrederiz.

 

Yalnız çalışkan, girişimci ve adı gibi Atak olan Sayın Valimiz Şeref Ataklı Aksaray da bulunduğu süre içinde Hasandağına el tarak bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirir. Çokta masraf yapmadan bu bölgeyi canlandırmak çok kolay.

 

Aynı akşam bir yerde otururken resimlerimi görenler sordular ve beraberce bu bölgenin bulunmaz bir nimet olduğu üzerinde tartıştık. Neden Hasandağı bir Erciyes olmasın ve insanların yaz ve kış gidip geleceği yer olmasın.

 

Hasandağını sadece Belediyeden hizmet bekler durumdan çıkarmamız lazım. Belediye belli bir şekilde temizlik ve bakımını yapabilir. Ancak kışın bozulan yolları Özel İdaremiz tarafından ilkbaharda hemen tamirat yapılarak asfaltlanmalı.

 

Yol konusu çok önemli ve geliş gidişe uygun hale getirilmeli. Bu bölgenin içine neler yapılmaz ki, neler. Düzlüğe yeni bir düzen getirilmeli, ama öncelik yeşil ve doğayı korumak kaydıyla.

 

Bu bölgeye mutlaka bir taş ve beton kullanılmadan ahşaptan bir lokanta ve insanların rahat bir şekilde yemek yiyeceği bir yer yapılmalı. Hemen bu bölgeye mutlaka bir kasap işyeri açılmalı. Ancak bu kasaplık yapacak kişiler Hasandağı bölgesinin kekik kokulu hayvanlarını keserek satışa sunmalılar. Yalnız satışa sunulan etler nasıl olsa mecbur alınacak cinsinden vatandaşa kazık fiyattan satılmamalı. Vatandaş şehirde aldığı ücrete alabilmeliler. Bu yapılırsa hem vatandaş kazanır hem de satış yapan kişiler.

 

Yine bu bölgeye merkezdeki gibi bazı futbol ve diğer spor alanları yapılarak insanlar buraya çekilmeli. Yapılacak sentetik sahalar inanıyorum ki büyük rağbet görecektir. Hasandağı düzlüğündeki alan genişletilmeli ve buralara ulaşılacak yollar açılmalı.

 

Hatta bu bölgeye ahşaptan kamelyalar yapılarak insanların rahat oturacağı yerler tahsis edilmeli. En önemlisi bu bölgenin bazı yerlerine içme suyu ve tuvalet konusu yeterli hale getirilmeli. Namaz kılmak için mutlaka uygun mescit yapılmalı.

 

Müteşebbisler teşvik edilerek Hasandağı çıkış eteklerinden bir yere mutlaka otel yapımı sağlanmalı. Buradan Antik Nora Şehri bölgesinin yolu mutlaka açılmalı. Yolun açılması ile bölge turizme de açılmış olacaktır.

 

Tabi bunlar yapılırken bu bölgenin mutlaka Jandarma veya polis kontrolünde olmalı. Güvenlik konusu sağlanmalı, sarhoş ve uyuşturuculardan arındırılmalıdır.

 

Paraşüt bölgesinin yolu gözden geçirilerek bu bölgede vatandaşın gidiş gelişine sunulmalı.

 

Böyle bir güzel yeşil alan ve doğa harikası birçok bölgede olmayan Hasandağı cazibe merkezine dönüştürülmeli. Bu ve benzeri hizmetlerin sunulması sonucu Aksaraylılar bölgeden belki geceleri de gelmeyerek bu doğa harikasından yararlanma imkanı bulacaktır.

 

Mutlaka bu bölge değerlendirilmeli, sadece belli kimselerin piknik alanı olmaktan çıkarılarak daha çok insanın yararlanacağı bir bölge haline getirilmeli. Bölgenin güzelliği her yıl yapılan Helvadere Belediyesini etkinliğine katılanların yoğunluğu göstermektedir. Dolayısı ile böyle bir çalışma yaz ve kış Hasandağını şenlendirecektir.

 


23.03.2016 07:56:41

Erdogan Kaya

Hasandağı cazibe merkezi olmalı

Hasandağı cazibe merkezi olmalı