Çarşamba günü Aksaray Belediyesinin Cumartesi pazarına kurduğu hanımeli projesi gerçekten hoşuma gitti. Her hafta Çarşamba günleri kurulacak olan bu hanımların el emeği, göz nuru ve yiyecekleri vatandaşa sunmaları fevkalade güzel. En azından hanımlar ev ekonomisine bir katkı sağlayarak hayatın içinde yaşanan kazançları da öğrenmiş olurlar. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile açılması da annelere bir jest olsa gerek.

    Dünya Kadınlar günü dolayısı ile hanımlara verilen bu değer ve önem için bir kaç cümle yazıp konuya geçmek istiyorum.

    Kadın hakları derken kadınlara zaten İslam dini yeterli değeri vermiştir. Peygamber Efendimiz, ? cennet annelerin ayakları altındadır? derken bu ifade zaten kadınlarımız için onlara verilen değeri göstermektedir.

      Hani şu kadına şiddet ve cinayet olayları var ya, ben kesinlikle kadına şiddet ve cinayete karşıyım. Ama kadınlarda kadınlığını bilmeli. Dört duvar arasını Allah sır yaratmıştır, kimin ne yaşadığını ve neler gördüğünü dışarıdaki insanlar bilemez. Onun için kadına saygıda ayaklarının altında cennet olan kadınlar benim nazarımda gerçek kadınlardır. Bunun dışındakileri siz ne anlarsanız anlayın. Rabbım böyle kadınların sayısını artırsın.

       Şimdi gelelim Hanımeli açılışına, bu açılışta hanımların el emekleri, göz nurları ve hamurlu yiyecekleri göz kamaştırdı. Açılışta hanımların yoğun katılım sağladığı açılışta göz kamaştıran el ürünleri sergilenmiş. Tabi Belediyenin Akmek kursunun el ürünleri de burada sergilendi.

       Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şunları söyledi: ?"Bugün hanımların yaptığı el emeği ürünlerini satabilecek pazarın açılışı için toplandık. Burada kadınlar, el emeği göz nuru yapmış olduğu ürünleri pazar alanında sergileyecekler. Bu haftada bir gün yapılacak. Etkinliği de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bugün başlattık. Kadınların yapmış olduğu güzellikleri görmek bizim için de çok mutluluk verici. Onlara bu tür imkanlar verildiği zaman nasıl eserler çıkartabileceklerini burada görebiliyoruz. Ayrıca bugün pazardan elde edilecek geliri de Afrin´deki Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla vakfa bağışlayacağız" dedi.

      Bizde bu hanımeli sergisinde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Vicdan konvoyu Aksaray´dan geçti

      IHH tarafından düzenlenen 70 civarında otobüsle Suriye´ye hareket eden hanımlar Çarşamba günü ilimiz sınırlarında mola vererek Aksaray´lılar ile buluştu. Bizde merak edip bu hanım kardeşlerimizin yolculuğunu gözlemledik.

     Vicdan konvoyunun amacı dünya kadınlar günü dolayısı ile Suriye´de 7 binden fazla kadının esir olarak erkekler tarafından kullanılmasına bir tepki oluşturmak için yollara düşmüşler. Bu hanım bacılarımızı kurtarmak için dünyaya mesaj vermektir.

     Aynı gün akşam ilimizden de IHH iki otobüsle bu hanımlara eşlik ederek katkı sağlayacaklar. Suriye´ye hareket eden bu konvoyun mola anında ilimizden çok sayıda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının eşi Hasibe Yazgı hanımefendi ile birlikte çok sayıda kadında konvoyu karşıladı.

      Aksaray IHH Başkanı Önder Özhan ve ekibi misafirlerini ağırlamak için büyük gayret sarf ettiler. Aksaray´lı katılımcıların verdiği destekte takdire şayandı. En azından Suriye´de namus mefhumu yaşayan bu hanımlara manen de olsa bir destektir. Umarım dünyada ki Müslümanlar bu sese kulak vererek zulüm gören hanımların kurtarılmasına bir vesile olurlar.

 


7.03.2018 22:50:37

Erdogan Kaya

Hanımların eli değen ürünler, iyi fikir

Hanımların eli değen ürünler, iyi fikir