Atatürk’ün ardına saklanarak onun kurduğu ve benim eserimdir dediği TBMM kapatıldı.,Anayasa ortadan kaldırıldı.,Demokrasilerin olmazsa olmazı olan Siyasi partiler kapatılarak kapılarına kilit vuruldu.Milleti tarafından alınan mallarına en konuldu.  
   650 bin kişi gözaltına alındı., 1 milyon 683 bin kişi fişlendi.,Türkiye genelindeki  Sıkıyönetim mahkemelerinde açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı.

    7 bin kişi uzun yıllar Sıkıyönetim mahkemelerinde idam cezasıyla yargılandı., İdamları istenen 7000 kişiden 517’sine idam cezası verildi. 

BİR SAĞDAN BİR SOLDAN ASTIK!!!ASMAYACAKTIKMTA BESLEYECEKMİYDİK!

    Cunta liderinin ”Bir sağdan,Bir soldan diyerek sözüm ona idamlarda dengenin sağlandığını belirttiği hukuk kurallarının işlemediği yargılamaların sonucunda alınan kararların infazını ise Asmayacaktık ta besleyecek miydik(!) gaddarlığıyla dışa vuruluyordu.

   Haklarında idam cezası verilenlerden 18’i Sol,8’İ Sağ görüşlü 23’ü adli suçlu ve 1 Asala militanı olmak üzere toplam 50 kişi asılarak öldürüldü. 
    İdamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis’e gönderildi.,71 bin kişi  Merhum Özal döneminde kaldırılan TCK’nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı. 

   98 bin 404 kişi örgüt üyesi suçlamasıyla yargılandı., 388 bin kişiye yurt dışı yasağı konularak pasaport verilmedi.,30 bin kişi “sakıncalı” olduğu için işten atıldı., 14 bin   kişi ise Türk vatandaşlığından çıkartıldı.. 
    30 bin kişi baskılardan dolayı vatanımızı terek ederek çeşitli ülkelerde uzun yıllar mülteci olma mecburiyetinde bırakıldı.

TÜRKİYEDEKİ 23 BİN677 DERNEK KAPATILDI,937 FİLM YASAKLANDI

     937 film “sakıncalı” bulunduğu için yasaklandı.,  Türkiye genelinde içinde bizim o zamanki başkanlığını yaptığım Aksaray Gazeteciler derneğininde bulunduğu toplam 23 bin 677 dernek kapatıldı. 

     4021 KAMU GÖREVLİSİ İŞTEN ATILDI
    Türkiye genelinde yapılan kıyımla 3 bin 854 öğretmen, 120 Üniversite öğretim görevlisi ve 47 si Hakim olmak üzere 4021 kamu görevlisinin işine son verildi.

400 GAZETECİYE 4000 YIL HAPİS CEZASI TALEBİNDE BULUNULDU

  Sıkı yönetim mahkemelerinde yargılanan 400 gazeteci meslektaşımıza  4000 yıl hapis cezası talebinde bulunuldu ve  yargılamalarda toplam olarak 3315 yıl .6 ay hapis cezası verildi., 31 gazeteci cezaevine girdi., 300 gazeteci saldırıya uğradı., 3 gazeteci silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

    Gazeteler 300 gün yayın yapamadı., 13 büyük gazete için 303 dava açıldı., 39 ton gazete ve dergi imha edildi.

 GÖZALTINDAKİ VE HAPİSHANELERDEKİ 300 KİŞİ KUŞKULU ŞEKİLDE ÖLDÜ.     

   Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi., Ölenlerin 144’nun ölümü kuşkulu bir şekilde gerçekleşti, 14 kişi açlık grevinde,  16 kişi “kaçarken” vurularak., 95 kişi “çatışmalarda öldü., Ölenlerden 73 kişiye doğal ölüm raporu verilirken,43 kişinin ise intihar ettiği bildirildi. 
    Yazının girişinden itibaren verdiğim rakamların müsebbibi yediği ekmeğe ve bu ekmeği kendilerine veren sahibi olan milletin çoluk çocuğunun boğazından keserek ödediği vergilerle alınan silahlarla efendilerinin iradesine el koyan 12 Eylül kanlı darbesini yapan Orgeneral Kenan Evren ve arkadaşlarıdır.!!!

  DEMOKRASİMİZİN YÜZ KARASI BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ MİMARI EVREN’DİR!!!

    Türkiyede o zaman kadar Üniversitelerde okuyan genç kızların başörtülerine,erkeklerin ise sakalına tolerans tanınırken O zaman  il ve bölge temsilcisi olduğum Günaydın gazetesi Ankara muhabirleri tarafından çekilen ve orijinalleri elimde olan ibretlik fotoğraflarla yapılan tespitle 12 Eylül 2010 tarihine kadar 30 yıl boyunca en ağır şekilde süren  yasağın pimi çekildi.

    EVREN BAŞRTÜLÜLER SUÇ İŞLİYORMUŞ GİBİ KENDİLERİNE “ BAŞÖRTÜSÜNÜ TAKMAYA UTANMIYORMUZUNUZ(!)?”DİYE HİTAP EDİYORDU!!!

     Bu fotoğraflarda yurtlarda kalan reşit üniversiteli kızların inançlarından dolayı başlarını örtmeleri ayıpmış gibi kendilerine hitap eden Evren” Başörtüsünü takmaya utanmıyor musunuz? “diyordu.

   Merhum Özal’ın  baş örtü yasağını ortadan kaldıran kanunu ise Evren önce veto edip,ardında ise tekrar gelince Anayasa Mahkemesine götürerek inancın gereği olan başörtüsünün takılmasını engelledi.

   Şimdi Hakkın makamına varan Evren Gazeteci Avni Gürel’in Pazar günü TRT haberin 13.00 Haber bülteninde de teyit ettiği gibi dış mihraklar tarafından organize edildiğin Evrenin kendisiyle görüşürken ima ettiğini belirttiği.

      Darbenin yapıldığı gece dönemin ABD Başkanı Grald Rudolp Ford tarafından ”Bizim çocuklar darbe yaptı.!!!”diye dışa vurulan beyanla tescillenen kanlı ihtilalı yapan.

   Yazının girişinden itibaren verdiğim katliamlar ve diğer olumsuzluklara sebep olmasının yanında Allah(C.C.)’ın emri olan baş örtüsüne hem karşı çıkan ,hem de bunun ayıp olduğunu söyleyen,bununla da hızını alamayarak Anayasa mahkemesine giden Evren şimdi huzuruna vardığı Mabudumuza hangi yüzle bakacak?

   Tarih boyunca gelip geçmiş tüm diktatörler ve millet düşmanlarının ibret almaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Bu yazımdaki 12 Eylül dönemi rakamlarını yazarken”-http://arsiv.ntv.com.tr/news/419690.asp” sitesindeki bilgilerden faydalandım..Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç

 


11.05.2015 09:16:06

Ali Genç

Hangi yüzle?

Hangi yüzle?