Bir işe iyi başlamanın, zamanında ve yapılacak iş ile eyleme hazırlıklı başlanmasını vurgulamak için ”Nasıl Başlarsan öyle gider” sözündeki gibi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve birlikte 30 Mart Mahalli seçimlerini göğüslediği meclis üyeleri Cuma günü yapılan ilk Belediye Meclis toplantısına iyi başlayıp iyi bir şekilde de toplantıyı tamamladılar.

     ORGANLARIN SEÇİMİNDE ACEMİLİK YAŞANMADI

     Profesyonelliğin gereği Meclis toplantısı öncesi Belediye kanunu özelliklede kanunun meclisi toplantısı ile ilgili bölümüne güzel çalışıldığı toplantının seyrinin akıcılığıyla ortaya çıktı.

   Yine Meclis Başkanından Kâtipliklerine, Encümen üyelerinin seçimine ve ihtisas komisyonlarında görev alacakların önceden yapılan istişareyle belirlenip bu belirlemeye göre önergelerin hazırlanması.

     Bu görev taksimatı esnasında özellikle meclis üyelerinden konunun uzmanlarının ilgili komisyona aday gösterilmeleri ise yapılan görevlendirmenin el yordamıyla olmayıp “Emanetin ehline verilmesi” yönteminin tercih edildiği anlaşıldı.

   OMURGALI DURUŞ TAVİZLERİN VERİLMESİNİ PEŞİNEN ÖNLEDİ

     25 yıllık Belediyeciliğimde istisnanın dışında daima takip ettiğim meclis toplantılarındaki gibi baştan sona kadar takip ettiğim yeni dönem toplantısında muhalefetin bazı komisyonlarda kendilerine de yer verilmesi isteği ortaya konan sağlam duruşla önlendi.

     Bu mecliste muhalefetin bu isteği ”Yahu kanunda bu konuda amir hüküm olmadığı gibi yasakta yok ise onlarda görev alsa ne çıkar.”denilip taviz verilseydi bunun sonu gelmezdi.

    Bu omurgalı duruşla demokrasinin olmaz ise olmazı olan muhalefetin haklı isteklerinin yerine getirilmesinin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde daha güzel hizmetler için onlarla uzlaşmanın gerekliliğinin yanında iktidar olanların kendilerine teslim edilen emaneti kullanmada başkalarına bu emanetin kullandırılmaması konusundaki iradenin ve inisiyatifin ortaya konmasıyla bundan sonra bu konuda gelecek olan isteklerin önü  peşinen kesilmiş oldu.

     Gelecek 5 yıldaki çalışmaların aynası olacak olan ilk Meclis toplantısına iyi başlayarak bitiren Belediye Başkanı Haluk bey ve arkadaşlarıyla birlikte MHP Grubunu da ortaya koydukları sağduyulu davranışlarından dolayı kutlarım.

       Seçimleri kazananlarıda  yeni dönemde Aksaray’ımız ve Aksaraylımız için yapacakları güzel hizmetleri için tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

 

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


14.04.2014 00:00:00

Ali Genç

Haluk bey iyi başladı!

Haluk bey iyi başladı!