Aslında konuyu tek başına ele alma yerine çok yönlü olarak ele alınmalı. 
      İşinin ehli olanlar tarafından yerinde,yani sahada yapılacak analiz ve analizlerden sonra varılacak sonuca göre tek tarafı veya güçlüyü kayıran çifte standart yerine  hizmet verenle alan arasında ayırım yapılmadan iki taraf içinde adilliği ve tarafsızlığı zedelemeyecek tedbirler alınmalı. 
 Bahsettiğim konu ?Sağlıkta şiddet? 
 Yıllarca konuyu hem mesleği gereği takip eden, hem de bir fert olarak hastalandığımda veya  rahatsızlanan yakınlarım teşhis konması veya konan teşhise göre tedavi hizmeti alırken yaşadıklarımdan ulaştığım sonuç meydana gelen menfiliğe sebebin tek yönlü olmadığıdır!!! 
   Oranlar negatif ve pozitif yönden de tedaviyi veren ve alana göre değiş sede her iki tarafında gösterdiği şiddet kesinlikle iki taraf içinde asla tasvip edilemez bir insanlık ayıbıdır. 
SAĞLIKTA ŞİDDET İKİ TARAF İÇİNDE KABUL EDİLEMİZ BİR SUÇTUR! 
Doktor ve diğer sağlık görevlilerine karşı hasta ve hasta yakınları tarafından gösterilen davranış,hele hele birde bunun fiziki olarak kaba kuvvete dönüştürülmesi yukarıda da belirttiğim gibi asla ve asla  uygun görülen bir insani davranış biçimi değildir. 
Hekim ve diğer sağlıkçılar kesinlikle hastaya ve yakınına kaba davranmamalı. 
Hastada muayeneye gittiği hekiminde,hizmet aldığı diğer sağlıkçılarında önce bir insan olduğu bilinciyle kendisine hizmet verenlere asla kaba davranmamalı. 
HAKLIYLA HAKSIZIN AYIRT EDİLMESİNİN TESPİTİ İÇİN MUAYENE ODALARINA KAMERA KONMALI! 
  Herk iki tarafında caydırılması,yani kimin haklı veya haksız olduğunun tespiti için mutlaka her polikliniğe kamera konarak hizmet verenle alandan kim haklı,kim haksız ise kayda alınmalı. 
    ARAYA GİRMESEYDİM HASTA DOKTORU DARP EDECEKTİ!!! 
Geçtiğimiz gün Devlet Hastanesinin Semt polikliniğe gelen bir hastanın doktorun branşı dışında kendisine sürekli ilaç kullanma raporu verilmesini istemesine şahit oldum. 
 Doktorun ise haklı olarak buna yetkisinin olmadığını belirtmesine rağmen hastanın devam eden ısrarı,hekimin ise bakanlık emrini belirterek hastanın isteğini yerine getirmemesi üzerine talep sahibi doktorun üzerine kızgınlıkla yürüyerek  darp etmek için yaptığı hamleyi aralarına girerek durdurdum. 
  O arada kurumda bulunan ve muhtemelen duyduğu tartışma sesi üzerine gelen tek güvenlik görevlisinin ise yeterli olmaması nedeniyle hasta uzun uğraşlar sonunda güçlükle dışarıya çıkartıldı. 
CAYDIRICILIK İÇİN SAĞLIK TESİSLERİNDE YETERLİ UZMAN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BULUNDURULMALI!  
  Bu tür olumsuzlukların engellenmesi için hizmet verenle alanları eşit şekilde tutacak idari ek tedbirlerin alınması. 
    Bu tedbirlerle birlikte caydırıcılık için yeterli sayıda hasta psikolojisini de bilen güvenlik görevlisinin bulunmasıda sağlanmalı.  
      Gerekli tedbirlerin zaman geçirilmeden alınarak muhtemel olumsuzlukların milimize edilmesi dileğiyle. 
      Cuma´nız mübarek olsun. 
      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 
 

18.11.2016 08:20:53

Ali Genç

HAKKINA RAZI OLMAMA VE HEKİM GÜVENLİĞİ!

HAKKINA RAZI OLMAMA VE HEKİM GÜVENLİĞİ!