Bu gün Yüce Rabbimizin biz insanların dünya ve ahretlerini mutluluk içinde geçirmeleri için imanımızın derecesini maksimum seviyede ölçtüğü.

     Milleti olmaktan onur duyduğumuz Hz. İbrahim(AS)’in  kendisi gibi samimi olan oğlu Hz İsmail(A.S.) ile birlikte şeytan ve onun 72 misli gücündeki nefsin kışkırtmasına,tahrikine rağmen tüm cihana ispatladığı kavi imanlarından gelen saf ve katışıksız samimiyetlerinin karşılığı olarak Yaratanımızın biz kullarına bahşettiği Mübarek Kurban Bayramının Arifesi.

      Dünyamızın da içinde bulunduğu çapı 2,5 Milyar Işık yılı genişliğinde olan Saman Yolu Galaksisi ve yine şimdiye kadar keşfedilebilen her biri bizim galaksimiz gibi ortalama 2,5 milyar ışık yılı çapındaki 2,5 Milyar sayıdaki galaksiler’ide.

     Bu galaksilerde var olan her şeyi Yaratma kudretiyle hiçbir ham madde ve mamül maddeden faydalanmadan yoktan var eden.

     İstediği an ise bunları yok etmeye de muktedir olan Yüce Mabudumuzun ne bizim keseceğimiz Kurbanımıza,ne onun etine ve kemiğine,nede kanına hiç mi ,hiç bir ihtiyacı yok.!!!

    O Yüce Yaratıcının keseceğimiz kurbanlarımızın etine ve kanı ile kemiğine ihtiyacı olmadığı gibi bizlere de ve bizim başka hiçbir şeyimize de ihtiyacı yok.

  Biz her zaman ve her şartta  dünyadada,ahirettede ona muhtacız

   Mabudumuzun bizden beklediği Hz. İbrahim(A.S.) ve Oğlu Hz. İsmail(A.S.)in samimiyetidir.

     Mevla’mız bunu Yüce Kitabımız Hazreti Kuranında”Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz.

    Fakat ona sizin takvanız(Allah’a karşı gelmekten sakınmanız, emrettiklerini yerine getirmeniz ve yasakladıklarından ise kaçınmaya azami şekilde dikkat etmeniz) ulaşır.

   Böylece onları sizin hizmetinize verdik i size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız.

    İyilik edenleri müjdele.”diyor.(Hac Suresi 37. Ayeti kerime)

     KARŞILIĞINI SADECE ALLAH(C.C.)DAN

     BEKLEYEREK KURBAN KESMELİYİZ!!!

    Bu mübarek ayetlerde vücut bulduğu gibi diğer ibadetlerin tamamıyla birlikte Kurban ibadetini de sadece ve sadece Yüce Allah(C.C.)ımızın rızası için yapmalıyız.

     Yapılan hayır ve hasenatı” Ne kadar ağa,bonkör ve eli bol.” yani cömert olduğumuzu insanlara ispatlamak ve bununla kendimizle  bizi sevenlerin,akrabalarımızın övünmesi için değildir.

    Yapılan şey her zaman ve her şartta daima Allah(C.C.) rızası için yapılmalıdır.

    Tüm Müslümanlardan imkanı olanlarının bu duygularla Kurbanlarını kesmeleri.

    İçinde bulunduğumuz Mübarek Arife gününüzü ve  nasip olursa yarın ulaşacağımız Kurban Bayramının, bu bayramda  kesilen kurbanlarımızın ve diğer tüm ibadetlerimizin Mabudumuz tarafından kabul edilmesi.

    Bu kurbanlarımızın Sırat köprüsünden en hızlı ve konforlu şekilde geçmemizede vesile olmaları.

      Yine bu mübarek Arife gününün,yarın ömrü olanların ulaşacağı  Kurban Bayramının tüm Müslümanların birlik ve dirliğine.

     Yer yüzündeki tüm mazlum ve mağdurlarla birlikte bizlerinde maddi ve manevi belalardan kurtuluşumuza vesile olması dileğiyle tüm din kardeşlerimizin Kurban Bayramını en samimi dileklerimle tebrik ediyorum.

    Cuma’mız Mübarek Olsun.Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


3.10.2014 00:00:00

Ali Genç

Hakka giden kurbanların eti değil samimi niyetimizdir

Hakka giden kurbanların eti değil samimi niyetimizdir