Geçtiğimiz cumartesi günü siyasi bir yoğunluk ilimizde yaşandı. Aslında bu yoğunluk Cuma gününden başladı, cumartesi günü geç vakte kadar devam etti. Cuma günü Ak Parti İl binasında İl Başkanı Sayın Abdulkadir Karatay Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi bir basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendirdiler. Cumartesi günü ise İl Danışma toplantısı Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Mahalli işlerden sorumlu Abdülhamit Gül’ünde katıldığı bir toplantı yapıldı.

     Ben bugün Cumartesi günü yapılan İl divan toplantısından bahsetmek istiyorum. Toplantı ilk defa böyle bir salonda yapılarak tıklım tıklım dolmuştu. Eskiden bu toplantılar Hizmet içi Eğitim salonunda yapılır doğru dürüst yönetim kademelerinin tamamı katılmaz salonun yarıdan çoğu boş kalırdı.

     Ben bunu yazarken birilerini kötülemek için değil gerçekleri gördüğüm için yazıyorum. Doğru dürüst Milletvekilleri bile katılmazdı, şimdi baktım salonlara sığmaz bir toplantı yapılıyor. Ben şimdilik diyorum çünkü erken ileriyi görmek lazım ama başlangıç olarak Sayın Karatay’ın başarısıdır diyorum.

       Milletvekili İlknur İnceözün Niğde koordinatör Milletvekili olması nedeniyle Niğde toplantısında olması nedeni ile katılmadığı toplantıya Milletvekilleri Koordinatör Milletvekili İsmail Tamer, Mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Abdülhamit Gül ve partinin tüm teşkilatları toplantıda idi.

       Toplantıya tabi bu arada Milletvekili aday adayları yoğun ilgi göstermişlerdir. Yapılan konuşmalarda ilk olarak söz alan İL başkanı Abdulkadir Karatay seçim startı verdiklerini “Yeni Türkiye ile beraber yeni Aksaray’ı özdeştireceklerini, seçimde %70 lerde oy hedeflediklerini ve birlik beraberlik içinde bunu başaracaklarını” söyledi.

      Karatay’dan sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı güzel hazırlanıp gelmiş. Bir yılını doldurmamış bir Başkan olarak yaptıklarını bir sunum ile sanki kürsüde hoca misali slayt gösterisi eşliğinde çalışmalarını katılımcılara anlattı. Görüntüler eşliğinde yaptıklarını anlatırken büyük alkış aldı.

       Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Ruhi Açıkgöz konuşurken ben dışarıda idim. Bir baktım sanki salon mola vermişçesine sigara molasına çıktı. Salonun yarısı dışarda idi ve salon birden boşaldı bu bir tepki diye düşünüyorum.

       Daha sonra Milletvekili Ali Rıza Alaboyun konuşmaya başlayınca dışardakiler içeriye girerek tekrar salon doldu. Alaboyun konuşmasında genel olarak ince mesajlar vererek aday adaylarını bir nevi uyararak şunları söyledi:

      “ siyaset bir meslek değil, hizmet etme yeridir. Milletvekili adayı olacak ticaret erbapları çok dikkatli olmalılar. Şaibeye ve dedikoduya mahal verecek şeylerden kaçınmalılar. Milletvekilliğini ticaretlerini genişletme yeri olarak görmemeliler. Hele adaylık sürecinde mümkün mertebe birbirleri hakkında kırıcı karalayıcı ve kötüleyici söylemlerden uzak durmalılar. Başkalarının cesetlerine basarak siyaset yapmalılar” dedi.

      Bu ceset meselesi aslında geçmişte yaşanmış bir durum olması nedeniyle, bu tür siyaseti benimseyenlerin yarın aynı şeylerin kendilerinin başına da geleceğini unutmamalılar. Keser döner sap döner bir gün aynı şeylerle kendileri de karşılaşabilirler.

      Son olarak kürsüye Genel başkan yardımcısı Abdülhamid Gül gelerek ülkenin nereden nereye geldiğini anlatırken en çok paralel yapının ülkeye ihanetinden bahsederek, “ onlara ülkeyi teslim etmeyeceğiz, herkes kendi işini yapacak” dedi.

     Toplantının ardından akşam iki Milletvekilimiz, İl Başkanı, parti yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir yerde oturarak çeşitli siyasi konular üzerine yapılan sohbete katıldım. Sohbetin ana konusu yine yaklaşan seçimlerdi ve değerlendirmelerdi.


9.02.2015 22:16:21

Erdogan Kaya

Hafta sonu yoğun bir siyasi gündü

Hafta sonu yoğun bir siyasi gündü