bana diyor ki, “ya gündemden düşme. Ben gündemden düşmemeye gayret ediyorum.” Hani tavuk mu horoz mu belli değil. Ne yumurta yapıyor ne de horozluk yapıyor diye. Adamın ne maharet, ne meziyeti ve ne de becerisi var, ama gündemde kalmak istiyor. Gündemde kalsan ne olacak ve sana ne kazandıracak?
Geçtiğimiz hafta başında bir arkadaşa denk geldim bana, “hayırdır pek piyasada görünmüyorsun nerelerdesin, sakın gündemden düşme. Ben gündemden düşmemek için elimden ne geliyorsa yapıyorum” dedi.
Tabi sen devam et diyerek gülüp geçtim, samimi söylüyorum Allah şahidim yıllardır yazıp çiziyorum ve gazetecilik mesleğim dışında memuriyetim esnasında o kadar idarecilik yaptım, hiç bir zaman bana iyi desinler düşüncesi taşımadan yaşamaya devam etti, halende öyleyim.
Demek ki, insanlardan bazıları mahareti, meziyeti ve bir özelliği olmayanlar toplum beni konuşsun diye düşünüyordur. Vallha bizler kimleri gördük ve kimleri sürekli konuştuk ama şu anda esamesi bile okunmuyor, unutulup gittiler.
Hemde bu memlekette efsane olmuş topluma yararlı olmuş kimseler. Ama bir gün oldu yok olup gittiler ve isimleri bile unutuldu. Yaşayan efsaneler olarak toplumda yaşadılar ama bir gün geçip gittiler, sen neler yapıtında gündemden düşmeyeceksin?
Eskiden yaşımız küçük olmasına rağmen Aksaray’ın siyasetine yön veren siyasilerle oturur onların hatıralarını dinlerdim. Rahmetli Avkat Rıfkı Karabatak sevdiğim ve değer verdiğim bir dostumdu. Yazıhanesinde oturuyoruz, rahmetli eski milletvekili Raşit Daldal geldi.
Hoşbeşten sonra üçümüzün olduğu bir mekanda Refik Beye Belediye Başkanlığı teklifi yapmıştı. Refik Bey de ben Doğru Yol Partiliyim ayıp olur diye diretti. Ama Raşit Bey Refik Beyi ikna ederek Anavatan Partisinden Belediye başkanlığına aday olmuştu.
Aksaray’ın gündemine bomba gibi düşen Aksaray’ın vilayetliğin de ablasının cenazesine gelmeyerek mecliste oylamaya katılan bir gurup başkan vekili idi. Ama maalesef Raşit Beyin vefat ettiğini kimse duymadı cenazesi otobüs bagajında getirildi ve defnedildi.
Yine eski rahmetlik milletvekillerinden diş hekimi Avni Kavurmacıoğlu Adalet Partisinden Demirel’e Niğde Belediye başkanlığını bana bırak kazanmazsam yüzüne bakmam deyip geliyor ve seçimi Ferudun Zeren bağımsız kazanıyor Kadın doğum uzmanı Doğan Baran seçimi kaybedince üzüntüsünden felç geçirmiş ve sonrasında vefat etmişti.
Ankara ve Aksaray’da onu bilmeyen ve tanımayan yoktu, ama bir gün asıl yurduna göçüp gitti. Şimdi onları kim anıyor ve hatırlıyor? Bunlar ilimizin birer efsanesi idi, ama bu gün yerlerinde yeller esiyor ve ne de gündemde duruyor.
Bu iki misali niye verdiğime gelince bu memlekette kimler vardı kimler yoktu, şimdi adı bile anılıp esamesi okunmuyor. Önemli olan bu dört günlük dünyada anılıp tanınmak değil. Huzuru mahşerde güzel karşılanacak yaşamı Rabbım bize versin.
Böyle aşağılık kompleksi olan beceriksiz insanların boşu boşuna beni tanıyorlar diye ortalıkta boy göstermesi vallahi boşuna, ben bu tür insanlara gülüp geçerim. Gündemde kalmak demek ne demek ben bunları bu aciz insanlardan duyunca gülüp geçiyorum. Bilgisi, becerisi, maharet ve meziyatleri ile topluma faydalı olan insanlar unutulmyacaksa unutulmamlı. Yoksa boş insanlar insanların zamanlarını boş yere öldürürler.


5.03.2024 09:36:00

Erdogan Kaya

Hadi gündemden düşerseymiş

Hadi gündemden düşerseymiş