Salı günü Güzelyurt ilçemiz de düzenlenen Kaymakamlık futbol turnuvasının final maçlarını izledim. Rahatsız olmama rağmen ısrarlı davet üzerine gittiğim müsabakaları gece geç vakte kadar izledim. İlk defa böyle bir keyifli halı saha futbol müsabakası izledim. 15 takımın katıldığı müsabakada birincilik, ikincilik ve üçüncülük maçlarını kaymakam Sayın Fatih Kaşıkçı ile birlikte izledim. Tahmin etmediğim kadar seyirci buraya akın ederek dostluk ve sporun kardeşliğini yaşadılar.

      Güzelyurt ilçesine bağlı merkez dahil, kasaba ve köylerden 15 takım Kaymakamlık kupasına katılarak ıhlara-Meslek Yüksek Okulu ve Güzelyurt- Medaş müsabakalarını izledim. Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu Şampiyon olurken, Ihlara ikinci ve Medaş üçüncü oldu.

       Futbol oynayan ekibin içinde tanıdığım öğretmen ve memurlarda vardı. Ihlara da görev yapan Mehmet Köksal hocam da turnuvada oynuyordu. İnanın gençlere taş çıkarırcasına final maçında futbol oynadı. Hem de gerçek profesyonel bir futbolcu edası ile.

      Kaymakam bey ve Milli eğitim şube Müdürü Sami Yazgan hocam aradılar müsabakayı izlemem için. Ben halı sahayı ilçe içinde zannediyordum, saha Gülağaç ilçesi ayrımındaki petrol istasyonu arkasında imiş. İlçeye gidip geldim ve uzak olmasının sebebini işletmeciye sordum.

       İşletmeci kardeşimiz daha önce ilimizde bu işi yaparken bu bölgenin ortasına bir halı saha yapmayı arzu etmiş. Dolayısı ile bölgeye hitap ederek her kesimin futbol zevkinin rahat yaşayabileceği bir bölge olmuş. Hem de bugüne kadar kısa zaman da birçok müsabakaya ev sahipliği yapmış.

       Genç kaymakam Kaşıklı ile birlikte Sami hocam önderlik yaparak burada bir turnuva düzenlemek istemişler. Hem bu bölgeye büyük paralar harcayarak tesisi tanıtmak, hem de bölgedeki insanların kaynaşmasını sağlamak amacı ile turnuva düzenlemişler.

       Turnuvaya Güzelyurt, Ihlara, Selime, Belisırma, Gaziemir ve ilçeye bağlı kuruluşların nerede ise tamamı bu turnuvaya eşlik etmişler.

       Kaymakam beyle konuşuyorum, genç yaşına rağmen gençleri kaynaştırma adına bu organizeyi başlatmış. Kendileri; ? ben sporu kardeşlik ve dostluk adına başlattım, ben olurum olmam ama bu turnuva artık her yıl devam eder. Yapılan müsabakalarda bugüne kadar hiçbir tatsızlık meydana gelmedi. Derece müsabakalarını da izlediniz, en çekişmeli maçlarda bile tezhurat ve yarış vardı ama en ufak bir olay yaşanmadı? dedi.

       Gerçekten çevre kasaba ve köylerden gelen insanların birbirleri ile sohbetleri ve dostlukları fevkalade idi. Böyle organizeler her zaman yaşanmalı ve başlatılmalı. İlimizde Belediyemiz tarafından organize edilen festival turnuvası dışında ilçelerimizde bunları yapabilmeli.

      Belki de yapılanlar vardır bizim haberimiz olmuyordur. Ancak bu güzel turnuvalar yapıldığında haberimiz olursa ilimizde ve dünyada yaşayan herkesle basın yolu ile paylaşırız. Yapılan etkinlikler hiç değilse gölgenizde kalmaz.

      Sporun bir barış ve kardeşlik olduğunu bilmemiz lazım. Birçok yerlerde yapılan futbol maçlarındaki hırçınlık ve kavgaların bitmesi açısından bu tür centilmenlikler örnek olarak sergilenmeli. Maç izlemeye çevre kasaba Belediye Başkanlarının tamamı burada idi.

      Köy muhtarları ve görevli memurlar burada idi. Gece geç saatlere kadar müsabakaları izlediler. Güzel bir törenle kupalar sahiplerini buldu. Hatta maç izlemeye gelen bütün izleyicilere ikramlarda bulundular.

      Böyle güzel organizeler güzel bir başlangıç, bunun devamı her yıl devam etmeli. Bende böyle bir zevkli müsabaka izlediğim için rahatsızlığımı unuttum.

 

      Bu organizede emeği geçen Sayın Kaymakam Kaşıkçıya, Sami Yazgan hocama ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.


12.06.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Güzelyurt`da sporun dostluğu

Güzelyurt?da sporun dostluğu