Yüce dinimiz İslam Rabbimiz tarafından biz insanların hem dünya hem de ahret hayatını en iyi şekilde  idrak edeceğimiz şekilde dizayn edilmiş.

    Uyanlarına ise bu iki hayatı sağlıklı ve mutlu şekilde geçirme mükafatı verirken.

   Uymayanlar ise bunun tam aksi olan hayatı da kendi elleriyle oluşturuyorlar.

   Dinimiz öylesine güzeldir ki ferdin tek başına ve cemiyet içindeki sosyal hayatının da mutluluk içinde geçmesi için kişinin ömrünün her saniyesinde kula en güzel şekilde rehberlik ediyor.

  İslam dini yaşayacak olanın insan olduğu ve bu insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarının çoğunu kişi bilmese de fert için ömrü boyunca yeme ve içmeden tutunda akla gelen A´dan Z?ye kadar ki yaşantısının tamamının mutlu geçirmesi için gereken rehberliğin yanında meşru mutlu cinsel hayat konusunda bile kula rehberlik etmektedir.

   İslam meşru çerçevede olmak kaydıyla gülmeyi de,şakalaşmayı da,tatile gitmeyi de,eğlenmeyi de,uykuyu da,ibadeti de yerli yerince olması kaydıyla meşru kılmış,hatta teşvik etmiştir!!!

   Yani günümüzdeki meşhur tabiriyle ?Düğünde oynamayı, cenazede ağlamayı? meşru kılmıştır.

   Dinimizin yasakladığı meşru eğlence değil israf ve ifrattır.

   İfrattan kaçınılması için her zaman ibadetlerde dahi vasatın tercih edilmesi, yani ibadette daimi olanın ve orta yolun tercih edilmesi emredilmiştir.

   Bu bilgilerinde bize gösterdiği gibi Yüce dinimiz İslam´ın insanlara dünya ve ahret mutluluğunu bahşeden rehberliğindeki güzellikler yerine içinde bulunduğumuz Cuma gününe denk gelen Hıdrellez günüde bu bayram idrak edilirken asla ve asla  Pagan inancının geleneklerinin yanında Yahudi veya Hıristiyan geleneklerine de uyulmadan kutlanmalı!!!

   Kutlama İslami çerçevede asla ve asla içki,kumar ve aşırı eğlencelere sapılmadan,dinimizde olmayan hurafelere de girilmeden kutlanmalı.

   Aksinden ise fersah,fersah kaçınılmalıdır.

   Aksi yapıldığında hem Cuma´mız,hem de mutlulukların yaşandığı Hıdrellez de bayram olmaktan çıkar mutsuzluk gününe dönüşür!!!

   Tüm Müslümanların dünya ve ahret mutluluğu için israf ve ifratla birlikte kulu boyunca günaha sokacak dinin ret ettiği tüm hurafelerden de fersah,fersah kaçarak bu güzel bahar bayramını idrak etmeleri dileğiyle.

   Mübarek Cuma´mız ve Hıdrelleziniz kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


6.05.2016 00:55:05

Ali Genç

Günahsız Cuma Ve Hıdırellez

Günahsız Cuma Ve Hıdırellez