Bilinen sayısız atasözlerimizden biriside ?Belayı Satın Aldı/Almak? sözüdür.

  Bu yazının konusu da bu atasözünde olduğu gibi insanların durup dururken ihtiyaçları olmadığı gibi, kendilerine sağlayacağı maddi ve manevi bir faydası da olmayan.

  Üstüne üstlük birde sağlıklarına da zarar verecek belayı paralarıyla satın almalarıdır.!!!

 Bugün Pazartesi ömrümüz olursa Perşembe akşamı biz Müslümanlar için bir takvim yılının bitiminden başkaca hiç bir önemi olmayan gündür.

      YILBAŞI HIRISTİYANLARIN DİNİ BAYRAMI OLAN NOEL´İN FİNAL KUTLAMASIDIR!!!

  Bizim için böyle olan gün Hıristiyanlar için ise bir dini bayramdır.

  Tıpkı bizim Ramazan ve Kurban Bayramı ile Kandillerimiz gibi dini günler gibi kutsaldır.

NOEL 25 ARALIKTA BAŞLAYIP  YILBAŞI GECESİ İSE YAPILAN KUTLAMAYLA TAMAMLANIN YER YÜZÜNDEKİ HIRISTİYANLARIN GENELİNİN BİR DİNİ BAYARAMDIR!!!

   Yılbaşı Hıristiyan dinine mensup olanlar tarafından 25 Aralık´tan başlayarak 31 Aralık gecesi ise  kızarmış Hindi ve diğer ana yemeklerle kutlanan,bir birilerine hediyeler verilen Noel dir.

 Bu nedenle bu gecenin ne maksatla olursa olsun,hangi şekilde yapılırsa yapılsın parasıyla  günahı satın almak istemeyen Müslümanlar tarafından kutlanamayacağı ilahiyatçıların ortak görüşüdür !!!   

 Bunun yani Müslüman´ın yılbaşını kutlamaması için sayısız manevi ve maddi sebepleri var!!!

MÜSLÜMANLAR HZ ADEM(A.S.)DEN HAZ. MUHAMMED(S.A.V.) KADARKİ TÜM PEYGAMBERLERİ VE GETİRDİKLERİ EMİRLERİNNİN TANRI KELAMI OLLANLARINA İMAN EDERLER!!!

   İlki  Müslümanlığın olmazsa olmaz şartı olan Amentümüze göre ilk insan ve ilk Peygamber olan Hz. Adem(A.S.) atamızdan son Elçi olan biz Müslümanların Peygamberi Nebiler,Nebisi  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)´e kadarki tüm  Allah(C.C.)´ın elçilerini  kendi Peygamberimiz gibi hak bilir ve kendileriyle,kendilerine Mabudumuz tarafından  gönderilenlere iman ederiz!!!

   Bu inancımızla diğer tüm Peygamberlere ve getirdiklerine iman ederken Hz. İsa( A.S) efendimize de Peygamber olarak kabul eder ve onunda Yaratanımızdan getirdiklerine de iman ederiz.

ALLAH(C.C)IN PEYGAMBERİNİN DOĞUMU İÇKİ VE KUMARLA KUTLANIRMI?

  Bundan dolayı batıl olmasa bile!! Hz. İsa(A.S.) efendimiz  Ulular,Ulusu Rahmanın elçisi olduğuna göre  onun doğumu dinimizce yasaklanan  alkolle,danslarla,kumarla kutlanamaz.

ALLAH(C.C.) İSLAMIN DIŞINDAKİ TÜM DİNLERİ  YOK SAYIYOR!!!

   İkincisi bizim inancımızın emirlerine göre Cenab-ı Allah(C.C.) tarafından Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Ali İmran Suresinin 19. ayetindeki ?Şüphesiz Allah katında din İslam´dır.

     Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler.

     Kim Allah´ın ayetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.? Buyrularak onların dinlerinin olmadığını belirtiyor.!!!

   Müslüman ise dini olmayanların yani dinsizlerin kutlamalarını İslam dışı haramlara bulaşmasalar bile onların dini günlerini kutlaması doğru değildir.

ALLAH DİNİ OLMAYANLARDAN DOST EDİNMEYİN!!!

    Çünkü Yüceler,Yücesi  Yaratanımız dini olmayanlardan dost edinmememizi yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Maide Suresinin 1. Ayeti kerimesinde ?Ey iman edenler? Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin.

    KİM ONLARLA DOST OLURSA ŞÜPHESİZ ONLARDAN OLUR!!!

     Onlar birbirilerinin dostudurlar.Sizden kim onları dost edinirse,şüphesiz o onlardan olur.!!!

   Şüphesiz Allah zalim kavmi doğru yola iletmez.? Diye buyuruyor.!!!

HZ.MUHAMMED(S.A.V.)?DÜNYADA KİME UYARSANIZ AHİRETTE ONLARLA BERABER OLACAKSINIZ?

    Nebiler, Nebisi Peygamber Efendimiz ise Mübarek Hadisi şeriflerinde bu konuda ?Herkes dünyada kimin bayrağı altında bulunmuşsa, kime uymuş, kimi desteklemiş, kimleri rehber edinmişse, ahirette de onun bayrağı altında bulunacaktır.

      "Ümmetim benden sonra yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bir fırka müstesna diğerleri hep ateştedir."

       Onlar kimlerdir ya Resulullah!"Benim ve ashabımın yolunda olanlardır.!!!" (Ebu Dâvud)

   Peygamberimizin Mübarek Sahabeleri olan eshabından Hıristiyanların yılbaşını kutlamış mı?!!!...

    Peygamberimizin ve eshabının yolunda olduğunu iddia edenler bu nedenle yılbaşını hiçbir şekilde kutlayamaz.!!...

    Bu bilgiler ışığında Müslümanların hem kendilerinin,hem ailelerinin ve evlatları ile akrabalarının dünya ve ahret saadeti için bizim dinimizi ve Peygamberimizi kabul etmeyen,AllahC.C.) tarafından ise dinsiz  oldukları  Yüce kitabımız Kuranı Kerimin Ali İmran Suresinin 19. Ayeti kerimesinde belirtilen dinsizlerin kutlamalarından,dolayısıyla içki,kumar ve çam katliamından uzak durmaları,çevrelerini de  uzak durmaları için ikaz etmeleri dileğiyle.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

(*)Bu günkü yazımı yazarken sırasıyla?http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=3,http://www.kuranikerim.com/melmalili/maide.htm vehttp://www.hakikat.com/dergi/168/bsyz168.html? sitelerindeki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç

 


28.12.2015 09:07:51

Ali Genç

Günahı satın almanın adı!

Günahı satın almanın adı!